Дата и час: 16 Яну 2026, 19:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 166 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 13:42 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Хубаво е да имаме една такава тема във форума.

Ходите ли на фитнес? Защо - за себе си или заради околните? Спазвате ли хранителни режими? Имате ли нужда от мотивация? Търсите ли професионални съвети? Взимате ли хранителни добавки? Или пък изобщо не вярвате в тези неща и смятате, че са безмислени?

Идеята ми е тук да поговорим по тези теми, както и да разбием някои от популярните митове за фитнеса :) Аз ще напиша нещо по-обстойно от мъжка гледна точка, а предполагам jenesais ще има какво да сподели от женска.

Форумни фитнес манЯци, обединявайте се! 8)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Фитнес, хранителни режими, добавки, мотивация, съвети
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 13:56 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Хах. Откога чакам такава тема :mrgreen:

На фитнес не обичам да ходя, защото не ми понася да тренирам сама и то в зала пълна с други хора. Не ми допада и фактът, че (евентуално) трябва да чакам на опашка за някой уред. И (евентуалното) оглеждането от други хора никак, ама никак не ми е по вкуса. Затова (евентуално :mrgreen: ) правя упражнения вкъщи, като тук опираме до следния проблем - изпитвам ужасна липса на мотивация да правя нещо сама. Получавало ми се е единствено няколко пъти и то след като съм била изпаднала в ужасната драма - "колко много съм дебела". :mrgreen:

Та, оптималният вариант за мен са някакви групови занимания от рода на аеробика, зумба и пр., но пък часовете са им крайно неудобни за мен, защото в повечето случаи съм на работа тогава.

Но... всичко казано по-горе не пречи на фактът да съм поставила пред себе си едно 30-дневно предизвикателство, което трябва да започна, само да разчистя кашоните/торбите с вещи, които се мотаят из вкъщи. Междувременно обмислям да почна да тичам като своеобразен санитарен минимум поне 3 пъти в седмицата. (Надявам се единствено мотивацията да не изезне, докато се наканя :mrgreen: )

За хранителния режим - не съм почитател на подобни ограничения. Ям каквото и когато ми се яде, като се старая да вечерям нещо по-леко и да пия много вода/други течности (а това ми напомня, че трябва да огранича бирата :mrgreen: )

Иии т'ва е от мен, по-натам (евентуално :mrgreen: ) пак :lol:

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:00 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Faith_no_more написа:
...

Така както си се описала си мисля, че кросфитът би ти допаднал доста.

и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:23 
Легендарен флуудър
Аватар

Кросфитът е нещо много готино (ако някой го пробва, моля да сподели повече), но в нейния случай е като че ли даже още по-неудобно. Вяра пише, че не обича да я гледат докато тренира, а кросфитът означава постоянно обикаляне от уред на уред в рамките на 30-40 минути, което няма как да не привлече внимание :)

Между другото в София се сещам за поне 1 24-часов фитнес, a много други имат и различни дни/часове на разните зумби/тае-бо/пилатес/йогалатес и т.н., та вмъкването не е толкова трудно.

Какво е това 30-дневно предизвикателство? Звучи доста интересно.

Може би е добре да добавя, че аз най-вече подкрепям идеята човек да е доволен от себе си и кожата, в която е. Разните гонения на сантиметри, килограми и т.н. са излишни, ако те карат да се чувстваш неприятно. Затова и не съдя хората, които похапват бургери/коли/пържени картофки, важното е на човек да му е добре!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:34 
Паисий
Аватар

Аз пък го казах на основата на това, че тя казва, че не й харесва да тренира сама и да чака за уреди. Също така и липсата на мотивация. Иначе не знам, дали има хора, които си правят кросфит тренировки в класическа фитнес зала. Аз си мисля скоро да започна с кросфит, защото класическият фитнес ми е скучен. Спортувам и друг спорт, с който би се вързал перфектно. Хранителен режим спазвам от година, но напоследък много го развалих и обмислям от другата седмица пак да го затегна. Хранителни добавки все още не взимам, но когато започна ще са обикновените за момче - протеин и аминокиселини с разклонена верига. Това е. :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:38 
Легендарен флуудър
Аватар

Какво режимче пазиш? За добавките, не забавяй и витамините. Бих препоръчал и кре-алкалин, независимо какви цели гониш - доста е добър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:45 
Паисий
Аватар

Общо казано НВД за сваляне на килограми, защото бях лоена топка. Поемах въглехидратите сутрин или 2 часа преди тренировка, ограничавах мазнините и въглехидратите вечер. Сега се чудя, дали да продължа с НВД или да пробвам РБД, защото мисля да запазя тези килограми или да варирам в +/- 2-3.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 14:50 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Ето това представлява 30-дневното предизвикателство цък!, а тук е и видеото.

