Не знам, дали мога да съм много обективна,защото съм първа година, но и доста си харесвам специалността. Ако има интерес ,както казаха и колегите, към историята и изучаването на чужди езици , това е специалността за нея. Балканските езици се преподават на високо ниво (аз лично уча турски и съм повече от доволна от доцентката- тя е просто страхотна;знам,че и другите колеги са на същото мнение за турския, румънския и гръцкия). Имахме известни проблеми с някои западни езици , но вярвам,че ще се разрешат. Лекциите са интересни и ученето е много. От сега казвам ,че учебници няма- има висене в библиотеката и издирване на книги, статии и т.н. За голям (дори огромен) плюс смятам изучаването на "Практически български език". Тази дисциплина се занимава с правопис, пунктуация и правоговор. Асистентът обяснява много добре, а и имаме занимания в НС. Тази година бяхме и на пресконференция в БТА. Лошото е,че нямаме достатъчно зали в Ректората, където са ни основните лекции, и се налага да обикаляме като пчелички от факултет на факултет- упражненията в Биологическия, западните езици на 4-ти километър, но пък търчането наляво-надясно сплотява колектива и опознаваме другите сгради. Най-хубавото е ,че ще има възможността да общува с интелигентни, широкоскроени хора и ще изучава много и различни дисциплини. Освен това всяка година има учебни екскурзии до някои от балканските страни- тази година беше Турция. Освен това ще има възможност да бъде и на лекции на някои от посланиците на страни от Балканския полуостров- тази година присъствах на среща с кипърския и с хърватския.
Изборът е изцяло неин! Знам,че не е много ясно какво ще работим. Програмите се сменят често, което намирам за плюс ,защото така от ръководството се опитват да изчистят "грешките". Много ще се радвам, ако избере МСЮЕ. Но и да не го направи, желая й късмет и да я приемат това, което иска!

П.С. Надявам се и други колеги да си кажат мнението!