Дата и час: 16 Яну 2026, 19:43

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: [КСК 2013] Културология
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2013, 20:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Време е всички кандидат-студенти културолози да си имат тема, където ние, вече учащите, да можем да си рекламираме специалността. :) Всеки, който се интересува от нещо, може да пита тук... с радост ще се опитам да бъда полезен, мога да ви дам доста съвети относно бъдещето ви следване.

И успехи с изпитите (и с дипломите) :D

Ето и линкове за минали КСК

[КСК 2012] Културология
[КСК 2011] Културология

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: [КСК 2013] Културология
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2013, 17:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте! Тъй като Културологията ми е алтернатива бих искала да науча повече за реализацията и дали има въобще такава в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Мар 2013, 21:44 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
Реализация има навсякъде, особено ако останеш в София (ако не си София). Иначе специалността е доста разнообразна и ще получиш отлична обща култура. Другото си зависи от теб. Доста от колегите ми вече си са си намерили работа в различни организации. Просто не трябва да спиш по време на обучението си и да трупаш опит още тогава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2013, 22:30 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
Слушайе Judas, истината ви казва. Аз прекарах една година в Културологията, като после записах друга специалност, не защото не ми хареса, а защото се записах с идеята да се местя. Специалността не е лоша, но трябва човек да я желае поне мъничко. Реализацията е нещо много относително и несигурно. Всичко си зависи от човека. Ако очаква някой да дойде, да го потупа по рамото и да му даде хляба в ръцете... понякога и това става, но като цяло трябват усилия. Не мисля, че трябва да се плашите, за съжаление много малко от хората, които завършват висше впоследствие намират работа, изискваща съответната диплома. Като цяло всичко е компромис в борбата за оцеляване. Твърде много висшисти, твърде много шуробаджанащина. На този фон, да успееш сам да се докажеш е трудно, но не и невъзможно.

Вдействителост се учат много неща от всевъзжмони сфери. Има доста философия и въобще по-абстрактни поне за мен понятия и прочие. Успех. Всяко начало е трудно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Мар 2013, 18:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте културолози и бъдещи такива! :) Аз съм сред кандидатстващите тази година с първо желание културология. Имам няколко въпроса и се радвам много, че открих тази тема, за да си задам въпросите и тук. Казвам 'и тук' тъй като вече доста обстойно поразпитах една приятелка, която учи културология, за да добия основна представа за специалността. Иначе исках да попитам вече учащите най-напред с какви изпити кандидатствахте и какви ви бяха оценките? Колко ви беше бала? Аз лично съм се насочила към изпит по английски и мисля, че избора ми е добър. Какво бихте ми казали относно това? Също така какви варианти за магистър има след културологията? Благодаря предварително за отговорите. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2013, 00:20 
Аватар

Може и да си даваш зора и парите за изпита по английски, ама застраховай се за всеки случай. И отлична оценка от матурата обаче почти сигурно ще те вкара.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2013, 19:59 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 15 пъти.
Днес гледах едно предаване с Драго Симеонов и той е завършил културология в СУ. Много го харесвам тоя човек!
Възпитан,умен,с обща култура и познания в много области. :D

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2013, 12:16 
Драскач

Shelly Webster, принципно при отлична оценка на матурата шансовете ти да влезеш Културология са големи, но пък от друга страна нито местата са чак толкова много, нито пък е малък броя на завършващите, които изкарват оценки над 5.50.

Моят личен съвет е да отидеш и на изпит. Нищо не губиш, все пак, освен 30лв, но мисля, че те са напълно оправдана инвестиция. Въпросът е да си избереш такъв изпит, на който мислиш, че ще се представиш най-добре. Успех =)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2013, 13:03 
В началото бе словото

Благодаря ви много за отговорите. :) Да, смятам да държа изпита за по-сигурно, пък и предвид факта, че е по английски мисля, че не би трябвало да ме затрудни. Но няма да говоря предварително - ще се разбере. :) От мен успех на всички с изпитите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2013, 11:50 
В началото бе словото

Може би въпросът ми е малко глупав, но все пак да попитам. "* Забележка:
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка." Това означава че вместо оценката ми от дипломата по БЕЛ ще бъде взета тази от матурата ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2013, 11:58 
Драскач

asdfghjklkjhgfdsa написа:
Може би въпросът ми е малко глупав, но все пак да попитам. "* Забележка:
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка." Това означава че вместо оценката ми от дипломата по БЕЛ ще бъде взета тази от матурата ли?

Матурата по БЕЛ е задължителна, съответно оценката от нея участва в бала. Няма значение какви са ти оценките от училище.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2013, 19:16 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Точно така. Винаги по БЕЛ влиза оценката от матурата. :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2013, 12:39 
В началото бе словото

Здравейте! :) Имам въпрос - според вас дали имам шанс за културология с бал (образуван от матури) 25.06?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2013, 12:58 
Драскач

Струва ми се малко нисичък този бал. Всичко зависи от другите кандидатсващи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2013, 19:04 
Аватар

Миналата година бяха по-ниски от по-миналата. И сега може да паднат още

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща