Дата и час: 16 Яну 2026, 19:25

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Здравни осигуровки
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 18:36 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
svetlio.varna написа:
АЛОООООО! Не правте глупости, никой не ви пришпорва да си внасяте осигуровките, след като мине съответният месец проверявате с сайта на НАП дали сте осигурени и чак тогава ако имате празни месеци плащате. Септември още не е започнал, няма откъде да знаете дали ще ви платят осигуровките за месеца. Съветвам ви да не подписвате декларации и да не внасяте пари преди края на октомрви, защото после процедурата по обратното им прибиране, ако се окаже, че университетът ви е платил, не е особено гъвкава. Е, разбира се, ако ви дрънчат в джоба излишни стотина лева, тичайте към НАП, но се съмнявам да е така.

Както по-горе споменах в сайта на НАП изписва "ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА" към дата 21.08.2010 г.,та това означава, че за юли съм си платил? Силно ме съмнява.Вече незнам на какво да вярвам.По бтв преди дни споменаха,че ще трябва да плащаме за 3 месеца(юли,август,септември), в НАП пише че съм "С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА", по форумите получавам различна информация и съм напълно объркан(но все пак мисля да изчакам до септември)...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 18:41 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Здравноосигурителните права се прекъсват при 3 неплатени последователни вноски, не виждам закъде сте се разбързали. Аз още не съм си платил вноските от миналото лято и хич не бързам, не съм имал никакви проблеми нито с личен лекар, здравна каса, нито с лечението си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 18:51 
Darth Master
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
svetlio.varna написа:
Здравноосигурителните права се прекъсват при 3 неплатени последователни вноски[/color]

Добре, аз не мога ли да плащам осигуровки за 1 месец, след това следващите 2 месеца не плащам, и пак така.По тоя начин никога няма да съм с прекъснати :scratch: :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 21:39 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Не. Не са три последователни, а три сумарно. Общо три месеца за последните три години могат да са ти неплатени за последните три години, и си имаш непрекъснати здравноосигурителни права. На четвъртия неплатен месец за съответния период гориш. Може да ти виси и цяла година от преди пет години примерно, не те бърка, не и към момента.

Един малък съвет. Законът, регламентиращ тия неща, виси в нета. Прочетете го, засяга ви. Предстои ви да подписвате бая неща в тоя живот. Те са регламентирани от закони. Прочетете ги, засягат ви. Било то здравни осигуровки, наеми, работа, да му се не види, кредити, всичко, що се подписва, е някъде описано. Прочетете го. Засяга ви.

Много за четене, кофти, бюрокрация, знам. Някой друг привърженик на анархизма :mrgreen: (Но тогава ще имам право да ви избивам въз основа на нарушената ви честна дума, по моите понятия за морал, имайте го предвид.)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Авг 2010, 22:13 
Darth Master
Аватар

Добре, ако се прекъсва чак при четвъртия, защо тогава новините мрънкат "Младежите трябва да си платят за трите месеца или ще им спрат правата"? От друга страна, майка ми има 3 неплатени месеца за последните години и е с непрекъснати права. Щом е чак на четвъртия, аз обмислям да не ги плащам. В следващите 3 години СУ ще ми плаща и няма да ми прекъснат правата :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2010, 04:50 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Виж, по новините - ти вярваш ли на това, което ти казват по новините и което четеш по вестниците? Аз от години се старая да избягвам и едното, и другото, а когато тръгна да чета за нещо по интернет изчитам всичкия материал де що се намери, от различните гледни точки, намирам си, образно казано, най-малкото общо кратно, намирам корен трети до пети от полученото, за да премахна преувеличенията и драматизациите в историята, и накрая пак знам, че нищо не знам.

Ако не ти е чак такъв проблем, моят съвет е - плати си ги. Не знаеш и няма как да знаеш дали няма да ти се наложи да ползваш така наречените услуги на здравната каса (дано не се налага, де) и в същия момент примерно СУ да закъснява с плащанията. Тия един-два месеца от това лято (не знам колко ги сметнахте накрая) могат и да имат значение в такъв момент. Но този закон е добре да го знаеш. Това ми беше мисълта. Добре е да знаеш какво плащаш и защо го плащаш.

http://lex.bg/laws/ldoc/2134412800

https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/selectService:6,2,rep.HealthStatus.home - тук до адреса на страницата в браузъра трябва да се появи катинарче, което означава, че данните, които предстои да въведеш, са защитени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2010, 10:53 
Darth Master
Аватар

Мерси! Днеска отидох и си ги платих за юли и август, за септември ще е по-нататък, ако изобщо ги платя :roll: :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010, 16:50 
Darth Master
Аватар

Мисля, че с това:
:arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... lemi_s_nap

СУ ясно казва, че няма да ни плати осигуровките от момента на записване, а от октомври месец. Така че ако някой не си ги е платил, няма да е лошо да го направи ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2010, 18:06 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Хубу де, а как миналата година можаха да ни ги платят от момента на записването?
Това е просто копната новина отнякъде на сайта на СУ - целят да повдигнат пред вниманието на студентите, че може да имат пропуснати вноски - аз имам пропусната за юли миналата година, понеже записването беше през август; някои хора може да имат пропуснати за юли и август, понеже са се записали през септември. Изчакайте да видите дали са ви ги внесли и тогава се панирайте.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Плаща ли университетът здравни осигуровки?!?!?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Студенти - общ форум

argentinaso

24

3918

04 Яну 2013, 18:39

agalica Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ

[ Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9 ]

в Административни въпроси

sientelo

127