Дата и час: 16 Яну 2026, 17:27

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 162 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Размисли и страсти с Jamesmagno
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2010, 19:07 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Джеймс, благодаря за отговорите! :D
Няма да ми се разсърдиш на нова серия допълващи и уточняващи въпроси, надявам се, пък и имам да си връщам. Споко, няма да ти искам снимка... :mrgreen:

1. За позата имах пред вид в секса, а не в смъртта. Наистина, не бях ясен. Мислех, като спомена пора, да е достатъчен намек. Е?
2. Какво те кефи и кое не те кефи в НБУ. Бих питал и за преподаватели, но няма да го направя. :wink: И що те кефи или обратното?
3. Искаш ли да работиш, това, което учиш или го учиш за удоволствие? От предишните ти отговори си изградих някаква представа, но все пак...
4. Смяташ ли че една система като висшето образование, трябва да бъде строго регламентирана от държавата или да бъде оставена да се саморегламентира? Държавата има ли повече капацитет от тази система?
5. Вярваш ли, че в различните науки (най-вече в хуманитарните) има строго пазени професионални тайни, които елитът на съответната гилдия се старае да не разгласява. Т.е. хуманитарните науки доколко манипулират обществото и самите себе си?
6. Русата или умната? :joker:
7. И един въпрос в стил Кристо (някак не върви след толкова изписани редове, да не го споменем :mrgreen: ): Мислиш ли че алтер его се отнася до Жокера, който вече няма да се завърне или ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2010, 01:21 
Форумен Чикатило

Благодарил (а): 0 пъти.
Защо си губиш времето с подобни тъпотии?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010, 18:06 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
alter ego
:salute:
Джеймс, благодаря за отговорите! :D
Моля. :lol:
Няма да ми се разсърдиш на нова серия допълващи и уточняващи въпроси, надявам се, пък и имам да си връщам. Споко, няма да ти искам снимка... :mrgreen:
Няма. :lol:

1. За позата имах пред вид в секса, а не в смъртта. Наистина, не бях ясен. Мислех, като спомена пора, да е достатъчен намек. Е?
Май нямам една любима. Като цяло, предпочитам да съм изотдоле, но нямам твърдо становище по въпроса. :mrgreen:

2. Какво те кефи и кое не те кефи в НБУ. Бих питал и за преподаватели, но няма да го направя. :wink: И що те кефи или обратното?
Ей, на това вече съм отговарял... Чакай да видя... А ето го:

"Преподавателите ми са ерудирани, ентусиазирани, стимулирани от високото заплащане и натискани от университета заради високото заплащане, което аз осъществявам.

Получавам голямо количество информация, предоставена по приятен начин, върху който мога да оказвам влияние, без дори да се разхождам до администрацията, а като попълвам съответните анкетни карти, които ми връчват във всяка лекция периодично и в които казвам какво мисля за обучението и извършващите го Сега анкетните карти ги има всеки в онлайн профила си.

Всичките ми лекции се побликуват в интернет-платформите на университета, получавам известия при предварително заявено отсъствие на преподаватели.
Материалната база е модерна и удобна, съобразена с нуждите на хора в неравностойно положение (незрящи и инвалиди). Залите са чисти и много добре оборудвани.

Библиотеката на НБУ е богата и поддържана. Има прекрасна читалня.
Има няколко компютърни центрове с безплатен достъп и интернет.
На студентите се полагат безплатни карти с определен заряд за ксероксите и за копирния център.

Постоянно се случва нещо - всеки ден семинари, кръгли маси, прожекции, гости, постановки, концерти, изложби, пърформанси, пътуващи обучения и пр. прояви, в които студентите взимат активно участие.

Тоалетните са чисти и неиздраскани, благодарение на големите кадастрони в кабинките, върху които графоманите пишат, а понякога и аз. Кадастроните се сменят често, а и никой от "футболистчетата и чалгаджиите" не пише по стените.

Често влизам в чужди лекции и преподавателите нямат нищо против. Понякога влизам и в музикални или театрални уроци и винаги съм посрещан радушно, често пъти взимам и активно участие.

Университетът си има хорове, театрални трупи, спортни отбори, клубове по интереси, в които всеки може да участва и да създава.

В и около университета, въпреки на-майка-си-в-гъза-разположението му, има кафенета и ресторнтчета, в които можеш да хапнеш, пийнеш и размениш някоя приказка с приятели.

На 5 минути има банка, представителства на мобилните оператори, пазар, търговски център и разни други чудесийки, чиито услуги не ползвам и затова не знам.

