Дата и час: 16 Яну 2026, 19:43

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Размисли и Страсти '12: jenesais
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2012, 23:32 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 364 пъти.
:arrow: :arrow: :arrow:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Размисли и Страсти '12: jenesais
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 00:42 
Sir Troll-a-lot
Аватар

Благодарил (а): 137 пъти.
Здравей! :)

1. Откъде идва никът ти?
2. Откъде страст по френския език?
3. Имаш ли други езици, които те привличат?
4. Влюбена ли си?

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 00:52 
Легендарен флуудър
Аватар

1. Любим филм?
2. Любим жанр?
3. Гледаш ли сериали, кои?
4. Къде би желала да живееш?
5. Ако беше модератор, щеше....?
6. А би ли станала?
7. Опиши се с 2 думи, а с 1 изречение.
8. Каква искаше да станеш като малка?
9. Имаш ли хоби, какво е то?
10. Какво обичаш да правиш през свободното време?
11. Готвиш ли? А какво обичаш да правиш най-много?
12. Любим текст на песен.
13. Поздрави ни с песен.
14. Ако ти предложат безплатен едномесечен престой в 3 произволни страни по света, кои ще избереш?
15. Препокриха ли се очакванията ти за форумна среща? Ако не, как си я представяше?
16. Кога ще дойдеш отново на форумна?
17. Защо право?
18. Ако не право, какво щеше да учиш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 01:15 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 239 пъти.
(я, моя темичка, благодаря :D
понеже съм безсънна птица, почвам да отговарям полека веднага :mrgreen: )

rogertaylor

1. Откъде идва никът ти? je ne sais е недописано (и заради това неправилно) „не знам” на френски (правилното е je ne sais pas, ама много дълго идва, бе). Като се регистрирах нямах муза за никове и сложих първото нещо, което ми хрумна. :lol:

2. Откъде страст по френския език? Учих го от първи до седми клас, после в гимназията тотално го зарязах (за което съжалявам доста). Нося си една детска любов към него, съчетана с любов към френската култура като цяло (музика, книги, филми…). Като звучене и като усещане ми пасва някак естествено на това, което мисля, че съм.

3. Имаш ли други езици, които те привличат? Само да имах времето (или по-скоро волята и организацията), щях да се потопя в ученето на всякакви езици. Моментът, в който започваш да разбираш какво ти говорят на един чужд език, без да трябва да си го превеждаш наум, е прекрасен. По някакъв начин започваш да осъзнаваш самата чужда култура по-добре, като вътрешен човек, да събираш нови гледни точки за света. Някъде бях попадала на една много хубава сентенция – не мога да цитирам точно, но беше от типа, че колкото езици знаеш, толкова души имаш. Харесва ми.

Учила съм латински и старогръцки в гимназията, и двата са ми дали много. Обещала съм си някой ден да се пробвам с испанския и италианския, руският също ме привлича доста. Даже в немския намирам нещо красиво (въпреки ужасното звучене) – най-малкото има толкова автори, които бих искала да прочета в оригинал. И норвежки, заради Ларш Собю Кристенсен бих искала да понауча... Абе, като цяло езиците ги виждам като още един начин да си подредя за себе си пъзела на тоя (п)объркан свят.

4. Влюбена ли си? Не.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 08:27 
Постоянно присъствие
Аватар

thegirl

1. Любим филм? Нечовешки труден за отговаряне въпрос… Голяма съм киноманиачка, не мога без филми и съм натрупала в главата си огромно количество любими неща, които са ме хванали по една или друга причина. Точно в момента си припомням любовта към Fight club и American history X, в същото време обожавам „Животът е прекрасен” на Роберто Бенини, „Big fish”, голяма част от лентите на Уди Алън, „Абсолвентът” и „Крамър срещу Крамър” с Дъстин Хофман, „Pierrot le fou” на Жан Люк Годар, “The Diving Bell and the Butterfly”, “Scarface”, “Сбогом, Ленин”, „Животът на другите”… абе, безкрайно е. И списъкът е супер нееднороден.

Със сигурност мога да кажа обаче, че до момента нямам един единствен филм, в който изцяло да се откривам. Събирам се на парченца оттук оттам.

2. Любим жанр? Почти всичко – без кофти романтични/тийн комедии и хорър, може би.

3. Гледаш ли сериали, кои? Downton Abbey, Mad Men, Game of Thrones следя сега. Загледах се и в Once upon a time – малко е блудкаво, ама ме радва. Иначе на периоди съм била луда по Skins (първите два сезона обаче, после е боза), House MD, Lost, Veronica Mars. Бе, много неща, само ми дайте да си губя времето…

4. Къде би желала да живееш? Хм. За постоянно - където са хората, които обичам, значи тук, в България. Иначе имам огромно желание да пътувам по света. Мечтаният ми живот май е нещо като половин година тук – половин в обикаляне, хаха.

5. Ако беше модератор, щеше....? Хах, предполагам щях да съм строга, ама и да се лигавя от време на време.

6. А би ли станала? Не знам дали съм достатъчно отговорна за целта, но сигурно бих се пробвала.

