Дата и час: 16 Яну 2026, 17:23

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Студентска бригада - да или не?
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 09:15 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
Zahariev написа:
Не, искаше да отбележи, че и тук човек може да си вземе добрите пари.

Това беше глупаво изказване.

Да взимаш 1000+ е нещо нормално в днешно време.Не трябва да си кой знае какъв умник за това.

няма нужда да ми се обясняваш за нещо очевидно .. ако искаше да отбележиш че и тук може да взимаш добри пари щеше да кажеш че имаш добра работа с добро заплащане което те удовлетворява .. при положение че казваш че "При все , че тук изкарвам 1000+" значи искаш да ни кажеш че взимаш 1000+ :wink:

едит: за да не е съвсем офф .. личен опит нямам понеже не ме блазни идеята да зарязвам работата си тук за да мия чинии в УС .. но миналата година един съученик го направи това упражнение .. взе си 5м неплатен отпуск за да отиде там след куп неприятни изживявания /бяха го пратили на някакъв остров .. уж туристическа дестинация само дето извън сезона :roll: съответно почти никаква работа че накрая даже го бяха уволнили от магазина в който бачкаше и няколко седмици на края си търсеше и работа .. май без особен успех :scratch: / резултатът няколко месеца нерви едвам си покри разходите за ходенето и една година отсрочка за повишение на заплатата тук .. честно казано след неговите разкази даже и не си помислям за такова нещо като бригада :shake:s

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 10:22 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
То си е и до късмет, де. :) Някои хора се връщат и на червено. Експириънсът остава, обаче. Колкото пари и да спечелих там - нищо не може да се сравни с възможността да видиш Ниагарския водопад. :cheers: :bounce:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 10:37 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
camel написа:
То си е и до късмет, де. :) Някои хора се връщат и на червено. Експириънсът остава, обаче. Колкото пари и да спечелих там - нищо не може да се сравни с възможността да видиш Ниагарския водопад. :cheers: :bounce:

Абе Ниагарския водопад, Ню Йорк, а-у - това можеш и на екскурзия да го видиш.

Възможността да живееш три месеца в тази среда, да се слееш в атмосферата, да можеш да видиш и доброто и лошото от гледната точка "не съм оттук и съм за малко" ... Да, има си и минуси - естествено, че губиш една година възможност да си хванеш работата на живота си и да градиш кариерата си... Може и да съжаляваш след това.

Но хора които преследват само "най-доброто" и искат никога в това което избират да няма лошо, според мен подхождат малко едностранчиво.

Аз заминах за едно лято, върнах се със същите пари, с които отидох не създадох великите непоклатими приятелства (освен с двете мацки, с които заминах), но изживяването не може да се сравни с екскурзия. Да кажем, че си подарих три месеца да се потопя в начина на живот на една различна култура и не съжалявам за нито секунда от изживяването ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 10:38 
Легендарен флуудър
Аватар

едит @camel и той се успокояваше с експириънса но ако знаеше какво ще му се случи нямаше да отиде :salute:

Последна промяна invisible на 21 Дек 2009, 11:48, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 10:43 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
issoax написа:
да и той се успокояваше с експириънса но ако знаеше какво ще му се случи нямаше да отиде :salute:

Е какво е очаквал - всичко да е цветя и рози, да му подаряват пари с мазна усмивка?
Още повече, че случаи като неговия са регламентирани. Не знам коя му е била фирмата представител в Щатите, но ако верно е било толкова зле, колкото го описваш..... *почес*... ами да е направил нещо по въпроса.

