Дата и час: 17 Яну 2026, 05:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Много сложен проблем
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 18:45 
Monroe
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Мили хора,

Май стана някакъв гаф и моля, който е компетентен да ми помогне.
Имам един изпит, който съм взела, но нямах възможност да ми я впишат оценката в книжката.А днес разбирам, че не е вписана и в протокола.И то не само на мен.На доста хора, но това е отделен въпрос.

Утре трябва да отида до Отдел студенти на моя факултет (ФСЛФ) , за да поискам т.нар служебна бележка за успеха ми от миналата година , за да докажа пред СБО, че успеха ,който съм декларирала е реален.Проблемът е следният.Преподавателката е в чужбина- ще си бъде тук след 14.10.Асистентката май не е опълномощена да вписва оценки. Имам доказателство за взетия ми изпит, чрез писмото, което изпрати доцентката на пощите ни с имената и факултетните номера и оценките на хората,които са взели изпита .Въпроса ми е, ако сканирам писмото, или вляза в интернет пред служителките от Отдел студенти , за да се уверят те , че не лъжа за оценката си, дали ще ми издадат тази бележка за общежитията, а иначе аз оценката в протокола да ми се напише, ще си я търся като наследство де...Моля, някой запознат или с подобен проблем да ми пише.

Аз сега ще пиша и на доцентката и на асиситентката, но не искам да отивам втори път на изпит... :?

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Много сложен проблем
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:04 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Писмото би трябвало да свърши работа, да. Можеш и просто да принтнеш мейла директно от интернет браузъра - принтерът сам си записва цялата нужна информация, така че е видимо откъде е мейлът и прочее. Пък и така принтираното копие ще го оставиш при тях, да си го имат, ако им потрябва. :lol:

Оттам нататък не съм сигурна какво могат да направят в отдел студенти, обаче. Определено се оплачете, че преподавателят не е вписал оценките в протоколите - това е негово задължение и нарушението му трябва да бъде докладвано. Предполагам, не би трябвало да имат проблем с издаването на една служебна бележка, особено ако знаеш как да подходиш към група сърдити лелки без да ти се развикат и да те изхвърлят от стаята, понеже, видиш ли, си им прекъснала пасианса... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 19:41 
Monroe
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
А те нашите са много милички, много разбрани, дано мине номера...Иначе доцентката няма на кого да се оплачем от нея, знаем, че това не е редно, близо 120 души да са без оценка в протокол и да разчитат на нанесени оценки в книжките, но СУ... какво да правиш..

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 20:13 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
The_iMMortal_f написа:
... Имам доказателство за взетия ми изпит, чрез писмото, което изпрати доцентката на пощите ни с имената и факултетните номера и оценките на хората,които са взели изпита ...

Въз основа на "писмото" помолете асистентката или ръководителя на съответната катедра да внесе оценката в книжката Ви. Тогава от учебния отдел най-вероятно ще Ви издадат служебната бележка.

The_iMMortal_f написа:
... но СУ... какво да правиш ......

:mrgreen: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 21:06 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
1/3 от колегите ми страдат или са страдали от такива проблеми - протоколи, книжки, липсващи оценки...

И моята идея беше, че има втори протокол - един дето е у канцеларията и един у преподавателя. Ако у канцеларията нямате оценка, търсете другия. Но ако преподавателя го няма - нека каже къде е на друг преподавател, или ако му е у тях, да помоли някой да го занесе в отдел Студенти. Щото все пак 1 професор не може да седне да помни 1000 души кви оценки имат и като пропусне някъде да напише, да му се обадят и той/тя да каже "ми то май 4 беше, ама дали не беше и 6"...

а и още нещо - като видите оценката си залепена на лист на стена - снимайте с хубав телефон и после качете на компа, за по-сигурно...

Или просто учете в Харвард, като най-крайна мярка...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 22:50 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Ръководителят на катедрата може да ви нанесе оценките - поне би трябвало. След като ситуацията е такава (няма я доцентката, а е наложително) няма какво да се прави. Или инспекторките също могат да ги внесат в книгата.

Макар че нашата ръководителка на катедрата се направи на интересна и ни накара цял курс да обикаляме за оценки и да търсим едни и същи преподаватели по 100 пъти...вместо тя на всеки да нанесе оценките в протоколите и за 5 минути работа да спести на 20 човека ходене по мъките много дни, навъртяни телефони и адски много загубено време и нерви....

Според мен с мейлът трябва да станат нещата. Ама това е много несериозно ... за съжаление е масово явление... И ще си остане такова докато всеки се примирява ;) Макар че смееш ли да кажеш нещо, като например същият ще те изпитва на държавния?! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Персонален проблем - спешен и много тъп въпрос за Excel

в Хоби и Забавления

Търговецът на кристал

8

483

02 Юни 2008, 08:31

rogertaylor Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Много сериозен проблем при балообразуването???

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2009-2010

Kulovcho

36

1599

15 Юли 2009, 11:36

Kai Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. някакъв много странен проблем

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Предложения за форума и правила

Smoking Mirror

21