Дата и час: 16 Яну 2026, 12:12

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво искаме, а какво можем...
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2011, 19:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Аз още мисля да се занимавам с филологията. :D Знам, че по правило тук не падат големите пари. Но просто не се виждам да правя друго. Съдба. :) И след толкова мечти и кроежи да ходя в чужбина, май тук ще си остана накрая. В един момент осъзнах, че в чужда държава не се отива ей тъй. :D
Иначе аз много се интересувам от преводаческите среди, какво е положението там, не изглежда много цветущо, естествено. Макар че, ако трябва да съм искрена,преводач не ми се става. Ако не се получи нищо друго,да, но цял живот да превеждам някакви си документи, не си представям. :(
Хм.. не съм много запозната, но си представям, че и заниманията с литература не са от най-перспективните. А тъкмо ми се възродиха старите мераци (и опити) за писане.
А, забравих, май се очертава и втора филология (руска) да пробвам успоредно с тази. До края на лятото трябва да решавам. Твърде много безперспективни неща под една мишница, а. хд
Какви неща "далеееч, далеч" от филологията?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2011, 13:24 
PIOUS GORGON
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Пробвай, пробвай, това е хубаво. Аз бих се ориентирала към полски, но
и руски не е лошо, на принципа на Мечо Пух.
Тединкъъъ написа:
Какви неща "далеееч, далеч" от филологията?

Не искам да ги споделям, страх ме е от уроки, но наистина
няма нищо общо и започва все по-терсене да ми става за пропиляното време,
в което научих нещо, което хем ми е скъпо, хем няма къде да прилагам.
Говоря за езиците.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2011, 13:35 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
А, аз замалко и в полски да ида, но това беше временното влияние на любовта към полски рок. :) Аз съм си откърмена в рускоориентирана среда. :D
И аз наистина нямам идея къде ще ползвам сръбския, но това, за което не съжалявам е, че покрай тази специалност успях да прочета примерно за превода някои великолепни сръбски книги, които изобщо не са популярни тук и никога не бих разбрала за тях.
Всъщност затова и ми се ще и руска като втора специалност, искам пак да си уча руската литература по-обширно и да проговоря най-накрая този език.
Ами успех в начинанията, каквито и да са те. :D Всъщност и аз в един период тази година мислех,че пропилявам времето си тук, но после си казах,че щом съм попаднала, значи има защо.
А за преводи на художествена литература от сръбски/хърватски ме съмнява да напират предложения...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3