Дата и час: 16 Яну 2026, 21:37

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: редовно и задочно
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2013, 14:44 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Здравейте на всички във форума!
Първо ще ви помоля за мнение относно оценката от предварителния, и има ли смисъл а ходя на редовен изпит. Изкарах 4.70 по математика, а от дипломата оценките са ми 4 за физика, 5 математика. Така бала ми е 20.75. Мислите ли, че ще ми стигне за "инженерна физика" или да се явя и на редовните?
Разгледах учебните планове на специалностите, които ме вълнуват във ФзФ и видях, че предметите са едно към едно. Какво значение има каква специалност си?
Друго нещо, което ме интересува как е редовното. На какво е задължително да се ходи, може ли да се ходи на упражнения с други групи, спорта задължителен ли е? Колко време отделяте горе долу, за да научите материала. Преподавателите сърдят ли се ако не се присъства на лекциите им. Основно се интересувам дали мога да отработвам упражнения с други групи, защото ми се налага да работя и трябва да използвам времето си по-рационално.
Как е задочното, по кофти ли е обучението и как се падат лекциите и изпитите?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: редовно и задочно
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2013, 19:28 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Аз съм от БиоФ. Имах само един предмет във ФзФ и Максим Максимов много държеше да се ходи на лекциите. Да, скъса хора защото не са му били на лекциите и не се съобразяваше с това дали работиш. Всъщност репликата беше " Студентите редовно обучение не трябва да работят. Ако са решили да работят, нека да е нощем." (Една колежка стоеше от 8-10 на лекцията, която завършваше в 11 и той не и пишеше присъствие, защото си тръгвала преди той да ги нанесе. Работеше от 10:30 и трябваше в 10:15-10:20 да е на работа) Не съм чувала много за останалите преподаватели, но мисля че за физиката трябва да присъстваш. Важно е да разбереш информацията навреме, защото докато работиш и си в сесия... много е трудно, повярвай.

Стискам палци да се справиш с всичко, което ти предстои :wink: . Не си захванал най-лесната специалност и може би трябва да помислиш за задочно обучение. Имаш плътно няколко седмици лекции и упражнения доколкото знам и след някакъв период от време (мисля 2 месеца?) имаш сесия през която са изпитите и така всеки семестър.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2013, 16:44 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
STANOEV написа:
Здравейте на всички във форума!
Първо ще ви помоля за мнение относно оценката от предварителния, и има ли смисъл а ходя на редовен изпит. Изкарах 4.70 по математика, а от дипломата оценките са ми 4 за физика, 5 математика. Така бала ми е 20.75. Мислите ли, че ще ми стигне за "инженерна физика" или да се явя и на редовните?
Разгледах учебните планове на специалностите, които ме вълнуват във ФзФ и видях, че предметите са едно към едно. Какво значение има каква специалност си?
Друго нещо, което ме интересува как е редовното. На какво е задължително да се ходи, може ли да се ходи на упражнения с други групи, спорта задължителен ли е? Колко време отделяте горе долу, за да научите материала. Преподавателите сърдят ли се ако не се присъства на лекциите им. Основно се интересувам дали мога да отработвам упражнения с други групи, защото ми се налага да работя и трябва да използвам времето си по-рационално.
Как е задочното, по кофти ли е обучението и как се падат лекциите и изпитите?

Здрасти :)

Едвали ще имаш проблем да влезеш с този бал...местата във ФзФ са доста ограничени обаче - не се знае кой какво ще се сети (още повече, че всички изкарали 3ки на изпита по физика имат предимство пред теб...дори и да са с 2 3ки в дипломата. Първо правят класиране на хората с издържан изпит по физика и чак след това класират тези с математиките. Поне преди 2 години беше така).

Повечето предмети са 1към1 в първи курс...във 2ри стават доста по-различни, в 3ти и 4ти идват избираемите...и там вече няма как да са 1 към 1.

