happyswift написа:
Има една хубава мисъл на Чърчил: "Политикът е човек, който трябва да знае какво ще стане след седмица,след месец, след година и след това да може да обясни защо това не е станало".Та, мисля че това е достатъчен отговор.При водене на такива преговори се вземат под внимание всички възможни сценарий, особено когато става въпрос за националната сигурност.
Газа и Хамас _не са_ включени в дневния ред на мирните преговори. Провери го. Между другото, кой е Сценарий, някой римски пълководец може би?
Цитат:
И това за "не е го направил", не разбрах какво визираш?Не знам Хамас да са се обявили за вечна дружба и приятелство с Израел,или интернет и медиа пространството да е престанало да бъде заливано с призиви на имами, паравоенни организации и т.н. за война срещу Израел.
Това е вътрешна заплаха, а ние говорим за външна.
Цитат:
И това със заплахата за сигурността на Израел също не успях да го разбера?
Заплахите за Израел в момента не идват от Египет и Йордания, а от Иран.
Цитат:
Сега, като гледах из интернет, според някакво проучване, 80% от арабите над 15 годишна възраст не могат да четат в Йордан, Сирия, Ливан,а общо, за целият арабски свят, 62% е процентът на грамотните, но тук влизат и силно развитите Обединени арабски емирства.
Този и
този линк говорят друго.
Цитат:
Имам само един личен въпрос - имаш ли арабски корени,защото ако имаш, дискусията малко се обезсмисля, защото тогава си пристрастен

Не, 100% славянин съм

Просто държа нещата да са изложени с всичките им гледни точки, а не с най-популярните им такива