Атмосферата в сградите и извън тях е много приятна, въздухът е чист, хората са усмихнати, щъкат и си лафят.

Има паркинг, а и около университета има предостатъчно места за паркиране.

Администрацията е добре организирана, светкавична и компютъризирана. Няма брадати лелички, които мразят света, работата си и теб, а има приветливи хорица, които с радост ти помагат и веднага ти дават нужната информация или пък ти издават нужния документ.

Хората, заемащи по-високи постове в университетската йерархия, са усмихнати, човечни, отзивчиви, готови веднага да те изслушат, да ти помогнат и да ти дадат разрешение за осъществяване на всякакви инициативи и мероприятия, които ти хрумнат.

Индивидуалността и креативността са ценени насърчавани.

Има, разбира се, някои трески за дялкане (по-достъпен транспорт, студентски стол, общежития), но върху тях се работи активно от години и ви уверявам, че проблемите са външни, т.е. идват от общинари и управници.

НБУ ми напомня повече от другите университети на модерните висши училища, които съм виждал в чужбина и които имат добро име в академичните среди.

АЗ съм доволен."

:)

Не ми харесват единствено ниските критерии за оценяване на някои преподаватели.

3. Искаш ли да работиш, това, което учиш или го учиш за удоволствие? От предишните ти отговори си изградих някаква представа, но все пак...
Не искам да го работя, но ако не открия нещо, което да ме изхранва добре и да ми бъде по-приятно, ще го работя, естествено.

4. Смяташ ли че една система като висшето образование, трябва да бъде строго регламентирана от държавата или да бъде оставена да се саморегламентира? Държавата има ли повече капацитет от тази система?
Без крайности. И двете. Трябва да се влива държавен ресурс и да се поема отговорност за образованието. Добре е и да се стимулира конкуренцията между заведенията, като им се дава повече свобода. :)

5. Вярваш ли, че в различните науки (най-вече в хуманитарните) има строго пазени професионални тайни, които елитът на съответната гилдия се старае да не разгласява. Т.е. хуманитарните науки доколко манипулират обществото и самите себе си?
Не особено. В историята може и да има. Абе... днес е трудно нещо да се скрие - все някой изплюва камъчето от мерак за слава :)

6. Русата или умната? :joker:
Зависи кога, къде и за какво. Познавам и умни руси ;)

7. И един въпрос в стил Кристо (някак не върви след толкова изписани редове, да не го споменем :mrgreen: ): Мислиш ли че алтер его се отнася до Жокера, който вече няма да се завърне или ...
Мился, че се отнася, да. Но е малко по-... хм, сериозен? Примерно. В добрия смисъл, де - защото има и лош :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010, 18:08 
Аватар

dexteriti написа:
Защо си губиш времето с подобни тъпотии?

Обяснил съм няколко пъти по-назад в темата ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Мар 2010, 15:02 
сладоледено-шоколадово-спагетено чудовище
Аватар

Благодарил (а): 151 пъти.
Кое е намираш за изключително голямо удоволствие (пояснявам - засягащо само и единствено теб :P ) и ти се иска да намираш време за него всеки ден? Успяваш ли?
Изброй 5 неща, с които според теб хората малоумно си губят времето.
Кой танц според теб най-пълно и точно описва същността на характера ти? Защо?
Защо в приказките почти винаги трябва да има представител на злото и такъв на доброто? Небходимо ли е злото, за да изпъкне доброто?
Откъде намираш енергия, за да вършиш тооооолкова много неща? И по какви неведоми пътища се случва това, когато спиш толкова малко? Как успяваш - тъпчеш ли се с безбожни дози кофеин или просто на тебе сън не ти требе? :P И като дете ли беше толкова хиперактивен?
Имаш ли влечение към някой екстремен спорт?
Коя е любимата ти миризма? (Въпросът е вдъхновен от аромата на печено месо, присламчващ се към носа ми :P )
Към каква играчка беше особено привързан в детските си години? А има ли сега вещ, която да ти е особено ценна или твърдо отхвърляш сантименталните чувства към предмети?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2010, 10:30 
Аватар

Оу, въпроси! И то хубави :) Сегичка ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 18:11 
Аватар

Пускам малко, че интернетът ми спира през минута:

fluffy cloud
Чудни въпроси, супер! :)

Кое е намираш за изключително голямо удоволствие (пояснявам - засягащо само и единствено теб :P ) и ти се иска да намираш време за него всеки ден? Успяваш ли?
Ще изброя три неща, за които ми се иска да имам повече време:

1. Да имам досег с природа. Това би могло да означава и да лежа на пейка до НДК в спокоен летен следобед, да ме пече слънцето и да гледам полюшващите се клони над мен и движението на облаците по небето. Сам. Иска ми се да се разхождам редовно из по-диви пространства, но живея в град, нямам село и засега се задоволявам с Борисовата. Лятото планирам големи пътешествия из България :) Каня официално всички да се включат! Приканям ви и да ме каните из селата си и родните си места, шансът да ви посетя лятото е голям :)

2. Четене. Не че не мога да чета всеки ден по много, просто правя още доста неща, а ми се иска да имам още време, което да прекарвам в четене...

3. Музика. Искам да се събираме по-често, да свирим, да композираме, да пеем. Това, обаче, е въпрос на координация между повече люде и няма как да се случва непрекъснато, а и аз, както си вметнала по-нататък, се занимавам с какво ли не и се срещам с хора ежесутринно, ежедневно, ежевечерно и еженощно. Кажи на мъжа ти, че съм намерил БЯСНА певица. Русата девойка от рождения ден. Аре пак на концерт в петък, тъкмо да прослушате и вие момата :)

1. Facebook игри тип Farmville, използване на Twitter и др.
2. Четене на жълта или просто откровено тъпа преса.
3. Гледане на филми тип „Teeth”, в който типична американска тийнейджърка страда от рядко древно заболяване, при което вагината и е заредена с остри зъби и тя, първо неволно, а после умишлено, отхапва членовете на гимназиалните си тъпкачи.
4. Чакане на автобус от градския транспорт, който закъснява подигравателно много, меко казано. Разбира се, тук проблемът не е в чакащите. Тук бих прибавил стоене в задръстване. И в двата случая загубата на време може да бъде избегната и превърната в изгода, ако си носиш книга.
5. Спането. Най-ужасното нещо в човешкия живот, вградено в самата материя на Вселената. Една трета от живота ни става жертва на нуждата от сън. Бунт!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 18:15 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
Jamesmagno написа:
Пускам малко, че интернетът ми спира през минута:

fluffy cloud
Чудни въпроси, супер! :)

Ще изброя три неща, за които ми се иска да имам повече време:

1. Да имам досег с природа. Това би могло да означава и да лежа на пейка до НДК в спокоен летен следобед, да ме пече слънцето и да гледам полюшващите се клони над мен и движението на облаците по небето. Сам. Иска ми се да се разхождам редовно из по-диви пространства, но живея в град, нямам село и засега се задоволявам с Борисовата. Лятото планирам големи пътешествия из България :) Каня официално всички да се включат! Приканям ви и да ме каните из селата си и родните си места, шансът да ви посетя лятото е голям :)

2. Четене. Не че не мога да чета всеки ден по много, просто правя още доста неща, а ми се иска да имам още време, което да прекарвам в четене...

3. Музика. Искам да се събираме по-често, да свирим, да композираме, да пеем. Това, обаче, е въпрос на координация между повече люде и няма как да се случва непрекъснато, а и аз, както си вметнала по-нататък, се занимавам с какво ли не и се срещам с хора ежесутринно, ежедневно, ежевечерно и еженощно. Кажи на мъжа ти, че съм намерил БЯСНА певица. Русата девойка от рождения ден. Аре пак на концерт в петък, тъкмо да прослушате и вие момата :)

1. Facebook игри тип Farmville, използване на Twitter и др.
2. Четене на жълта или просто откровено тъпа преса.
3. Гледане на филми тип „Teeth”, в който типична американска тийнейджърка страда от рядко древно заболяване, при което вагината и е заредена с остри зъби и тя, първо неволно, а после умишлено, отхапва членовете на гимназиалните си тъпкачи.
4. Чакане на автобус от градския транспорт, който закъснява подигравателно много, меко казано. Разбира се, тук проблемът не е в чакащите. Тук бих прибавил стоене в задръстване. И в двата случая загубата на време може да бъде избегната и превърната в изгода, ако си носиш книга.
5. Спането. Най-ужасното нещо в човешкия живот, вградено в самата материя на Вселената. Една трета от живота ни става жертва на нуждата от сън. Бунт!

ТОВА Е ПРОСТО ФИЛМЪТ С ГОЛЯМО "ф". Ама май като го гледахме всички си изгубихме...речта. :lol:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2010, 18:37 
Аватар

camel написа:
ТОВА Е ПРОСТО ФИЛМЪТ С ГОЛЯМО "ф". Ама май като го гледахме всички си изгубихме...речта. :lol:

Аз си изгубих поне половината неврони.

