Дата и час: 16 Яну 2026, 22:56

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Избор на курс
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 12:43 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, студент съм и сега ще съм трети курс, тъй като имам малко повече свободно време реших да го отделя за да си вдигна нивото на английския (което ми е средно) и да си изкарам сертефикат може би FCE. Започнах да търся в интернет и чух добри мнения за АВО-3 и Британика, погледнах в страницата на АВО-3 и там искат около 900лв заедно с учебник за 120 часа подготовка, но се оказа, че не съм готов за този курс и ще трябва да карам PRE-FCE и така стават около 2000лв като включим и цената на изпита, същото се отнася за британика и тези цени просто ме отказаха, струва ми се скъпо и не бих дал толкова пари, при положение, че не съм сигурен от нивото на преподаване и тн.
Попитах познати, които са карали езикови курсове, но НЕ по английски и ме насочиха към Престиж или Омега, бих искал да знам имате ли отзиви от тези курсове, малко информация има в интернет и то стара от 2008.... Поне в Престиж всичко ще ми струва около 700лв което си е идеално, 6 месеца 200 учебни часа, но не знам какви са преподавателите и дали ако се запиша при тях и сам се старая резултата ще е положителен на FCE, и последно някакви наблюдения за ИЧС към СУ, жалко че там курсовете почнаха и не знам дали могат да ми направят тест за определяне на ниво и да се включа ?

Също така ако има друга школа която е на достъпни цени да ме насочите :)

П.С: Ако имате добри мнения за престиж,ичс само бих ви помолил да кажете и име на преподавател, да знам при кого да се записвам :)

П.С 2: Гледам в сайта на ИЧС че курсовете са почнали и въпроса ми е дали по време на учебната година пак ще има? също така и изпитите за определяне на ниво пак са минали :(

Благодаря Предварително.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Избор на курс
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 12:51 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
По отношение на курсовете не мога да ти кажа много, но мога да ти посоча едно нещо, за което да внимаваш - едно е да караш просто курс по английски, друго е да караш курс за подготовка за сертификатите на Кеймбридж. Изпитите за тези сертификати имат много специфични упражнения и твоята подготовка не обхваща само езика, а и самите упражнения и решаването им. Системата е така направена, че ако не си се готвил за тях, вероятността да вземеш изпита с хубава оценка е ниска.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2012, 13:08 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Аха ясно, ами като за начало ще си оправя пропуските в граматиката и ще се старая да науча колкото се може повече думи и тн. , затова ще се запиша в upper-intermediate курс понеже ми казаха, че нивото ми е по-добро от intermediate :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2012, 17:22 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Не знм за ИЧС-то как стоят нещата.
Принципно за някои езици там съм чувал само добри отзиви. Но за други - лоши. Но цената за ниво там е 399 лв, но доколкото един асистент ми каза, за студенти имало отстъпка. Абе и да няма, при всички положения е по-евтино от 2000, хаха.
Може да проучиш и за там. Успех.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]