Дата и час: 16 Яну 2026, 20:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сливане на 1-ви и 2-ри курс Право ?
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 12:49 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Завърших политология в СУ миналата година, а тази записах право редовно. Въпросът ми е, има ли възможност да слея първите две години за 1 от правото, тъй като доста от предметите се припокриват. Идеята ми е да прескоча 1 година. Има ли такъв филм?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Сливане на 1-ви и 2-ри курс Право ?
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2012, 13:05 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Не можеш да сливаш първите две години по никакъв начин. Можеш да се пробваш да слееш последните две на собствен риск. Няма как да ти се признаят оценките от политологията, защото специалността вече е завършена, оценките са вписани в дипломата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2012, 15:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
А това правило за 2в1,важи ли за География-задочно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2012, 22:40 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Хм, Силве, това пък защо да е така - щом са ти вписани в дипломата, не могат да ти се признаят? Изпит, който държах в журналистиката, ми го признаха в социологията, Бях го държала във втори курс във ФЖМК и ми го признаха във втори курс във ФФ, когато във ФЖМК бях вече 4-ти. Да, към онзи момент още не ми беше вписан в дипломата, но буквално 3-4 месеца по-късно го вписаха. Каква е драмата - той не се "изличава" от първата ми специалност, все пак? Един колега, който беше записал социология в годината след мен, се оказа по-находчив и подаде такава молба за поне 5 изпита, като му признаха май 4 от тях. И после си фигурират и в двете дипломи (при него конкретно - не, защото по-късно се отказа от социологията, но ако я беше завършил, щяха да са си и в двете дипломи),

Като оставим това настрана, всякакви сливания са потенциално възможни СЛЕД завършен първи курс. Пише си го в правилника.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2012, 23:42 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Всякакви сливания са възможни по индивидуално обучение съгласно правилника на уни, но правилникът на факултета изрично предвижда сливане единствено на 4 и 5 курс. А това с непризнаването е защото просто няма схема, по която да се получи. Когато твоите изпити са били признавани, ти все още си била обучаваща се студентка. Но когато ти се впишат в дипломата и завършиш, това е - специалността е завършена, всичко с нея приключва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 07:44 
а fragile wreck on a storm of emotion...
Аватар

Благодарил (а): 384 пъти.
Мисля, че все пак признаването на оценка от друго уни/друга специалност след като си я завършил може да стане след уговорка с преподавателя. Така един мой колега в първи курс не се яви на ОТП, защото му признаха оценката от Свободния във Варна...

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...

Вяра чете... и от време на време пише...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2012, 15:01 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Ако повечето от предметите в първи курс са изучавани в другата специалност, не може да слееш първи и втори курс, но могат да те запишат направо във втори курс, а с индивидуални протоколи да отидеш на изпит с първокурсниците по определени предмети. Трябва обаче повечето от предметите ти да се препокриват от предишната специалност. Така ние имаме колеги, които идват от АМВР, и там 80% от изпитите ги бяха държали, записаха се направо във 2 курс и се явиха на МО и ИБДП с индивидуален протокол. Все пак, като се записваш в отдел "Студенти", ще ти кажат достатъчно предмети от предишната ти специалност ли са взети, за да те запишат във 2 курс.

Ако преценят, че не са достатъчно - записват те в първи курс, а ти обикаляш преподавателите да ги питаш, ще ти признаят ли оценката.

Всичко това важи при прехвърляне от една специалност в друга. Не съм сигурен ,щом си завършил вече специалността, дали схемата може да стане, но може да разпиташ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Сливане на години - Право задочно

в Административни въпроси

Aida

1

641

06 Сеп 2007, 10:34