Дата и час: 16 Яну 2026, 21:06

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Размисли и Страсти '11: lunatic-moon
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 09:26 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 282 пъти.
@Ангел

Здравей : )

След като толкова упорито ме призоваваш четири пъти името ми и сравнение с персонаж на Шекли, престрашавам се да се включа. ;-)
Не те призовавам, но при сравнение на форумци с разни неща предпочитам да сравнявам такива, които поне малко познавам : )

Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?

Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е... :lol:

Влюбена ли си?
Винаги.

Ако трябва да "предупредиш" някого за себе си откровено, кои думи би употребила и свързала в изречения?
склонна към депресии, търсеща, искаща внимание и разнообразие, на моменти прекалено интровертна

Как утилизираш грешките и предимно чии такива?
Предимно своите. Като си отбелязвам: това беше забавно, трябва да го направя пак.

[Покажи] Спойлер: И тук следват ирелевантни бръщолевения и не-толкова-публични въпроси

1. Имаш ли все-още желание да пишем?

Да, имам : )

2. Кога последно беше "достатъчно" вдъхновена?
A long, long time ago...

3. Какво стана със "[...]смисълът на цветето е да е красиво"?
Цветето може би не е наясно с него.

4. Чувстваш ли се по-уверена в изборите си?
Не. А и не искам.

П.П.: Всеки път у нас (че и на много други места <последно у Jamesmagno>), представям Шекли с точно този разказ и твърдя, че е имал съществен принос в личностното ми формиране...
хах, на това се казва съвпадение 8)

Как успяваш да си толкова awesome по толкова много начини?!
Имам ли избор :P

Благодаря ти за отделеното внимание и време!
Благодаря за въпросите : )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 10:12 
Socially Awkward
Аватар

Благодарил (а): 354 пъти.
Йей, отговори! :cheers:

Продължавай да здравееш! ...и да отговаряш :lol:

Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?[/i]
Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е...
:lol:
Хм... Ако няма значение какво правиш, тогава защо да не правиш каквото си искаш? И възможно ли е нещо да е "правилно" или "грешно", в контекста на всичко изписано по-горе?

Влюбена ли си?
Винаги.

:notworthy:

Ако трябва да "предупредиш" някого за себе си откровено, кои думи би употребила и свързала в изречения?
склонна към депресии, търсеща, искаща внимание и разнообразие, на моменти прекалено интровертна

Приемаш ли се такава (/успяваш ли да живееш в мир със себе си)? Успяваш ли да се харесаш?

Предимно своите. Като си отбелязвам: това беше забавно, трябва да го направя пак.

Защо това отбелязване?

[Покажи] Спойлер: И тук следват ирелевантни бръщолевения и не-толкова-публични въпроси
...които явно нямаш против да са съвсем публични :-)

1. Имаш ли все-още желание да пишем?

Остава само да си напаснем графиците?

2. Кога последно беше "достатъчно" вдъхновена?
A long, long time ago...

...in a galaxy far, far away...? :lol:

3. Какво стана със "[...]смисълът на цветето е да е красиво"?

Това беше в контекста на писанията за обективното безсмислие... Как премина към него от цитираното?

4. Чувстваш ли се по-уверена в изборите си?
Не. А и не искам.

Уважавам :salute:

П.П.: Всеки път у нас (че и на много други места <последно у Jamesmagno>), представям Шекли с точно този разказ и твърдя, че е имал съществен принос в личностното ми формиране...
хах, на това се казва съвпадение
8)
...или "съвпъдък" :lol:

Как успяваш да си толкова awesome по толкова много начини?!
Имам ли избор
:P
И добре че нямаш... (Виж си отговора на 4...) :roll:

Надявам се да се забавляваш с участието си тук! ;-)
Благодаря ти!

with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 10:52 
Вазов
Аватар

@Ангел

Йей, отговори! :cheers:
:albino:

Продължавай да здравееш!
Till the words don't rhyme : P (or somebody locks the topic)

Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?
Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е...
Хм... Ако няма значение какво правиш, тогава защо да не правиш каквото си искаш? И възможно ли е нещо да е "правилно" или "грешно", в контекста на всичко изписано по-горе?
За да правиш каквото искаш, трябва да си наясно какво искаш. Затова. И не се ли научи вече - всичко е възможно!

Влюбена ли си?
Винаги.

:notworthy:

Приемаш ли се такава (/успяваш ли да живееш в мир със себе си)? Успяваш ли да се харесаш?
Не е необходимо да се харесвам, за да живея със себе си. А и мирът е скучен. Но понякога успявам, да.

Защо това отбелязване?
Повечето неща, които определяме като грешки, се случват, защото не сме ги планирали. Но сред тези "грешки" има и приятни изненади и можем да спрем да ги възприемаме като грешки. Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.

