alter ego написа:
Захариев, не се заяждам, знаеш, че само се бъзикам: а в новата ти специалност как е? Всичко ли искат да учат точно това и с готовност и редовно ходят до Горна баня

Това още не мога да ти го кажа със сигурност, защото знаеш как е в началото. Всеки ходи без значение дали има желание или не. Ей така, защото е начало.
И там присъстват редовните отрепки, които просто имат някой лев повече, а дори не могат да кажат две свързани изречения. Те са много по-"брутални", отколкото в СУ ... това е нещо, което няма как да отрека. Но друга голяма част от студентите участват, четат редовно и се интересуват (на моменти дори преиграват). Сравнено с хората, които учат същото нещо в СУ мога да кажа, че е същото ниво. И това е следствие на това, че в НБУ записват и много по-възрастни хора решили, че не им се учи за кандидат-студентски изпити. А те отиват по свое собствено желание без "мама" или "тате" да ги бута. А и преподавателите са същите. Съквартирантът ми учи в СУ - I курс и учим по една и съща система с едни и същи учебници. Разликата е, че при мен има текущ контрол (само по един предмет трябва да мина 5 теста, да изготвя курсова, да я защитя и да анализирам разни документи), а в СУ никой не те бута никъде да правиш, каквото и да е. Ако решиш ще седнеш, ако не - явяваш се на изпит и толкова.
Това разбира се са първоначални впечатления.

М'да. Поне повод за критика имаме. Иначе щеше да бъде скучно. Недай си Боже да живеехме в подредена държава, където всичко да произтича от логика и рационалност.
Но аз винаги ще плюя идеята за кандидат-студентски изпити. Това е нещо крайно безсмислено.