|
Не бих казал "вбеси", но пък доста ме подразни и разочарова...
Става дума за култовата тема с "нахлуването в СС" и подписката за 2801 гласа за свалянето на СС... Светльо хитро е заключил темата, защото знае/подозира какво ще напиша там по тоя повод. Но ще си изплача болката тука и без тва...
Какво да ви кажа - разочарован съм от глупостта на протестиращите. Наглостта им и безочието им. И донякъде от липсата им на досетливост, ама то тва не е болка за умиране. Казуса е следният - нашите герои искат да махнат СС изцяло, а не частично, както беше на предните избори, ако си спомняте (макар че знам, че не ви пука) - и получават числото 2800 като бройка подписи, които да съберат. И тук идва малкия проблем, че тия подписи, които те ще съберат, до голяма степен ще покриват будните-ангажирани студенти, които МИЛЕЯТ за СУ. Същите пък са гласували на предните избори за същия този СС. И кво излиза - 2800 души избират съвета, после същите правят подписка да го свалят, доста лицемерно от тяхна страна. Помните ли кога избраха настоящия СС? Аз лично се дразня много на такива хора-фурнаджийски лопати, които забравиха, че сами са сложили членовете на СС вътре, и сега с подписка ще ги махат. И мисля, че тия подписи, които са събрали за свалянето на СС могат спокойно да си ги... защото голям брой от подписалите се, са гласували за СС. Тогава не се брои, хитреци мои...Глупостта, колеги, глупостта...
И другия тънък момент - обещанието на Ц.Георгиева не е обвързващо. Дори и да го запишат със 100 камери и в 200 клипчета, дори и да си го татуира на бузата, пак едно такова обещание си остава само популистки ход и нищо повече. Дори и да съберат 100000 подписа. Но нашите герои не знаят това. Няма сила, която да накара човек да си подаде оставката, ако не иска. Ако не друго - подписка от типа "аре съберем 3000 души, па ше стане" няма да го накара. Но глупавите хора не знаят това. Те вярват сляпо, че председателката ще си подаде оставката, защото така им е казала. Вярват на човек, срещу кого казват, че нямат вяра в него. Доста глупаво от тяхна страна. И се жалват насам-натам, когато накрая се оказват излъгани. Кой е виновен? Глупостта, колеги, глупостта...
А клипчетата с нахлуванията ми напомниха на нещо. На провинциални мачове, където домакините и тяхната агитка обкръжава автобуса на гостуващия отбор с единствената цел да го разруши, да извади играчите и да ги изнасили групово-публично. Жалка гледка. Искаме европейско образование, а показваме селянията си в клипчета и се гордеем с нея като постижение? Какво европейско образование заслужават тези хора? С възгласите, които чух, ми се прииска, първо някои да им даде първите 7г от живота ПАК. После образование, после! Глупостта, колеги, глупостта...
Но да не бъда твърде строг - тълпата на студентите, а и на българите като цяло е лесноконтролируема - като в онзи виц за блондинките в асансьора - дето щели да викат заедно и почнали "Заедно! Заедно!" - тази тълпа ще вика, каквото и да и кажете. Няма да се учудя, ако някой беше изкряскал "Тутанкамон за президент" и тълпата да повтаря като стадо блеещи овце. Тя за това е тълпа по принцип. Защо си слушат ръководителите си в искането за цялостни избори. Ами за да може да свали "Режима", да се тупа по гърдите с идеята "че прави нещо". Без да знае, какво прави всъщност. Защо ръководителите на протестиращите искат цялостни избори баш сега? Толкова скоро след предишните? Елементарно - защото до следващите няма да са студенти и няма да има кой да ги избере. Те искат властта сега. Искат да капитализират "славата си на водачи". Да изкарат 2г. в които ще правят същото. Претекстът им е, че СС не одобрило техните протести. Що да го прави всъщност? Тия хора там нямат ли свободна воля? А да не говорим, че при цялостни избори, водачите на протестите ще влязат в СС и ще играят същата роля - ще си правят техни протести, а няма да одобряват протестите на другите. И съответно имат подписка на хора, които им вярват... защо ли?
В заключение ще кажа, че съм оскърбен, че в СУ учат толкова много глупави хора. Приемам го лично, да! То бива наглост, бива простотия, бива селяния, бива глупост, бива идиотизъм... Повдига ми се, като видя как първосигнално и необмислено реагират и се държат хората. Те акъл имат ли? И ако да - що не го носят навънка? Искат да вдигнат на пиедестали техните ценности и идеали, но това не ги прави хора, на които мога да кажа "Евала, брат" - всичко е до манталитета, но начина на постигана на целите. До обмислянето и до поне прикриването на реалните амбиции. Аз не искам да уча в СУ който е един голям цирк и игри на протести, подписки всяка седмица и игри на политика. Смешно е, жалко е, тъжно е. Ама тя глупостта, колеги... глупостта...
мнението и следващите няколко са преместени в съответната тема Pisobella
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|