candle написа:
Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:
Аз бих ги подредила така:
Социални дейности
Логопедия
Културология
Славянски филологии
Философия
Но ги подреждам аз...трябва да си помислиш какво искаш да работиш със всяка една и колио реализация би имала.
Имам позната,която учи соц.дейности.Доволна е,въпреки че е задочно ги водят на доста места.Тя е избрала някакъв профил от рода на човешки ресурси.Не знам точното наименование на профила.Според нейните думи само с този профил има реализация.За другите...в институции-за деца,семейства,болни,бездомни...там вече много трябва да си помислиш дали ти се работи.
Логопедия..аз на друго място казах,че е много хубава специалност,но както и работата в институциите,с деца...малко неблагодарна,много зор трябва и призвание.
Културология...там хич не ми е ясно,но звучи интересно.Филологиите..там сигурно също е интересно,но ми се струва,че е като внучето с многото баби-много езици,нито един научен.
Философия...изгражда начин на мислене,но реално после се чудиш какво точно да работиш.Може би като второ висше...нещо подобно,но не и само с това.