ПП: Ей сега отговарям на другите, стискайте палци на нета...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Мар 2010, 02:06 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Уоо! Teeth е велик! Това е древният мъжки ужас, известен още от Античността: Vagina dentata! :mrgreen: Какви изображения съм виждал по разни книжки.... :geek:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2010, 22:14 
сладоледено-шоколадово-спагетено чудовище
Аватар

Благодарил (а): 151 пъти.
Аз още си чакам отговорите, несериознико :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2010, 03:02 
Аватар

Кой танц според теб най-пълно и точно описва същността на характера ти? Защо?
Най-хубавият въпрос! Жалко, че не мога да отговоря читаво... Да кажем, някаква комбинация между фолклорни танци от всички краища на България - шумни, гръмки, бързи, весели, бавни, спокойни, тъжни, с гайда, с тамбура, с тъпан, с акордеон, с кавал, с двоянка, с всичко. :D Западните - латино-американски и стандартни - имат социално значение, но когато си сам, цъ. Аз съм балканец. Всички сме, даже да не го знаем.

Защо в приказките почти винаги трябва да има представител на злото и такъв на доброто? Небходимо ли е злото, за да изпъкне доброто?

Не почти винаги, а винаги. Иначе не са приказки. Виж Владимир Проп. Не е необходимо. Просто съществуват в една плоскост и ако едното го има, другото също е там. Но спомни си какво казва Ницше - няма антиподи, топлото е по-малко студено ;)

Откъде намираш енергия, за да вършиш тооооолкова много неща? И по какви неведоми пътища се случва това, когато спиш толкова малко? Как успяваш - тъпчеш ли се с безбожни дози кофеин или просто на тебе сън не ти требе? :P И като дете ли беше толкова хиперактивен?
С нищо не се тъпча. Не употреблявам кафе, не пуша, не пия. Добре, пия. По жени не ходя. Ок, ходя, но несериозно. Не съм имал сериозна връзка от... около година. Може би е време, въхххх... Както и да е, това със сигурност ми дава повече свободно време. Като малък познавах по-малко хора и знаех за по-малко неща. Четях повече, рисувах, пеех, танцувах, играех в разни пиеси, участвах в (и създавах) разни групи, банди, простотии, измислях всякакви глупости... Да, май от малък съм инициативен, но в рамките на нормалното за едно щастливо дете. :D Както се казва, мъжете си остават деца, просто играчките се променят :) Е, с жените също е така.

Имаш ли влечение към някой екстремен спорт?
Ми.. карам ски. Когато имам пари. И бих скочил с бънджи. Влекат ме бойните изкуства, но досега не са ми чупили нищо. Но на мой приятел са. Треньорът му. Екстремно е да имаш тъп треньор. Аз съм нямал.

Коя е любимата ти миризма? (Въпросът е вдъхновен от аромата на печено месо, присламчващ се към носа ми :P )
На голо женско тяло :drunken: На пролет. На дъжд. И на топъл хляб. И на къпано куче. И на ягоди. И на всичко хубаво :)

Към каква играчка беше особено привързан в детските си години? А има ли сега вещ, която да ти е особено ценна или твърдо отхвърляш сантименталните чувства към предмети?
Имах, както се изрази една приятелка, четиридесет килограма плюшени играчки. В един момент реших, че съм попораснал и ги дарих на едни сирачета в един дом. Към тях бях привързан, но с радост ги дадох на деца, които имат по-голяма нужда от тях. Оставих си само един бобър, който си купих от Виена преди мноооооооооооого години, още спя с него, много е весел. Нямам нищо против чувствата към предмети, стига да не са с интензитета на чувствата към живи същества. Не отхвърлям нищо сантиментално :)

Благодаря ти! :compress: :compress: :compress:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 162 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и страсти с Jamesmagno

[ Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14 ]

в Размисли и страсти

Berserker

199

7157

07 Яну 2008, 18:06

Berserker Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и Страсти `11: Jamesmagno

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Размисли и страсти

thegirl

53

2509

20 Окт 2011, 15:35

Jamesmagno Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и страсти c Jamesmagno

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в Размисли и страсти

^PrincessA^

99

2872

31 Мар 2009, 23:24

Scorpion Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Размисли и Страсти '12: Jamesmagno

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в Размисли и страсти

FloWersOfEviL

60

3169

28 Апр 2012, 19:05

california Преглежда последните мнения