phoebe написа:
WeeDichou написа:
Така като гледам...и двете страни са знаели какво ги очаква...и са го търсели като ефект...
Що тогава трябва да ми пука...дали са едните обрязани или другите...
И...сега целия свят ще забрави за пет дни истинските проблеми...и ще си изгражда, не просто мнение... СТАНОВИЩЕ за нещо, което ще доведе точно до...нищо
Истински проблеми? Хуманитарна катастрофа, окупация граничеща ( и често прекрачваща ) геноцид вече от 60 години? Напомни си онази история с германеца, дето не защитавал никого от нацистите, докато не дошли за него... и никой не го защитил, защото останал сам.
Силно ме съмнява, че може да се получи нещо конкретно от тази история, но светът отново може да погледне към узаконените престъпления извършвани там. Жалко, че винаги става по тъжен повод - арабо-израелските войни, Мюнхен 1972, отвлечени самолети и т.н. и т.н....
Добре, не отклонявай темата от това, което казах, а именно, че и двете страни са знаели какво ще се случи и са търсили ефекта...
Кво? Ще кажеш, че тия хуманитаристи не са знаели какво ги чака...и съвсем случайно са си взели бухалки, прашки, стъклени топчета, ножове...и са нападнали войниците по случайност ?!
...или, че чифутакис изобщо нямат нечовешкото разузнаване и не са знаели, че срещу тях не отиват хуманитаристи, а некви надъхани ненормалници ?!
Виж...ако имаш съмнения...на страната палестинците съм в тоя конфликт, като цяло...нооо в конкретния случай никой няма основание да обвинява чифутаките в нещо...