7. Опиши се с 2 думи, а с 1 изречение. Търсеща и любопитна. (ама мразя да се описвам сама :compress: )

8. Каква искаше да станеш като малка? Минах през няколко професии :lol: – първо исках да съм лекар, като баба. После – учителка (щото ми се виждаше страшно готино да пиша по черна дъска цял ден, детска логика :mrgreen: ). От един момент нататък – писателка, хаха.

9. Имаш ли хоби, какво е то? Да кажем, че писането ми е хоби. Не пиша вече толкова често, както когато бях ученичка, но продължавам да драскам по тефтери, уърд-файлове, блог и т.н.

10. Какво обичаш да правиш през свободното време? Традиционни работи. Виждане с приятели, книжки, филми, музика, театър (+9gag, в нездравословни количества :bounce: :lol: )

11. Готвиш ли? А какво обичаш да правиш най-много? Наскоро започнах да си готвя сама изцяло. Забавно е, обаче съм на вълна простички, бързи, здравословни неща, които не са особено привличащи за повечето нормални хора :mrgreen: . Истински манджи още не мога, но пък имам мерак да се науча. Иначе съм най-добра в сладкишите – особено меденки (и бисквитена торта, ама при нея няма голяма цака все пак)

12. Любим текст на песен. Много са. Наскоро попаднах на ето тази песен http://www.youtube.com/watch?v=ZgTers13LtE (клипчето е с lyrics) и текстът й в момента най ми импонира.

13. Поздрави ни с песен. :)
http://www.youtube.com/watch?v=lCdRA0lQ ... plpp_video

14. Ако ти предложат безплатен едномесечен престой в 3 произволни страни по света, кои ще избереш? Франция. Испания. САЩ - не за друго, а за да повторя маршрута на Джак Керуак от „По пътя”…

15. Препокриха ли се очакванията ти за форумна среща? Ако не, как си я представяше? Ами честно казано не съм си представяла нищо конкретно – очаквах да е събиране на много хора, на които им е готино заедно и така си и беше.

16. Кога ще дойдеш отново на форумна? Когато има, стига да не ме възпрепятства нещо странично. (По принцип не се отпускам никак бързо в големи компании, обаче форумците сте ми интересни и понеже няма как да се запознавам на лични срещи с всеки един поотделно, форумните срещи са най-добрия вариант да ви видя.)

17. Защо право? И аз понякога все още се питам. Копирам тук отговора, който дадох в мейл до мой познат, когато ме попита същото – не мога да го кажа по-добре. Въпреки, че е малко дългичко и май повече пред себе си си изяснявам нещата. :king: .

За правото... честно казано, нямах друга идея какво мога да уча. Учат ми се всякакви хуманитарни работи, езици и т.н. -но не можах да избера едно единствено нещо. Сметнах, че по-добре ще е първо да поставя основа, т.е. да завърша някакъв сигурен занаят, с който по всяко време ще мога да се хвана да бачкам някъде (а и ако ще режисьорка да стана след години, винаги е на оферта да познавам законите). Със сигурност не мисля да си оставам само с правото, но просто не съм се ориентирала коя друга специалност бих могла да обичам наистина и да ми е приятно да я работя - психология, журналистика, някоя филология... Все неща, които като второ висше или магистратура пак мога да си ги завърша, и то в чужбина, но за година и нещо, вместо за четири. Иначе самото право като наука е сухо, факт (а го уча едва от два месеца и то встъпителните предмети, хаха) - но за мен практиката е това, което по някакъв начин успява да ми задържи вниманието и в което откривам нещо творческо - общуването с различни хора, казусите и т.н.

Впрочем, наскоро случайно се видяхме със съученик от първото ми училище - неговата страст е операта и той сега учи оперно пеене в Академията, но въпреки това паралелно е записал право - именно, за да има back-up вариант, понеже за страстта му за съжаление няма много реализация тук; както и, ако има късмета да направи кариера в пеенето, да може да се оправя с лъжливи мениджъри. Възхищавам му се на амбицията и ината да учи две тежки специалности едновременно. Може би и аз бих направила същото, ако просто знаех със сигурност коя е единствената ми страст - но за момента са твърде много.

И така. Общо взето, все още се изяснявам и откривам сама себе си и мога само да се надявам, че не си губя времето сега - както и че за в бъдеще някак ще успея да си намеря моята ниша. А писатели-адвокати впрочем има не малко :P Като започнем от Джон Гришам и минем през родните Алеко Константинов и съвременните Радослав Парушев, Васил Георгиев. Наскоро даже открих, че Даниел Вълчев пише кратки разкази. Сигурно тайно мечтая за нещо подобно на реализирането на тия мъже - но тепърва ще видим.

