Дата и час: 16 Яну 2026, 13:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бойни спортове
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2010, 07:55 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Jamesmagno написа:
Цитат:
Обръщам се към Darksorrow
Добре,ама аз съм 1,85 и тежа 70 килограм.
Не ми се смейте :lol: .Не спирам да ям,но не мога да напълнея,просто е невъзможно :).

Кой се смее бе - и аз съм така. 8) ('айде 2-3 кила отгоре)
Тва са пропорциите на силните, жилави, спортно-активни младежи с добър метаболизъм! :lol:

Jamesmagno написа:
Киокушин или просто Карате като цяло, Джудо, Самбо, (Кик)Бокс, Муай Тай, Борба, Джу Джицу. Много има. Избери си.

Ето ти едно линкче с Джу Джицу: :lol: :lol: :lol:
http://youtube.com/watch?v=WjRpTNWv7dY

Не че искам да проява неуважение към стиловете разчитащи предимно на захвати и мятания... Обаче ела ми приложи която и да е от тези хватки, много ми е любопитно наистина :mrgreen:

Още съм едва по-средата на темата, почната преди няколко години, но все пак мисля да я прочета цялата... Но преди това да вметна нещо за карате. Даже не знам точно какъв стил съм тренирал, защото те си го наричаха както си искат, а в крайна сметка, при различните треньори нещата бяха доста различни. Мисля че спадаше към балетите(както колегата - дарксароу - ги нарича). Е да, но гледам че пък е останал доволен от описанието на ейбогу, на една подобна тренировка. Та тренирах си аз съвсем безгрижно и самоцелно, просто за удоволствие, така както някой би ритал футбол или би си плувал за кеф. Никога не съм си и помислял дори да си поставям за цел да се уча да се бия, а още по-малко да прилагам наученото. На улицата ми се случваше да се сбия изключително рядко и то ако наистина нямам избор, но не мисля че по нещо си е личало какво тренирам, дори въобще че тренирам нещо... Просто по-добри рефлекси, по-силни и точни удари и т.н. но в крайна сметка аз много носех на бой, а и ударите ми бяха много тежки и не знам до колко останалото е било от значение, като повечето пишлегари на моята възраст падаха от един...

Но ето че един ден минаха някакви хора, харесаха ме и ме поканиха да тренирам, а в последствие и да се състезавам на професионално ниво, което обаче не продължи кой знае колко дълго, по финансови причини... Станах републикански още от първия опит(до тук добре казал този който падал от 10-тия, когато стигнал до 3-тия). Та нямам загубена среща на официално състезание, не че на неофициално имам загуби :) Не броя тренировките в самото начало с един кьокошинкаец, когато още дори не се бях научил да се пазя и съответно ме спукваше от бой, но аз си го считах за тренировка за издръжливост и каляване Изображение. Което пък доста ми повлия после на стила, който беше доста простичък - просто не допусках удар в главата, а в тялото се пазех само колкото да не губя излишно точки, макар че нямаше удар който да не мога да поема, а винаги съм бил категория +... Просто бях скала и от там нататък стила май е без значение :mrgreen: Резултата е че съм един от малкото, да не кажа единствения с някаква спортна кариера и без абсолютно никакви травми и наранявания по време на състезания... А е имало не малко случаи на пукнати ребра, спукан далак, зъби и т.н. все готини неща... та не разбирам някои хора как въобще ги пускаха на състезание, като бяха пълни аматьори и те напрактика се самонараняваха... Е разбира се и на мне ми се е случвало, в началото на тренировки да ми разбият носа 5-10 поредни пъти само за 2-3 часа, но така и не ми го счупиха, късмет... Но тренировките са за това, за да нети се случва на състезание Изображение Няма да забравя как ме гледаха веднъж в тролея с два големи тампона и кръвта си тече през тях Изображение

Режимът ми беше следният:
1. ставам между 7 и 8 сутринта, хапвам нещо, взимам един душ и яхвам колелото
2. разбира се по-скоро ставах в 8, така че спринтирах с колелото за да съм навреме на работа в 8:30
3. почнах да работя на 14 и съответно бях хамалин в един склад за хранителни стоки на едро, т.е. ходех на фитнес и ми плащаха за това или поне така се отешавах че ми се налага да работя за 150 лева на месец :)
4. рядко имаше време за почивка, даже едвам намирахме по 10-тина минути за обяд, но ако случайно нещо се отвореше дупка хващах пакет, чувал или стек с нещо и си тренирах някоя произволна мускулна група, докато колегите павкаха цигари...
5. работното ми време беше от 8:30 до 16:30 така че се налагаше да спринтирам и в обратната посока, за да мога да стигна на време за тренировка и да си ударя 1 душ преди да вляза в залата, добре че имахме баня в съблекалнята
6. от 19 до 21-22 ни скъсваха задниците... и после пак с колелото
7. прибирам се, хапвам, пак един бърз душ...
8. но оставах под течащата вода и си размишлявах, а понякога просто си седях и без да мисля за нещо, но тогава нямаше кой да ми каже че това се наричало медитация :mrgreen: при всички случаи ми действаше много добре, макар да си имах само душ, а не цял водопад както днес е по филмите...
9. към 22-23 лягах и умирах...
10. и така 6 дни в седмицата, а в неделя ходех да тичам по 40-50 километра в западния парк

С този режим станах републикански от раз :) Поканиха ме на балканско, но то не се състоя заради войната в косово... После и клуба ми се разпадна, продадоха залата... Кой се ориентира към киното, кой отвори собствен клуб, кой тъпанар като мен нищо не направи, все пак още учех... И година следкато вече бях спрял да тренирам ме поканиха и на световно. Ест. аз приех, но доста се колебаех дали въобще има смисъл да ходя, въпреки че все още си поддържах поне физическата форма, с разни други спортове. И все пак не можех да откажа такова предложение, въпреки че не ми беше ясно как ще се подготвя само за месец... но не се чудих много дълго, тъй като скоро след това ми казаха че не могат да ме финансират и трябва да отида на собствена издръжка... Та толкова за професионалния спорт в България...

