Дата и час: 16 Яну 2026, 16:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Желаете ли студентско радио?
Да 81%  81%  [ 38 ]
Не 2%  2%  [ 1 ]
Аз съм идиот и не ме интересува 17%  17%  [ 8 ]
Общо гласове : 47
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Бъдеще на радио "Алма Матер"
МнениеПубликувано на: 27 Май 2010, 08:07 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Отново казвам:
Желая ви само успехи, Марина, не се познаваме...надявам се един ден и това да се случи.
Както виждаш...трудно е да имам съвършено обективната оценка от едно слушане...просто фактът, че не съм пожелал да си го пусна втори би трябвало да е показателен за някои неща.
Бай-да-уей...имате ли някаква представа за слушателски интерес (с и без колегите, роднините и приятели) ?
Наистина би ми било интересно да видя как се развива подобно нещо като интерес.
Относно това, което каза за "Ку-ку"...оооще в първия пост казах, че това сравнение е неизбежно, защото онова "Ку-ку" имаше аудитория, която се олицетворяваше с него, имаше позиция, която привличаше хора.
Изглежда това не е на дневен ред, изглежда и затова ме губите като фен, просто, защото имам нужда от медиа, която да не премълчи глупостите, които стават в СУ...
Както и да е...предаването си е ваше...

Успехи,
Дичо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2010, 22:01 
В началото бе словото
Аватар

Привет,

Може би първо трябва да ни послушаш мааалко повече от веднъж преди да казваш, че те губим като слушател. Освен това отново отбелязвам, че "Академия на нЕуките" стартира като учебен проект под опеката на радио София и, както Кристо спомена, имаме доста договорености, с които се съобразяваме. Да не кажа, че 3 предавания ни бяха свалени от ефир или върнати за дообработка, защото, според радио София, не били подходящи за техния ефир или съдържали неподходящи елементи. Така че и на нас не ни е лесно. Ние не показваме 100% от себе си в това предаване, въпреки че се стараем.

Относно аудиторията, да, и ние имахме подобни питанки към радио София, но те ни отговориха, че не следят аудиторията си, а ние самите няма как да направим представително проучване кой и доколко ни слуша. Знаем със сигурност, че имаме слушатели..поне приятели и роднини, които, също като теб, ни критикуват понякога, но и ни хвалят. Нали знаеш, нож с две остриета, не само с едно. ;] Точна бройка обаче не мога да ти дам, променлива величина е.

И любимата ми тема за "Ку-ку"... Ние си имахме рубрика ("Справедлив взрив" на Ангел Иванов), която се занимаваше с проблемите на студентите в СУ, Студентски град и изобщо навсякъде, където има студентско присъствие. Това, че не си случил да я чуеш (понеже я пускаме веднъж месечно) не е твоя, но не е и наша вина. Затова, когато правиш критика, би трябвало да имаш по-обстойни наблюдения, но това няма да го коментирам.
Както казах "Кук-ку" си има място в историята. Сега колегите ни от АлмаМатер ТВ го възраждат. АКо ти се гледа нещо като "Ку-ку", следай "Ку-ку презареждане" по БНТ неделя от 23 часа. Не го търси навсякъде, където има студенти. Не е правилно. Ние в радиото имаме различни идеи и със сигурност ще се занимаваме и с проблемите на студентите, но не можеш да очакваш цялата програма на едно 24-часово радио да е единствено и само обвързана със сериозна публицистика и критики. Все пак ще имаме слушатели (надявам се) и като Кристо, които ще търсят хумор, музика и остроумие. Нещо, от което си мисля, че имаме доста повече нужда днес. Но не тип "Комиците", "Пълна лудница" или "Шоуто на Слави", а добрия стар студентско-младежки-свежарски хумор, който повечето хора биха предпочели да слушат примерно сутрин или следобед в блоковете, а защо не и в нощното предаване...

С риска да се повторя - хората харесват различни неща, а нашата цел е, вече като студентска медия, да задоволим колкото е възможно повече вкусове. На всички не можем да угодим...никой не може, а и не би трябвало да се стермим към това. Отново с риск да се повторя НЕ искаме да се превръщаме в обслужващи клоуни, а да бъдем себе си и да се забавляваме, докато правим радио. :geek:

Поздрави,
Марина

I'll keep fighting jealousy
'til it's fucking gone

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Май 2010, 23:52 
В началото бе словото

Дичоу,
Предаването си е наше, изборът си е твой, мисля, че нямаме проблеми.
Негативният фийдбек беше заради обобщението. Съгласи се, малко е неаргументирано. На теория е вярно, че би трябвало човек от едно предаване да добие представа и да ни хареса/не ни хареса.
Не оцених правилно само потреса ти, нито разбрах къде виждаш метъл бандите. Затова и реагирах. Мързи ме да повтарям, че съм отворен към аргументирана критика. И! Болезнено чувствителен към дезинформацията.
"Академия на нЕуките" НЕ е студентско, а учебно радио и целта му е съвсем, съвсем друга.
Ангел Петров се казвам, от 3-и курс, радиатор. Приятно ми е. Всъщност е чудесно, че си имаме първи официален критик. И принципно бях и СЪМ съгласен, че много от нещата ни не са на ниво. Ама който преувеличава, много обичам ако съм в настроение, да му влизам в тона и ако съм в в още по-добро настроение, да го ям докрай. С добро чувство, разбира се, най-малкото защото не знам какво е това лошо чувство. Мързи ме да пиша сега, така че... хайде със здраве. Пък някой ден ще си обясняваме по коридорите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010, 00:18 
Дръменбейсонафт
Аватар

Наистина нямам какво повече да казвам.
Продължавайте напред...и това е.
Пък може да си пусна отново някое предаване в обозримото бъдеще.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2010, 19:09 
В началото бе словото
Аватар

Дичоу написа:
Познавам много косвено част от хората, които се занимават с това - Хинки, Иво (мисля, че се казваше русото момче)...Пожелавам им всичко най, защото са колеги и защото имат хъс да се занимават, да бачкат, да творят

AppleJuice написа:
П.П. Хинки и Иво не се занимават с радиото. :)

Кой споменава напразно името Господне :big_boss: ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2010, 02:29 
В началото бе словото
Аватар

Само хубави хора ;]
:flower: А ме познай коя съм :D:D:D:D

I'll keep fighting jealousy
'til it's fucking gone

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. конкурс "Алма Матер"

в Студенти - общ форум

anatar

4

341

21 Ное 2012, 00:46

anatar Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Вътрешен турнир по тенис "Алма Матер"

в Спорт

RuseF

11

1001

12 Май 2007, 11:44

зловон Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Посегателството върху Алма Матер е позор за България...

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в България

Бавария

24

2279

14 Сеп 2007, 18:14

Derek Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. ТВ Алма Матер - дискусия преди старта

в Новини

bvz

2

685

25 Апр 2008, 19:59

Calaf Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За ТВ Алма Матер и този форум - www.amtv.bg

в ТВ Алма Матер

alhimikat

0

996

15 Юли 2008, 21:43

alhimikat Преглежда последните мнения