Аз бях забравил за тази тема, леле... (ще съм кратък, обещавам)
Цитат:
замислял ли си се какво би направил някой бюрократ, ченге, или политик (и трите прослойки не са известни със стабилни морални устои) с тва че може да знае всичко за теб?
Ами нека видим, какво могат да знаят за мен посредством интернет:
- С кого си пиша, за какво си пиша, за кой какви глупости приказвам и с кого се наговаряме да бягаме от лекции или тем подобно глупости
- в кои сайтове имам профили, каква ми е дейността там, колко често влизам, с кого общувам
- торент-сайтове, дата.бг, пиратски простотиии и прочее.
- вкл. и тези ми постове във форума на су, също са им на разположение.
Така, приемаме, че тези горните точки могат да ги следят. ОБАЧЕ - с каква цел?
Материална? Трудно ше изкарат някой лев от мен, като сигурно знаят, че не работя и нямам доходи и не притежавам ценни ресурси
Политическа? Няма как да ме накарат да гласувам за тях.
Информативна? Баш за мен, на МВР му е през оная работа, кви ги върша из нета. Дори и да свалям на ден по 100 торента и да ги сийдвам. Не си представям, че седи назначен Сержант Х и денонощно следи кво пиша и на кого пиша и си води записки.
Тогава защо има шпиониране от страна на МВР към конкретни лица?
Ако те имат достъп до това, какво ВСИЧКИ правим в нета, не биха има ли ресурс Време и Кадри за да обработят информацията на милиони българи.
НО, ако почне разследване, ако прокурор поиска - веднага преглеждат какво съм писал аз, щото да речем ме разследват за отвличане, и тъй като МТЕЛ имат политика да съдействат на МВР, ние с тебе, примерно по скайп се уговаряме да отвлечем Президента. Ако МВР ни усети и провери какво сме писали, ще ни хване и ще ни опандизи за заговор, за държавна измяна и прочее... Ако тези им средства се забранят, МВР остава 1 крачка назад от технологиите, които престъпниците ползват. Убийства, трафик на дрога, на жени, на крадени коли, отвличания и какво ли още не - извършителите биха могли да ползват интернет за да устройват такава дейност. Що МВР да не ползва и тя подобно оръжие, за да я предотвратява?