|
Е, то зависи от отсрещната страна (дали момичето е в ред с главата и колко е напориста). Да речем, че не е генерално луда (подобно на Роуз от "Двама мъже и половина") - т.е. няма нужда от полиция и ограничителна заповед. И понеже все пак питаш какво да правиш, вероятно искаш да я запазиш и като приятел (иначе досега да си прекратил всякакви отношения, предполагам).
Таааа... нямаш много варианти. Обясняваш кротко и нормално, спираш да повдигаш темата изобщо, не й даваш никакви надежди в това отношение и - най-вече - държиш си на позицията. Без "ама", "обаче", "някога", "просто сега не е моментът", "преживявам кофти период", "може би" и т.н.т. И не допускай никаква физическа близост от сорта на "ма то само една целувка", или да решиш да я минеш между другото, щото знаеш, че и без това ти е навита. От това пък стават такива филми... още повече, че обикновено когато човек има някакви чувства, му е нужно съвсем малко окуражаване, за да си помисли много неща, а не е нужно въпросното момиче да страда. Не е нужно да си груб, просто бъди достатъчно категоричен и си дръж на решението. Обикновено човек като види, че се блъска в стена, по някое време се отказва. Разбира се, нататък решението дали можете да продължите да сте приятели, е нейно и не трябва да я виниш, каквото и да избере. Ако междувременно вече си я минал по приятелски, не мога да те посъветвам нищо, понеже нещата от по-горе не важат. Ако е луда/столкърка/обсесивна - режеш директно и до дъно. Значи ти е и толкова приятелка. Ако пък просто продължи да упорства и нещата от по-горе не помогнат, значи или я прежалваш като приятел, казваш й всичко в очите достатъчно грубо и се спасяваш, или ако ти е важна като приятел, си я търпиш такава, но със съзнанието, че се измъчва, ако и ти да не си виновен.
А, да - и може да си хванеш нЕкое фиктивно гадже, ама не знам колко сте близки с нея и колко време можеш да поддържаш илюзията. Но не те и съветвам, де, понеже такива неща се разбират и после се случват драми от всякакъв калибър.
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|