На лекции не е задължително да се ходи - никой не пише присъствия. Ходенето на лекции обаче е крайно препоръчително (това го казвам като човек, пропуснал голяма част от лекциите 1ви курс...после трябваше да уча 3 предмета за 3 седмици от учебници на доста високо ниво - е не става...едвам хванах 3ката).
Семинарите също са препоръчителни, но не и задължителни...На повечето предмети се дават контролни със задачи, без които няма да те пуснат на изпит (винаги остава варианта да влизаш само на контролните...ама ще ти е много по-трудно предполагам).
Лабораторните упражнения (практикуми) са задължителни и пропуснатите упражнения се отработват. Преподавателите по практикум са изключително разбрани хора...Ще имате вероятно по 3 часа практикум всеки семестър (ние 3ти семестър имахме 2х3 часа).
Имам колеги, които вече 4ти семестър стъпват във факултета само за практикуми и контролни...и нямат проблем.

Колкото до времето...Аз моят успех (4.50) го постигам с по 10-12 часа учене седмично - главно писане на протоколи, защото са задължителни и има срокове. За контролни уча по 3-4 часа в последният възможен момент. Имах и много пропуски от училищната математика обаче...доста от колегите разбираха нещата още на лекции. Сесията зубрих по 6-7 часа всеки ден...ама това е защото не бях сядял през семестъра изобщо. След като се издъних 1ви курс и едвам записах 2ри съм по-сериозен...влизам на лекции и упражнения и разбирам голяма част от нещата още във факултета. Не е трудно...Инженерните физици имат някаква техническа механика - доста страшно ми изглежда с тия чертежи, моливи и т.н. (аз не съм имал такова чудо).

Спорта е задължителен 2 от годините...

Аз лично не бих записъл задочно...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Май 2013, 14:07 
В началото бе словото

благодаря за изчерпателните отговори :) дано ме приемат редовно в такъв случай :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2013, 22:43 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Здравей,
хайде нека и аз дам мнение от гледна точка на един задочник.
Ако имаш възможност влез редовно обучение. Изискванията към студентите са по-високи (имам предвид, че имат предварителни контролни за допускане до изпит и също така протоколи, които трябва да се предадат в много кратък срок с изключително прецизни изчисления), но самия факт, че си в тази форма на обучение те държи по-мотивиран и организиран по отношение на подготовката ти за изпити.
Лекциите на задочното обучение са 3 седмици по 12часа всеки ден през първите 2 години. Присъствието в повече от 50% от предметите - задължително! Освен това редовното е 4 години, а задочното 5 години. :lol:
Аз лично изобщо нямам вариант за редовно обучение, но ако ти го имаш - не го пропускай.
Поздрави
П.П. А за влизането във ФзФ - здравей колега! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2013, 20:48 
В началото бе словото

Luvitzata написа:
Здравей,
хайде нека и аз дам мнение от гледна точка на един задочник.
Ако имаш възможност влез редовно обучение. Изискванията към студентите са по-високи (имам предвид, че имат предварителни контролни за допускане до изпит и също така протоколи, които трябва да се предадат в много кратък срок с изключително прецизни изчисления), но самия факт, че си в тази форма на обучение те държи по-мотивиран и организиран по отношение на подготовката ти за изпити.
Лекциите на задочното обучение са 3 седмици по 12часа всеки ден през първите 2 години. Присъствието в повече от 50% от предметите - задължително! Освен това редовното е 4 години, а задочното 5 години. :lol:
Аз лично изобщо нямам вариант за редовно обучение, но ако ти го имаш - не го пропускай.
Поздрави
П.П. А за влизането във ФзФ - здравей колега! :wink:

Благодаря за съвета :) Двоумя се, но везната клони към редовното :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Семестриални такси - срокове,редовно,задочно (16.12.2004)

в Студенти - АРХИВ

Filipi

12

1889

21 Фев 2005, 13:41

Mitaka Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Стипендии за преместени от задочно в редовно обучение?

в Административни въпроси

mirchetu

3

653

05 Дек 2008, 15:36

mirchetu Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Ако те приемат задочно можеш ли да се прехвърлиш редовно?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

Bobi Turboto

16

2601

08 Авг 2005, 21:01

got Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Питане за разликата между задочно и редовно

в Студенти - общ форум

Mr_Venom

3

984

15 Авг 2006, 15:31

Crematory Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Възмножно ли е от задочно да се премине в редовно ?

в Студенти - общ форум

boxko

6

496

01 Фев 2010, 18:25

Kose Bose Преглежда последните мнения