Дата и час: 22 Апр 2026, 07:05

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 66  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Английски език
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:19 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Едва ли. След като те ще покажат само листа с отговорите - едва ли някой помни кой номер въпрос е бил точно този и кои подточки са били точно тези двете. Но пак казвам, аз също не видях противоречие и съм на 99% сигурна че е furthermore.

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:23 
Правист по душа

Благодарил (а): 1 пъти.
Е, надявам се, че и една книжка ще дадат :lol: !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:34 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless". :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:39 
В началото бе словото

Hachiko написа:
Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless". :idea:

Ние пък точно след изпита се заговорихме пред залата с едни и всички единодушно стигнахме да решение, че е furthermore, а тогава помнехме цялото изречение, че и предходните. Сега вече всичко е мъгливо. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:40 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
outlander написа:
Подкрепям всичко казано от Bishop досега в темата :D Като цяло и readinga и теста сравнение с книжките не беше труден...единствено 3-тата част от теста по default си е гадна заради отговор D no fucking error :D Времето за есето не ми стигна въобще и последните 2 параграфа ги написах общо за 5 минути и то не по особено добър начин. Също така не знам точните им изисквания за есе . Имах 5 параграфа Introduction тезата ми беше с заучените First of all , Secondly и Finally (като се чудех дали тва finally не се припокрива със извода) Накрая си писах In Conclusion състоящо се от 2 изречения....Говорих с един приятел каза ми че искали максимум 4 параграфа преподавателите от СУ иначе взимали точки...така са му казали от 5-дневния курс. Ще видим какво ще стане...също така тази година няма да взимат точки за пропуснати запетайки на диктвоката доколкото разбрах , повече ме притеснява това че накрая на изреченията често забравям да сложа точка и може да ми го санкционират.

Мерси. Това е комплимент за мен. :)

1 параграф - теза; следващите 3 - аргументи; пети параграф - заключение; (като цяло това са изискванията)
Иначе браво за линкърите. Не, finally не се припокрива със заключението. Може да се ползва Last but not least и други. А колкото за линкър за заключението има много варианти: To sum up, I would say that...; On the whole..

Hachiko написа:

Не искам пак да влизам в някакъв безсмислен спор, защото е ясно, че никой няма да се съгласи, след като е писал друго, но само ще ти кажа следното - не бъди на 130% сигурна, защото после да не се разочароваш. По-добре на 99%. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:46 
В началото бе словото

Дайте сега да ви питам...вие каква оценка очаквате да имате? Как мислите, че сте се справили?...Аз лично мисля, че или 5, или 4.50 ще имам...но дал Господ 5.50 :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:47 
В началото бе словото
Аватар

Не знам до какво решение сте стигнали, но в текста ставаше дума за опитите на кмета да се отърве от графитите: "Ironically, средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали. (Дупка) са успяли да изтрият повечето."
Според вас, на чист български, как ви звучи по-добре смислово - " Още повече са успяли да изтрият повечето (като имаме предвид предното изречение)."
Или: "Въпреки това са успяли да изтрият повечето." - "Средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали, но въпреки това са успяли да изтрият повечето."
Не се заяждам, но ако това не е противоречие, здраве му кажи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:53 
Пишете, о, братя
Аватар

Hachiko написа:
Не знам до какво решение сте стигнали, но в текста ставаше дума за опитите на кмета да се отърве от графитите: "Ironically, средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали. (Дупка) са успяли да изтрият повечето."
Според вас, на чист български, как ви звучи по-добре смислово - " Още повече са успяли да изтрият повечето (като имаме предвид предното изречение)."
Или: "Въпреки това са успяли да изтрият повечето." - "Средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали, но въпреки това са успяли да изтрият повечето."
Не се заяждам, но ако това не е противоречие, здраве му кажи!

Аз вече дадох при какви случаи се ползва Nevertheless. И аз не искам да се заяждам. А там бяха изредени неща като това, че са оградили влакове с някаква ограда от тел, че са сложили охрана да ги пази, за да се спрат набезите на графитиманиаците. След като има подобно изреждане на превантивни мерки, предприети от кмета - най-логично е да се сложи Furthermore, което ще рече: "още повече, че въведоха това и това". Сигурно вече се преповтарям де.. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:58 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
И аз съм с Бишоп.Не защото това написах,а защото се колебаех между двете и търсих и аз противоречие,но не намерих.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:59 
В началото бе словото
Аватар

Не съм съгласна. Извинявай, наистина не обичам такива спорове, но просто се опитвам да те убедя. :)
Ти гледаш по-мащабно на текста, а в случая ставаше дума за linking word между тези две конкретни изречения. Единствената, която се връзва по смисъл е "nevertheless". Надявам се да не се засягаш, малко инат си падам. Иначе стискам палци на всички да си влязат в мечтаната специалност. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:03 
Пишете, о, братя
Аватар

Hachiko написа:
Не съм съгласна. Извинявай, наистина не обичам такива спорове, но просто се опитвам да те убедя. :)
Ти гледаш по-мащабно на текста, а в случая ставаше дума за linking word между тези две конкретни изречения. Единствената, която се връзва по смисъл е "nevertheless". Надявам се да не се засягаш, малко инат си падам. Иначе стискам палци на всички да си влязат в мечтаната специалност. :wink:

Въобще не се засягам. Откъде го измисли това? :) Даже виждам малко от себе си в теб, защото и аз съм си инат принципно. Но знанието и инатът са две различни неща. Знам, че до последно ще спориш и няма да се съгласиш, затова прекратявам спора преди да е станало прекалено късно. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:04 
Правист по душа

Я си кажете сега кой е писал ПА, Политология и МО от вас ?

Иначе, аз очаквам оценка 4,50-5.00. 5,50 е възможно само, ако ми оценят есето с около 23т. и нямам грешки никъде другаде, освен Error-a, където са 10-15 :D.]

Btw, то така не е интересно да ви кажа, щеше да е по-интересно, ако аз бях писал един отговор, Бишъп втори и Хачико трети, тогава щеше да е фън :D

Последна промяна Nemalp на 11 Юли 2012, 16:05, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:04 
Пишете, о, братя
Аватар

Nemalp написа:

Аз съм писал и ПА, и Политология. : )

Nemalp написа:
Btw, то така не е интересно да ви кажа, щеше да е по-интересно, ако аз бях писал един отговор, Бишъп втори и Хачико трети, тогава щеше да е фън :D

Май сеираджия си падаш. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:06 
Правист по душа

Bishop написа:
Nemalp написа:

Аз съм писал и ПА, и Политология. : )

Ем, да, ама аз не вярвам, че ще влезеш, така че няма да сме евентуално заедно. Мисля, че ще си влезеш "журналистика", така че затова.

Бтв, на мен мечтаната специалност ми е Право, ама мъка, мъка ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 16:08 
Пишете, о, братя
Аватар

Nemalp написа:
Ем, да, ама аз не вярвам, че ще влезеш, така че няма да сме евентуално заедно. Мисля, че ще си влезеш "журналистика", така че затова.

Мале как се шокирах в началото като прочетох само първото ти изречение. :) Викам си на акъла - този пък е егати злорадото .... да не завършвам, че е леко обидно, но това беше само в началото де. :) Много ти благодаря за подкрепата и аз на това се надявам, но както се казва: дано, дано, ама надали.

На теб пожелавам пък да си влезеш по първо желание. : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 66  Следваща