Не знам сега дали е по-добре, защото то по-зле няма на къде...

В казармата ме довършиха, там за пръв път в живота си нямах възможност да поддържам форма, освен това ни угояваха преднамерено и качих 30 килограма... После не можах, а и не се опитах да ги сваля, но поне ги стегнах пак главно с работа и ги бях фиксирал на 100-110 кг. Но последните няколко години вися само пред PC-то и бавно но сигурно се разплувам... Та към днешна дата съм 120кг, което значи че все още съм много слаб за сумист, но съм прекалено дебел за който и да е друг спорт...

И понеже докато завърша сигурно ще стана 150кг, а съм само 180 см висок... Мисля да взема мерки доста преди това, защото тогава може и да няма връщане назад...

Та какво да тренирам се пита в задачката :mrgreen:

П.П. Учудващо но никога не съм имал никакви здравословни проблеми и все още нямам, даже ставите ми не искат да се прецакват, въпреки килограмите... Така че все още нямам никакви ограничения, май :mrgreen:

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2010, 12:55 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
До всички колеги от часовете по Джудо - на 1-ви ноември/понеделник/ е неучебен ден. Следователно ще се видим от вторник нататък. Успех на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2010, 22:38 
Плиний Стари
Аватар

Dirty_Dance написа:
ами... не съм много съгласна, не за друго просто защото известно време съм ходила на кик бокс ;) просто след това прекъснах поради липса на ресурса време, интересувах се повече от това кои трениор е по-добър например, или коя зала ( ако не използват една и съща де :Д )

Аз съм най-добър и давам частни уроци в удобно за Вас време :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2010, 14:21 
Плиний Стари
Аватар

FMI написа:
Jamesmagno написа:

Не че искам да проява неуважение към стиловете разчитащи предимно на захвати и мятания... Обаче ела ми приложи която и да е от тези хватки, много ми е любопитно наистина :mrgreen:
...
Съвсем сериозно, каня всеки "хваткаджия" на приятелски спаринг, да ми покаже защо неговия стил е най-доброят?!

Аз разбира се ще се опитам да се пазя така че да не го наранявам, което ще ми е адски трудно, не за друго а защото най-добрата защита срещу такъв опит за влизане е много грозно засрещане... Но даже при не голяма активност от моя страна, не мисля че някой на половината на моите килограми може да ме размята както си иска :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2010, 14:32 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
сенсея много лош бре :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2010, 20:57 
В началото бе словото

лелеееееееееее...верно ли сам таолкоз зла? :)))))))))))))))))))))))))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2010, 23:59 
Плиний Стари
Аватар

judoka написа:
лелеееееееееее...верно ли сам таолкоз зла? :)))))))))))))))))))))))))

Мисля че говори за клипчето :)

Вие ми изглеждате добричка, може да мина някой ден да ме поразмятате, ако обещаете че няма да ми счупите нищо Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2010, 06:32 
В началото бе словото

мдам....старая се...но народа е казал - пази се от гнева на търпеливия...сиреч дай боже никому, добричък да избеснее..хехехехехех

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2010, 03:12 
Плиний Стари
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2010, 21:41 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
Някой знае ли къде най-близко до студентски град (и по-точно 8ми блок) се тренира карате или кунг фу ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 03:43 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 17 пъти.
Не знам сега дали е по-добре, защото то по-зле няма на къде...
В казармата ме довършиха, там за пръв път в живота си нямах възможност да поддържам форма, освен това ни угояваха преднамерено и качих 30 килограма... После не можах, а и не се опитах да ги сваля, но поне ги стегнах пак главно с работа и ги бях фиксирал на 100-110 кг. Но последните няколко години вися само пред PC-то и бавно но сигурно се разплувам... Та към днешна дата съм 120кг, което значи че все още съм много слаб за сумист, но съм прекалено дебел за който и да е друг спорт...
И понеже докато завърша сигурно ще стана 150кг, а съм само 180 см висок... Мисля да взема мерки доста преди това, защото тогава може и да няма връщане назад...
Та какво да тренирам се пита в задачката?

Щом имаш такова голямо "бойно" досие и желание, а пък и не вярваш, че някой от стиловете със захвати ще те победи - ела в залата по джудо, премели сили!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2011, 04:10 
Пишете, о, братя

Обмисля се възможността за въвеждане на бойните изкуства карате и айкидо като спорт в програмата на Департамента по спорт, както и увеличаване на броя на групите за самоотбрана.

http://www.budo.judoday.com/
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... t_po_sport
http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0 ... 996?ref=ts
http://www.facebook.com/group.php?gid=115417238496146

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 18:05 
Форумно зомби
Аватар

Благодарил (а): 739 пъти.
Някой бързо може ли да ми каже дали днес има тренировка по джудо?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2011, 22:49 
В началото бе словото

последните 2 тренировки за лщто 2011 са във вторник и четвъртък от 18,00 - заповядайте

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2011, 21:34 
Пишете, о, братя

Тренировките по джудо започват след 15 септември - вторник и четвъртък от 18 ч.
Преди това има спортен лагер в Лозенец. Записване при преподавателите или в Департамента по спорт до 22 август.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Следваща