Исках да мина с по-малко писане

Първо пак да кажа - аз съм от КН и малко или много, мнението ми е пристрастно.
Но ще се опитам да се обоснова с няколко фактора :
(*) =
Още от сега казвам - Разсъжденията са върху сегашната програма на КН и изключвам Анализа от всички уравнения. Цялото ФМИ го учи ( страда ) и от него няма измъкване - или го взимаш, или го влачиш и взимаш с мъки.
И също така, това което пиша за КН, важи почти изцяло и за Информатика с тук-таме някои разлики.
1) Силно конкурентна среда - няма нищо по-стимулиращо от силната конкуренция. Колегите не са от кол и въже и има с кого да се сравняваш, кого да настигаш, с кого да се съветваш.
(Това важи и за цялото ФМИ, но е по-лесно, когато хората са от твоя поток)
2) (*) Хубава програма - някои неща са заложени по-дълбоко теоритично, което ти помага за по-добро разбиране.
Можеш да я видиш на сайта на ФМИ.
3) Учиш по-малко задължителни глупости ( например СИ и ИС имат странни предмети, които могат да ти загубят времето )
Бонуса на по-малкото задължителни глупости е, че можеш да ги запишеш като избираеми, ако не са глупости за теб.
4) Преподавателите - Манев равен няма. Дискретната Математика ще ти бъде обяснена идеално.
Биров също има своите плюсове като цяло и спрямо другите преподавалите в началните курсове - има много какво да се научи от него.
5) Учи се задължително
Цитат:
17 CSF210T. Дизайн и анализ на алгоритми
, което заедно с Манев прави златна мина.
6) В по-горните курсове се учи яко занаят ( програмиране ).
п.с. Но най-важното във ФМИ е, че всичко може да бъде компенсирано с изборни дисциплини.