Част от икспириънса, за който ми се подиграваш, и който аз продължавам да защитавам, е че да миеш чинии не е срамна работа и никой няма право да се подиграва на миячите на чинии и да ги смята за втора ръка хора. А ако го прави - толкова по-зле за него ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 12:03 
Легендарен флуудър
Аватар

ъъм :scratch: постът ми беше само информативен с ни най малка умисъл да обидя когото и да било :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 13:19 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! Аз искам да Ви попитам как стоят нещата с изпитите, когато си решил да се запишеш за бригада. Възможно ли е да ги изместиш преди да е започнала сесията, защото мой приятел от УНСС миналата година си ги измести преди сесията и замина безпроблемно, но незнам как е в СУ? Аз имам 3 изпита 2рия семестър и се интересуавм как бих могла да си ги взема преди сесията и да замина. Другият ми въпрос е коя фирма избрахте за най-добра по отношение на бригадите? Първи курс съм и още ми е малко объркано всичко затова питам. Какво бихте ме посъвествали?
Благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2009, 14:21 
В началото бе словото

Мерси много.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2010, 19:16 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте на всички. Искам да споделя, че всички, които са били на бригада в САЩ през 2006. 2007, 2008 и 2009 имат право да си възстановят всички данъци платени в САЩ за не повече от две години. Т.е . Аз вече го направих за 2006 и 2007 г. Ако искате повече информация, изпратете отговор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2010, 10:07 
мечтател
Аватар

Благодарил (а): 150 пъти.
има ли някой колега,който е бил на бригада в Германия,защото имам въпрос за оформлението на документите,ако има да пише на лично,ще съм благодарен ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2010, 16:14 
В началото бе словото

Абе то на теб ако в България не ти се работи , къде си тръгнал в чужбина да правиш пари.
Зависи от човека , до колко има желание за работа и до колко иска да спести някой лев.
Аз лично навремето като пътувах първо бях с фирма , не се напрягах , забавлявах се в Щатите и се върнах с пари (доста по-малко от колкото очаквах) . Втората година след като вече бях наясно , кое как е . Реших да пътувам без фирма посредник , а сам да си организирам нещата и сам да си намеря работа. Купих си евтини самолетни билети от тук , намерих си квартира онлайн . С приятели отидохме платихме си и вече търсенето на работа става на място. При повече късмет на 2-3ти ден си намираш работа и всичко е точно. Това е най-добрия вариант.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 00:14 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Дайте съвет - при положение, че сесията ми свършва в края на юни, а мога да работя до средата на октомври - струва ли си да заминавам на бригада и ще ме вземат ли изобщо? Парите не са фактор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2010, 22:00 
В началото бе словото
Аватар

Aз ще ходя тази година за първи път, ако взема виза де... Дано това да стане...
Реших да замина още в началото на май, да работя до края на август и да се върна за поправителната сесия (ако успея и да изтегля някой изпит, ще е супер)
Момичето във фирмата ми каза, че това е най-доброто решение, което съм можела да взема, но зависи къде ще работиш.
В южните щати работата почва по-рано и сезонът свършва по-рано, но в северните май месец било студено и нямало работа... Ако си в голям град, а не в курорт - няма значение.
Така ми обясниха приятели, които са ходили вече и ще ходят пак, значи им е харесало.
Дано имаш късмет и успех, като си намериш работа, пиши къде ще бъдеш :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2010, 18:51 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 108 пъти.
Аз искам да попитам нещо, което не е точно по темата, но е за студентските бригади - има ли студентски бригади (или някакво такова организирано намиране на работа на студенти за през летните месеци), но не в чужбина, а в България?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Фев 2011, 18:30 
В началото бе словото

хубави са бригадите, защото ти позволяват да научия много неща. Но пък наистина те скъсват от работа и нямаш време да се забавляваш докато си там :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Студентска бригада вСАЩ след 2ри курс, впечатления ?

в СтФ

tito

0

1060

29 Дек 2010, 12:11

tito Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Студентска бригада в Германия - помощ (12.06.2005)

в Други

niki4ko

4

2147

19 Фев 2009, 18:03

biliana ivanova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Студентска бригада и невзети изпити?

в Студенти - общ форум

gosho

11

2169

10 Юли 2010, 21:02

alextrend Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Студентска бригада в САЩ с оферта на цена 499 $

в Работа, стаж и кариера

Harmony Consult

0

1096

09 Дек 2010, 19:23

Harmony Consult Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. В кой щат препоръчвате да се отиде на студентска бригада?

в Работа, стаж и кариера

green_pepper

0

713

03 Ное 2011, 13:59

green_pepper Преглежда последните мнения