...които явно нямаш против да са съвсем публични :-)

[i]1. Имаш ли все-още желание да пишем?

Остава само да си напаснем графиците?[/i]
От следващата седмица съм на линия.

[i]2. Кога последно беше "достатъчно" вдъхновена?
A long, long time ago...

...in a galaxy far, far away...? :lol: [/i]

[i]3. Какво стана със "[...]смисълът на цветето е да е красиво"?

Това беше в контекста на писанията за обективното безсмислие... Как премина към него от цитираното?[/i]
С "Enter" :P

[i]4. Чувстваш ли се по-уверена в изборите си?
Не. А и не искам.

Уважавам :salute: [/i]
:shaking2:

[i]П.П.: Всеки път у нас (че и на много други места <последно у Jamesmagno>), представям Шекли с точно този разказ и твърдя, че е имал съществен принос в личностното ми формиране...
хах, на това се казва съвпадение
8)
...или "съвпъдък" :lol: [/i]
Нека да е съвпадък : )

Надявам се да се забавляваш с участието си тук! ;-)
Благодаря ти!

Забавлявам се! И благодаря на всички за проявения интерес и зададените въпроси : ) Някои от тях много ме изтормозиха, но и вашият ред някога ще дойде :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 11:42 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
lunatic_moon написа:
Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.

Много, много, много интересно изказване. Ай лайк.

: )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 12:16 
Socially Awkward
Аватар

Благодарил (а): 354 пъти.
Понеже ме попита, сега ми става любопитно и твоето мнение за морала и етиката... Моля те, сподели го!

with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 14:31 
Van Diepen
Аватар

Благодарил (а): 700 пъти.
Ох, това за маникюрите точно визирах, връщайки се към една снимка, на която се повизаваш с чудесни червени дълги нокти. :cheers: Какво би те мотивирало да се докараш и постараеш за себе си повече? (Не мисля, че имаш нужда, но ми стана любопитно)

lunatic_moon написа:
Търговецът на кристал - Чеширската котка от Алиса, защото ми изглежда много потайна и интересна личност и бих се радвала да я видя на живо.

Интересно сравнение. И сама отговори за един от заплануваните ми въпроси. Би ли посочила още някого?

FloWersOfEviL написа:
lunatic_moon написа:
Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.

Много, много, много интересно изказване. Ай лайк. : )

В този ред на мисли - склонна ли си да съжаляваш за неща, които си направила/са ти се случили? Ако ДА... Дълго или в момент на афект? Ако НЕ - как преодоляваш емоциите?

Ух... бях си намислила още неща (преди да те свалят от горещия стол) но сега нещо ми убягват. Шанс.

А, вярваш ли в шанс, съдба, предопределеност и т.н.? Възможно ли е те да съществуват и "действат" въпреки твоята теория за безсмисленото съществуване?
И ако няма смисъл, има ли значение? :P

Толкова от мен. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 14:44 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Цитат:
Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен.

Ако така или иначе нищо няма смисъл и всичко може да има смисъл едновременно (понеже всичко е възможно), не е ли вярно, че всеки потенциален смисъл е равностоен на всички останали по "достойнство" и "правилност", също както по безсмисленост? В този ред на мисли - не е ли безсмислено да се страхуваш от липсата на релевантност на собствения ти смисъл спрямо останалите и не е ли съвсем, съвсем ок, да правиш това, което искаш, с ясното съзнание, че да нарежеш глава лук е също толкова смислено, колкото да решиш проблема с глада в Африка?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 15:40 
Вазов
Аватар

Малко по-късно ще ви отговоря : )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Авг 2011, 15:48 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Последни въпроси, стига вече. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2011, 10:41 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
lunatic_moon написа:
Търговецът на кристал - Чеширската котка от Алиса, защото ми изглежда много потайна и интересна личност и бих се радвала да я видя на живо.

Еха. Досега четох с интерес темата, защото нямах търпение да се озовеш на стола, но пък се случи в кофти седмица, та нямаше кога да те питам и разпитвам. Но исках да те извадя/изведа от заблудата - аз съм дотолкова непотайна и скучничка, че хората започват да си измислят и им се струвам интересна.
Обаче ме поласка, признавам. Както признавам и че си ми интересна и ще се радвам да се видим (само да почна да идвам по форумни отново, де - че напоследък ме е хванала липсата нещо). :salute:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 70 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и страсти '11: Lunatic-moon

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Размисли и страсти

Kristo

22

795

22 Фев 2011, 21:15

lunatic_moon Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и Страсти '12: Lunatic-moon

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Размисли и страсти

thegirl

35

1472

05 Мар 2012, 22:47

FloWersOfEviL Преглежда последните мнения