1. Коя е любимата ти държава/лидер в "Civilization IV"?В началото играех в интернет в мултиплейър и беше Монтесума. После спря да бъде той. И по различно време на различни хора се кефех, сега като че ли са ми китайците. Ама е все тая, аз така или иначе играя на рандъм. А и любим не съм сигурен дали имам, но със сигруност Шака го мразя най-много.
2. Коя игра те е зарибявала най-много?Уф, серизоен въпрос. Сигурно КОТОР 2 е правилния отговор. Ама той не предлага много възможност за преиграване. Виж, различните стратегии, особено Цивилизацията 4 и Старкрафт много съм ги цъкал. И Тибериум Уорс 3.
3. Цивилизации, или Роум тоутъл уор? Обоснови отговора си
Цивилизации. Роум тотъл уор е яка, ама за кратко. Много бързо ми писва. Защото епичните битки почват да ми втръсват. Веднъж се пробвах да направя една дълга игра и не издържах. Бях с Юлиите, тръгнах на север, превзех всички пунки и паланки из Германия и Франция и реших да тръгна на юг и да взема Испания преди Сципион да е стигнал до нея. И трябваше да си оформя защитна линия на изток срещу държавата на даките. И тези наглеци непрекъснато ми обсаждаха все един и същи град съссупер превъзхождаща ме войска. Първия път успях да ги изненадам в гръб с 4-е кохорти преторианци и разните им спомагателни войски дето бях пратил да спасят града, ама няколко хода по-късно те пак ми влязоха с още по-голяма войска. Тогава се окопах в града, нямаше откъде да докарам подкрепление и те щурмуваха по едно време. И аз видях, че нямам сили да удържа на стените и направих опорни точки из улиците. Беше много епично, драматично и красиво, но накрая удържах заради онези преторианци дето бях пратил предния път, щото един от тези отряди успя да задържи дълго време напора от север, докато един друг много бързо разби даките срещу него от юг и успя да подкрепи последната барикада дето я бях спретнал пред площада точно навреме. И удържах. Ама няколко хода по-късно пак ми обсадиха тоя същия град с още по-голяма армия. И така непрекъснато и после просто ми втръсна да правя супер трудните битки на всеки 3-4-5 хода. Така се разделихме с Роум Тотъл Уор.
4. От какви международни събития се интересуваш предимно?Ами от всякакви. Като спортните ме вълнуват най-малко :Р
5. Патриот ли си?Чезаре Павезе има един разказ "Къщата на Хълма". Там един ученик пита учителя си:
-Учителю, вие обичате ли Италия?
Учителят отговаря
-Не, обичам италианците.
Аз могада кажа нещо такова :Р
Ако ме питате дали обичам българите ще ви отговоря, че не обичам тях, а обичам България :Р
6. Има ли промяна в чувствата ти към България и българите в сравнение с времето, преди да заминеш да учиш в чужбина? Или въобще преди да влезеш в университета?Ами, да, има. Като отидох в чужбина имах възможност да пообщувам с български емигранти. И стигнах до извода, че добре са направили, че са станали емигранти. А пък университета ме научи да съм доста по-нерадикален в разбиранията си. А и, може би специалността ми е такава, но доста неща за основното функциониране на държавата научих там
7. Какво според теб липсва на нас българите (ако мислиш, че нещо ни липсва, разбира се)?Ами винаги чакаме някой да ни оправи. Малко като В чакане на Годо. А и сме винаги по далаверата. Малко повече съвест и мисъл за останалите хич няма да е зле.
8. Кои са силните ни страни?Амбициозни сме повечето от нас. Лошото е, че сме амбициозни за далаверата, за себе си, за парите, но не и за останалите. Малко ми бягат думите след един ден търговско, осъзнавам, че не се изразявам както трябва :Р
9. Хъхъ! Избери петима съвременни държавни лидери и им направи профил като за "Civilization"
Многу як въпрос. Благодаря ти за този въпрос

Чакай да видим сега кого ще вземем.

Силвио Берлускони:
Creative (+2 култура на ход заради насърчаване на жените в Италия да бъдат хубави), Charismatic (+1 щастие в градовете заради забавните шеги)
Любим цивик:
Hereditary Rule

Барак Обама
Financial (долара поскъпна), Organized (ще ги извади от кризата)
Любим цивик:
Enviromentalism (абе тука малко се поизхвърлих, ама човека даже поилучи нобелова награда за мир :Р )

Моамар Кадафи
Aggressive (сега, война в днешно време не може да се води, ама му отива), Imperialistic (НАТО-то на юга)
Любим цивик:
Police State

Уго Чавес
Protective (превоъръжи си армията), Charismatic (много му се кефят на човека)
Любим цивик:
State Property

Владимир Путин
Imperialistic (всяко негово действие е такова), Industrious (няма кво да си кривим душата, разви икономиката)
Любим цивик:
Nationhood
Тази снимка не ми дава да пусна поста
Ал Хумейни
Spiritual (абе тая анархия малко не му се вписва, ама сега Духовен си е човека), Philosophical (ако имаше Scientific тва щях да му дам. Все пак е първия, който насърчи рисърча на много модерни технологии в арабския свят)
Любим Цивик:
Theocracy
Те май 6 станаха. Няма значение, има 1 бонус. Освен това забелязвам, че малко позалетях към третия свят и към по-деспотичните лидери, ама няма как. Много дълго време се чудех кого да пиша Философски и кого да пиша свързан с религията и други не се сетих. Колко трагично...
10. Минавала ли ти е през ума идеята да участваш в бунтове и сблъсъци с полицията?Не. Винаги съм намирал сблъсъците с полицията за глупави и безнадеждни.
11. Изкушавам се да те попитам дали ти е минавала през ума идеята да извършиш атентат, но понеже не се знае кой и как следи кореспонденцията тук, мисля да те спася от службите за сигурност. Така че ще задам по-безобиден въпрос - знаеш ли как се прави коктейл "Молотов" и разни самоделни бомби?
Амиии, не, не ми е минавала мисълта да правя атентати. Тва също го намирам за доста глупаво. Историята показва, че обикновено атентатите само влошават ситуацията.
12. Имаш ли представа защо по дяволите ти задавам все такива въпроси? Аз щото нямам...Ми не честно казано. Макар че ми харесаха
13. (Задължителен) Какво мислиш за Кристо? 
Абе не го мразя, нито ми е антипатичен. Понякога ме дразни като е оспамил всичко. Във формата му от последните месеци ми е забавен.