|
Покетбуците в момента май-май са на почит - добро съотношение качество/цена, плюс това, те са една от компаниите, които сами си работят по операционната система и имат добър customer support. Иначе вътре в цялото нещо няма чак толкова много сложна техника, че да лагва и забива, това не трябва да те притеснява.
Интересуват те следните няколко неща: - дисплей с хубав контраст, за предпочитане pearl екран - преди само Киндълите и още едни ги имаха, сега са доста по-разпространени - форматите, в които се чете - според мен, колкото повече, толкова по-добре, никога не се знае на човек какво ще му потрябва. Аз чета пдф-и включително, когато ми се наложи, колкото и неприятно да е. - четецът да чете безпроблемно кирилица.
Отделно от това, всичко е въпрос на предпочитание - дали ще е с тъч дисплей или не, дали ще е някой от моделите с подсветка, дали ще поддържа музикални файлове, ще има 3,5мм жак и допълнителна карта памет. Вграждането на wi-fi също е доста популярно.
Така че нещата много зависят, основно от това с какъв бюджет разполагаш.
А, да, трябва да предвидиш в цялото нещо и калъф - четците са крехки работи, трябва да са защитени, пък и с калъфче изглеждат много по-добре. Myebook (откъдето аз си купих моя четец, много са коректни хората) напоследък почнаха да предлагат промоционални starter kit-ове - четец, калъф + карта памет, ако четецът поддържа. Можеш да хвърлиш едно око.
_________________ Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества. Всъщност почти като при истинските хора.
|