Освен това има нещо важно в настройката ми към света, което до някъде обяснява ученето на право (както и ученето на езици, общуването с всякви хора, театъра и т.н., и т.н.) - това, че винаги се опитвам да видя живота от колкото се може повече гледни точки. Дори донякъде би ми се струвало ограничено да последвам единствено творческия си импулс, пренебрегвайки изцяло по-практичната страна на нещата. Сега се уча да мисля в нови категории, уча се да използвам любимите си абстрактни, отвлечени разсъждения в подходящите моменти, които не са свързани с избраната специалност - и всичко това е супер полезен опит. Пък и завърших НГДЕК - историческо-философския поглед вече е придобит донякъде, нуждая се от практическия, за да получа цялостна картина на заобикалящата ме действителност.

18. Ако не право, какво щеше да учиш? Ако се водим от това, което бях писала на второ място в желанията си за класиране и да кажем, че не бях приета по първо – значи сега щях да съм балканистика. Беше импулсивно подреждане, без специалната логика, която кандидат-студентите влагат обикновено. Иначе, ако се наложеше отново да размислям – може би психология. Или някоя екзотична филология. Или направо нещо абсолютно непрактично, но прекрасно, като история на изкуството в чужбина. Не знам. Всички тези опции не съм ги зачеркнала напълно – все още е живо желанието ми за второ висше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 11:58 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Хм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 21:23 
Постоянно присъствие
Аватар

Ъм? :roll: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 21:26 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Кой ти е любимия преподавател от юф?
А предмет?
А учебник?
оф, изчерпах се...

а да - какво ти е мнението за семейното право, кратко есе от 1000 до 2000 думи, мерси

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 21:43 
Легендарен флуудър
Аватар

Отговори на тези въпроси :oops:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=8659

П.П. Рядко сме толкова голяма компания на форумна, на каквато беше и ти :wink: .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 22:01 
Постоянно присъствие
Аватар

Отговаряла съм във Въпросника лятото, едно от първите мнения на тая страница viewtopic.php?f=8&t=8659&start=300 :)

Kristo, ся, що почваме с ебавките :lol:
Нито любим преподавател си имам, нито любим учебник - всъщност, далеч съм от типа на ентусиазираните зайки, нищо, че като си видял километричен отговор на "защо право", сигурно това си си помислил (даже прекалих с несериозността тоя семестър, ама това е друга бира, чиито последствия ще си понасям сесията :mrgreen: ).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 22:21 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 98 пъти.
Хеййй, здрасти! :Р

1. Вярваш ли във вечната любов?
2. Смяташ ли, че противоположностите се привличат? Ако да, защо, ако не - също.
3. Има ли нещо в живота ти, за което всеки ден съжаляваш, че (не) си казала или направила?
4. Опиши един твой ден с песни, отразяващи емоциите ти.
5. Слуша ли те бебчето?
6. Кога пак ще бием Ташо? :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2012, 23:04 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Знаеш ли, че много дълго време си мислех, че си момче...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2012, 00:19 
Постоянно присъствие
Аватар

menina.do.mar

Здрасти и на тееб :)

1. Вярваш ли във вечната любов? Май да. Обаче не в някаква грандиозна, страстна вечна любов, която се демонстрира шумно, а по-скоро в едно тихичко, спокойно, ежедневно чувство на обич, приятелство, уважение и привързаност, което си остава непроменено с годините. Имам такъв пример край себе си, слушала съм за други такива двойки - и е хубаво някак си да вярвам, че тия неща съществуват.

2. Смяташ ли, че противоположностите се привличат? Ако да, защо, ако не - също. Зависи доколко са противоположни. Рядкост е двама човека с коренно различен начин на мислене и на живот да изградят стабилна връзка - нищо че едно първоначално, чисто привличане може да си има между тях. От друга страна, когато в човека до теб има нещо (ама не генерално качество), което в теб го няма и обратното, се получава доста добро допълване. И привличане съответно. Обаче стане ли дума за връзки, обикновено предпочитам да кажа, че няма точна схема. Срещала съм всякакви примери край себе си и всякакви изключения, всичко е възможно.

3. Има ли нещо в живота ти, за което всеки ден съжаляваш, че (не) си казала или направила? Не.

4. Опиши един твой ден с песни, отразяващи емоциите ти.

Сутрин в последно време съм доста дзен: http://www.youtube.com/watch?v=YI2XuIOW ... plpp_video

Когато се пусна из улиците и денят започне: http://www.youtube.com/watch?v=oRdbvGgP ... plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=u1obXsSd8qU
http://www.youtube.com/watch?v=ASprOaBu ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0EfC2DRUyZc
http://www.youtube.com/watch?v=eHBCQj3w ... plpp_video

И вечер: http://www.youtube.com/watch?v=x7StacGPEWE

5. Слуша ли те бебчето? Никак :mrgreen: Най-дивото братче на света :compress:

6. Кога пак ще бием Ташо? В най-скоро време :twisted:

Мила - заради ника или? :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2012, 23:06 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
1. Ходихте ли вече на опера този сезон?
2. Има ли вероятност операта да се превърне в едно от любимите Ви развлечения?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2012, 23:09 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Ми не, просто не бях забелязала окончанията и чак се изненадах в някаква ситуация.
Имаш ли любима книга?
Хареса ли ти Физика на тъгата?
Водиш ли се по чуждото мнение?
Как мислиш, че те възприемат хората?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща