Дата и час: 17 Мар 2026, 20:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво да уча - съвети?
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2011, 18:06 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте...аз съм се насочила към екзотичните специалности и по точно към кореистиката.Моля тези които изучават тази специалност да споделят мненията и наблюденията си.Предварително благодаря :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Дек 2011, 10:38 
В началото бе словото

аз не я уча, но има приятелка която се е захванала и не е много леко. Трябва много желание и воля :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Фев 2012, 02:59 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 42 пъти.
Съвет от китаист : учете китаистика :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 12:17 
В началото бе словото

здравейте , мечтата ми е да бъда журналист , но вероятността да вляза да журналистика е никаква :( за това кои други специалности могат да ми бъдат от полза занапред ,защото няма да се откажа от журналистиката :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2012, 13:25 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
Можеш да запишеш Българска филология и да направиш магистратура Журналистика. По пътя на логиката можеш да запишеш всяка една специалност, която смяташ, че ще ти е интересна и приятна и след това да осъществиш мечтата си да учиш Журналистика :) И недей така да се отчайваш, имаш още един изпит, също и устен такъв - гледай по-позитивно на нещата! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Май 2012, 16:08 
В началото бе словото

някои за юзу - Благоевград :) да пише на личен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2012, 13:54 
В началото бе словото

Благодарил (а): 16 пъти.
Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2012, 14:39 
В началото бе словото

Някой може ли да ми каже нещо за специалностите География и Геология. Четох доста неща като инфо и за двете и от сайта и от справочника...има ли някой, който учи едното или другото в момента, т.е.то ще има де, ама ако е възможно да му пиша ЛС или евентуално той на мен...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2012, 15:31 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
candle написа:
Хора тотално се обърках и искам малко съвети, ако е възможно... Имам голямо желание да влезна Психология, но не знам как ще се представя на изпита, затова ми е много важно да си подредя желаните специалности след нея... само че се колебая между няколко специалности, коя по-напред да поставя, а колебанията ми са между: Логопедия, Социални дейности, Славянски филологии, Философия, Културология, желая еднакво всички и не мога да се реша, моля някои ако може да ми даде някакви насоки, също особено ще се радвам, ако ми кажете кои от изброените имат по-голям шанс за реализация... ? (:

Аз бих ги подредила така:
Социални дейности
Логопедия
Културология
Славянски филологии
Философия
Но ги подреждам аз...трябва да си помислиш какво искаш да работиш със всяка една и колио реализация би имала.
Имам позната,която учи соц.дейности.Доволна е,въпреки че е задочно ги водят на доста места.Тя е избрала някакъв профил от рода на човешки ресурси.Не знам точното наименование на профила.Според нейните думи само с този профил има реализация.За другите...в институции-за деца,семейства,болни,бездомни...там вече много трябва да си помислиш дали ти се работи.
Логопедия..аз на друго място казах,че е много хубава специалност,но както и работата в институциите,с деца...малко неблагодарна,много зор трябва и призвание.
Културология...там хич не ми е ясно,но звучи интересно.Филологиите..там сигурно също е интересно,но ми се струва,че е като внучето с многото баби-много езици,нито един научен.
Философия...изгражда начин на мислене,но реално после се чудиш какво точно да работиш.Може би като второ висше...нещо подобно,но не и само с това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Май 2012, 17:15 
В началото бе словото

Благодарил (а): 16 пъти.
gioiella написа:
candle написа:

Аз бих ги подредила така:
Социални дейности
Логопедия
Културология
Славянски филологии
Философия
Но ги подреждам аз...трябва да си помислиш какво искаш да работиш със всяка една и колио реализация би имала.
Имам позната,която учи соц.дейности.Доволна е,въпреки че е задочно ги водят на доста места.Тя е избрала някакъв профил от рода на човешки ресурси.Не знам точното наименование на профила.Според нейните думи само с този профил има реализация.За другите...в институции-за деца,семейства,болни,бездомни...там вече много трябва да си помислиш дали ти се работи.
Логопедия..аз на друго място казах,че е много хубава специалност,но както и работата в институциите,с деца...малко неблагодарна,много зор трябва и призвание.
Културология...там хич не ми е ясно,но звучи интересно.Филологиите..там сигурно също е интересно,но ми се струва,че е като внучето с многото баби-много езици,нито един научен.
Философия...изгражда начин на мислене,но реално после се чудиш какво точно да работиш.Може би като второ висше...нещо подобно,но не и само с това.

И на мен доста ми се иска Соц.дейности да бележат началото, учебния план ми се струва доста интересен, НО единственото, което ме възпира да изтегля специалността на 2-ро място е, че после почти няма реализация и ако си намеря работа заплащането е супер смешно за работата, която вършиш..
А защо работата като Логопед да е неблагодарна ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2012, 20:00 
В началото бе словото

Crippled Alice написа:
Можеш да запишеш Българска филология и да направиш магистратура Журналистика. По пътя на логиката можеш да запишеш всяка една специалност, която смяташ, че ще ти е интересна и приятна и след това да осъществиш мечтата си да учиш Журналистика :) И недей така да се отчайваш, имаш още един изпит, също и устен такъв - гледай по-позитивно на нещата! :)

Не нямам шанс да вляза журналистика за мое съжаление. Явно журналистиката ще я оставя за магистратура ... Във Велико Търново със сигурност мога да вляза : политология,психология ,маркетинг , стопанско упраление ,предприемачество в
социалната сфера ... в Свищом мога да вляза публична администрация ... в Пловдив СОЦИОЛОГИЯ
(СОЦИОЛОГИЯ НА ПРАВОТО, ИКОНОМИКАТА И ИНОВАЦИИТЕ)
Сега не знам какво да уча ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2012, 19:09 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
mitakabee написа:

Какво ти се учи?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2012, 20:30 
В началото бе словото

Crippled Alice написа:
mitakabee написа:

Какво ти се учи?

нещо което да има смисъл занапред или нещо което да ми помогне с журналистиката ... от специалностите които изброих по горе кое най-си струва .. ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2012, 10:28 
В началото бе словото

Кво стана с тва четвърто класиране!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2012, 13:47 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Виж тази тема:

viewtopic.php?f=168&t=21380&start=420

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Следваща