Предполагам, че ще ми доскучее да правя всеки ден едно и също, но обмислям да го разнообразявам с разни други. Пък да видим дали ще има ефект.

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 15:33 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Аз не съм особено голям фен на класическия фитнес и не мога да кажа, че правя такива тренировки. В общи линии допирът ми с класическия фитнес от доста време насам е ограничен единствено в края на боксовите тренировки. Не спазвам супер стриктен хранителен режим. Имам супер бърз метаболизъм и принципно мога да си позволя да ям каквото и когато си поискам без да ми се отрази видимо, но умишлено не го правя. Не взимам никакви добавки от някви години насам, въпреки че съм пробвал това-онова и имам поне минимален опит. Мотивация имам винаги, дори да трябва да правя нещо сам и ако трябва да съм честен, не разбирам грам хората, които не спортуват нищо ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 15:38 
От дъжд на вятър
Аватар

Аз сега съм подхванала Beachbody P90, и ще се старая да си я завърша (3 месеца), и да хвана P90X след това. Където живея сега не мога да подскачам из стаята за част от кардиото, така че импровизирам.

Доскоро тичах (след като в началото на април реших, че ама много съм се отпуснала), после си навехнах глезена, но от другата седмица пак ще започвам. Мотивацията за това начинание исторически много бързо ми се изпарява, но се оказа, че GPS часовник много допринесе за поддържането. Преди навехването вече бях почти свикнала с тичането и ми ставаше неприятно като почна да го отлагам за късно през деня.

Пия си витамин Ц-то, а откакто почнах с тичането и калций/магнезий/цинк, но още не съм се занимавала с протеинови шейкове. Но общо взето сигурно си ям достатъчно протеин, тъй като обичам яйца, месо и млечни продукти. Не следвам хранителни режими, но от години не ям никакви снаксове освен ядки, плодове или моркови. Старая се да отбягвам сладките, не защото една-две с чая/кафето ще направят нещо ужасно, но просто ям докато има.

Ще ми се да отидя някой път във фитнес зала заради уреди, които могат да симулират набиране, от една страна не мога да правя нито едно, така че ще е добре с нещо по-регулируемо, от друга така и така нямам достъп до нещо наистина сравнимо с лост. Ако тичането наистина много се задържи, ще ми трябва фитнес залата и за пътека през зимата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 16:25 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 233 пъти.
Класическият фитнес се крепи единствено на суетата и от него няма особен смисъл. Като изключим това, че ще се пъчиш с плочки и бицаги, практическа полза от него не се извлича. Това, че си се пооформил и малко понабъбнал, кара хората да мислят, че си много по-силен отколкото всъщност си. Неслучайно хората масово избират бодибилдинг пред пауърлифтинга - при втория действително се изгражда сила, но пък човек не придобива ослепителен вид за плажа и това е някак... кофти и затова го оставяме. Не само това, ами от всичката мускулна маса ставаш и по-муден и тромав. Ако някой не вярва, може да пробва да потича сега и после пак след 6-7 месеца в залата.

Всичко се прави за едната естетика и нищо повече от това. Картинката става особено гротескна, когато наближи лятото, започне чистене на мазнини за плажа и всяка сутрин мъже треперят пред огледалото, за да видят дали са се показали плочките - хора около мен са били на това дередже и имам поглед директно от кухнята...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 16:38 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Да бе, искаме да изглеждаме добре. Много сме зле :lol:

За какво ми е да съм много силен. Работата ми е да си стоя зад бюрото на компютъра по цял ден, не да мъкна камъни. Гледам да изглеждам добре и да съм горе-долу във форма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 16:39 
Легендарен флуудър
Аватар

Добре, но имам един въпрос:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 16:45 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 233 пъти.
О, лифтвах си и то доста време. Само че сега съм се ориентирал към къде-къде по-ползотворен спорт и не си губя времето и парите за нещо, което дългосрочно няма възвръщаемост.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Май 2013, 16:53 
Паисий
Аватар

Bagatur, принципно говориш истини, но се съмнявам, че хората, които ходят на фитнес редовно, не ги знаят. Човекът си е казал точно и ясно за какво е темата. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 166 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща