Дата и час: 16 Яну 2026, 22:30

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Протест срещу циганския терор - 25.09.2010
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2010, 15:47 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Baggins написа:
Протест написа:
Целта е да се активизират хората, да се създаде непоносимост в обществото към такива безчинства и да се оказва натиск над държавата за да си свърши работата.

А защо отделяте безчинствата на циганите от безчинствата на българите ? :scratch:

Не сме ние тези, които отделят безчинствата на циганите от безчинствата на българите. Прави го държавата, правят го така наречените "правозащитни" организации. За държавата и за тези НПО-та циганските безчинства са не само нещо допустимо, но и нещо, което те толерират и насърчават. Едните го правят, защото това е основният им електорат по време на избори, другите го правят, защото с наличието на етническо напрежение оправдават огромните финансови ресурси, които усвояват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Протест срещу циганския терор - 25.09.2010
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2010, 21:23 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 34 пъти.
Ами аз прочетох изложените искания и съм съгласна със всичко, в крайна сметка идеята е всички граждани да са равни. Друг е въпроса до колко имам право да се включвам, предвид непълнолетието ми. (:

Иначе съм останала с впечатление, че нашата нация е доста толерантна, не знам за добро или за зло. Поне обективно погледнато, на една част от хората им се дават:
-безплатни жилища
-безплатно образование
-помощи, без да им се налага да работят
Да не говорим, че понеже нямат пари, няма как да плащат всичко онова, което останалите хора заплащат в болниците и което явно може да мине и без заплащане (преглед при личен лекар например).
Какви са резултатите от това:
-рушат по всякакъв начин малкото, което им е дадено даром и най-важното - подслон! Защото никой друг в тази държава не получава даром жилище, всеки се ражда и трябва сам да си го осигури, но не и тази една част от нацията
-раждат повече деца, заради малките помощи, без да осъзнават, защото изобщо не се замислят, че после тези деца трябва да се хранят, да учат и да живеят някъде и тези малки помощи няма да свършат тази работа и резултата - все повече невръстни деца по улиците
-почти не учат, защо?? Не знам! Това трябва да е основната им грижа - да се образоват, за да могат да живеят по-добре както за самите себе си, така и за държавата - защото няма да са такава тежест.
-заради мизерния живот развъждат какви ли не болести
-не плащат ток и вода, но ползват!

За кражбите няма да коментирам, защото бедността ражда престъпления, това е било винаги, крадат, защото не умеят друго или не искат да умеят друго, а трябва да се хранят. Но освен кражбите, никое друго престъпление няма оправдание, ако това можете да приемете за оправдание.

Била съм свидетел и непосредствен участник в следната случка:
Пълен трамвай, няма място за мърдане, вечер към 20ч. В трамвая се качва баба с тежки чанти, която едва си стои на краката. Всички места са заети, но все с възрастни хора, така че нямаше кой да стане. На две седалки седяха двама около 30-40 годишни от ромски произход. Бабата, от немай-къде, помоли единия да седне на мястото му, а той и се озъби и тегли една дълъг монолог на развален български за това как току що излязъл от затвора и не му пукало за нищо, никой не можел нищо да му каже, българите били "боклуци", щял всички да избие и още куп обидни бръщолевения. Понеже трамвая беше ама наистина пълен, промушваш се през хората, за да минеш, реших, че има достатъчно много хора и големи мъже (имаше!), които да му затворят устата. В подобни ситуации е достатъчно един да се обади и множеството се сплотява и защитава онеправдания. Виждала съм го не веднъж, дори при разправии с контрольори. Да, ама не. Този път всички мълчат, никой нищо не казва, изумлението ми е толкова голямо, че имам глупостта да се обадя и да му кажа да млъква, понеже сред толкова много хора се чувствах сигурна. И въпреки, че бях права нямаше никой друг в целия трамвай, който да подкрепи бабата, който да каже нещо след моето самонадеяно опълчване на тази несправедливост. Оня се обърна, видя ме през няколко човека и каза да си затварям устата, защото имал нож! И пак никой не се обади. И какво става с нас не мога да разбера. Как може да си затваряме очите пред всичко това, защото ни е по-лесно да не се забъркваме. Не казвам, че в тази ситуация е трябвало някой да го изхвърли или да го пребие, но тишината и безучастието на цял трамвай хора, докато един нещастен престъпник обяснява на висок тон как българите са "боклуци", обижда една възрастна жена, която е плащала данъци цял живот за неговата издръжка в затвора, заплашва и казва, че щял да прави каквото си иска, защото може, просто се стовари с тежестта на планина в съзнанието ми.

Това е много показателно до къде сме стигнали, но защо? При положение, че им се дава повече от това, което заслужават и единственото нещо, което трябва да правят - да учат, не го правят, поне множеството. Има и такива, които се образоват и стават хора, но са толкова малко, че са забележителност.

Разбирам скептицизма, но не сте прави, че не трябва сега да се занимават с ромите. Те са част от големия проблем, защото и за тях се дават много пари, явно нахалост. Това, което по начало трябва да се промени е да се използват всички тези средства по различен начин, при който да се упражнява контрол над раждаемостта и образованието. И твърдо ЗА по-строги закони, които ДА се спазват с еднаква сила от всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Протест : 01.11.2010

в Студенти - общ форум

footbolistkata

11

378

07 Ное 2010, 09:44

Тайфун Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. На протест срещу насилието! петък 10.30 пред зала Хр.Ботев

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Студенти - общ форум

prizivzaborba

54

2396

14 Дек 2008, 12:09

Crematory Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА МИТИНГИ - 29.04 пред ПАРЛАМЕНТА

в България

D. Dobrev

1

333

25 Апр 2009, 23:05

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Хайде на протест срещу спирането на топлата вода!!!!

[ Отиди на страница: 1 ... 20, 21, 22 ]

в Студентски град и общежития, квартири

angry_student

318

12855

10 Окт 2010, 12:24

velislava_romanova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Протест срещу приемането на ACTA в България

в Мнения

Judas

7

752

02 Фев 2012, 00:42

bobka Преглежда последните мнения