Дата и час: 16 Яну 2026, 21:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Желаете ли студентско радио?
Да 81%  81%  [ 38 ]
Не 2%  2%  [ 1 ]
Аз съм идиот и не ме интересува 17%  17%  [ 8 ]
Общо гласове : 47
Автор Съобщение
 Заглавие: Бъдеще на радио "Алма Матер"
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 07:41 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Отварям темата, защото ми се стори интересна. Не помня също кога ще е срещата с Ректора? Ако някой знае, нека напише.

Хубаво е да има радио. Предполагам има колеги изучаващи точно радиото. Защо до момента не са можели да ползват радио залата? Може ли някой по-подробно да ми разкаже? Планирам да съм в залата на срещата с Ректора, но за морална подкрепа. Не мога да участвам в радиото по разни обективни причини, но е много хубаво, че има радио, телевизия и вестник във ФЖМК. Ако можем да запазим тази ситуация, мисля, че си заслужава да се борим за нея. Независимо, че не сме част от екипите на тези медии.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Бъдеще на радио "Алма Матер"
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 08:09 
Драскач
Аватар

Да, разбира се. Нарочно го написах така. Не е добре да не се интересуваме от ставащото в собствения ни факултет. Още по-малко е хубаво да не се застъпим за колегите си, които може да нямат радио скоро. Незаинтересоваността граничи с егоизъм.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 14:32 
Драскач
Аватар

Май си прав/а. Към трийсетина погледа има темата, а само двамата с тебе си чатим. И аз не слушам радио, но става дума за мои колеги. Дори да не ги познавам, става дума за една от студентските медии. Дори да не ме бъркат някакви студентски медии, елементарното ми чувство за съпричастност би трябвало да се включи.

Е, видях днес часа и мястото на провеждане. Имам лекция тогава. Вероятно няма да мога да присъствам.

Май съм си баш за Средновековието с тези мои остарели ценности....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 16:57 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, все пак нека напишем:

СРЕЩАТА С РЕКТОРА - ПРОФ. ИЛЧЕВ, ЩЕ БЪДЕ НА 13 ОКТ. 2009 от 12 часа във ФЖМК. Отворена е за абсолютно всички радио хора (правещи, слушащи и обичащи радиото), без значение какво и къде учат или работят.

Аз лично доскоро работех в радиото в настоящия му формат. Работих и преди това, когато имаше студентска програма. Беше първата ми работа в медиа и определено беше най-прекрасната среда за неошлайфания ми ентусиазъм. Хората са адски разбиращи, научили са ме на повече, отколкото някой друг досега ме е научавал. Освен това можеш веднага да се впуснеш да правиш ама буквално каквото ти харесва и както го мислиш. Още по-освен това, веднага чуваш труда си в ефир и знаеш, че и други хора са го чули и е невероятно. Въпреки че има студентски вестник и телевизия, радиото е студентската медиа с най-дълга традиция. Радио "Алма Матер" е основано през 1993 г. и толкова много медийни хора са тръгнали от там, чак не съм сигурна как да го обясня, понеже и аз не знам за всички. Най-хубавото на студентското радио е може би това, че е първата (много вероятно единствената) съвсем независима медиа, в която хората могат да работят. А като студентско, радиото предлага възможност на абсолютно всеки млад човек да работи там и да види какво е. Имам предвид, че да учиш във ФЖМК далеч не е условие, всеки студент от СУ може да сътрудничи, както и всеки друг студент или ученик, доколкото знам.
Радио "Алма Матер", доколкото знам, е единственото университетско радио в България, Американският университет в Благоевград също има, но не съм ъвсем сигурна каквъв е статутът му. Така че студентското радио е прекрасна идея, не мисля, че може да има аргументи против него.... Разгласете сред повече хора, нека всички да дойдат и да си кажат мнението. Като ни питат, нека да си кажем, защото има огромна вероятност да ни чуят.

Десослава

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 18:03 
Драскач
Аватар

Много се надявам да има повече от един човек в залата, освен Ректора.

Това за сплотеността на колектива е дълбок проблем, и преди съм споменавал за него, в друга тема. Няма пак да пиша същото. Ако загубим радиото, много повече ще загубим. Най-малкото е уважението помежду си. Едни от нас правят радио, други вестник, трети телевизия, четвърти организират фестивали на словото. Така като гледам, колективът е предимно творчески. Срамота е да сме творци, да сме от една "гилдия" - на хората, занимаващи се и произвеждащи интелектуален труд, и да не се подкрепяме.

Мене радиото наистина не ме интересува като такова. Не мога да работя там. Може би никога няма и да вляза в кабинета по радио или телевизия, заключват се доколкото знам. Но ме интересува това, че колегите ще останат без тип медия, в която да се изявяват и равиват.

Вече спирам да пиша в темата. Казах всичко, каквото мисля. Искрено се надявам срещата да мине положително, от гледна точка на студентите. Успех! Ако се знаеше за това по-рано, можеше да се направи плакат или нещо подобно. Но във факултета никой с никого не говори - напълно непознати сме един на друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 14:00 
В началото бе словото
Аватар

С удоволствие бих слушала радио, подготвено от колегите - бих се включила с удоволствие, но от радио нищо не разбирам ... 13ти, а ... ще бъда там.

In the West - I'm not sure, but I bet it's deadly.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 21:36 
Драскач
Аватар

Ето ви едно плакатче:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 22:23 
Драскач
Аватар

Ураган, ти ли се автора на плаката в поста ти?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 22:27 
Драскач
Аватар

Използвам случая да изкажа негативното си впечатление от колегите и служителите/преподавателите във факултета. Говоря толкова общо, понеже не мога да кажа точно кой от тази група е обект на негативното ми впечатление.

Днес принтирах една бройка на плаката, който направих снощи, и който се вижда в едни мой горен пост. След уверение в правото ми от ФСС /Боян Захариев/, залепих този плакат до Информационното табло във факултета. По-късно същия ден минах и въпросният плакат беше откъснат от мястото си. Не е издържал и два часа! Това прави много, ама много лошо впечатление, да знаете...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2009, 15:06 
В началото бе словото

Колеги, пишете в темата. Аз сега се включвам. Какви са впечатленията ви от срещата във вторник, как виждате бъдещето на студентското радио?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 23:32 
В началото бе словото

@George.Merlin

Много се интересувам от идеята за студентско радио и много съжалявам, че не съм присъствал на срещата с ректора. Явно някой наистина много бързо е успял да махне твоя плакат. Лошо, много лошо! Историята за радио Алма Матер, доколкото разбирам (последните няколко часа информация за него ровя), е свързана с разни грозни действия и най-вероятно някое друго поредно престъпление и се разказва с мнооого недомлъвки.

Ще ми се науча нещо за това, какви са бъдещите планове на администрацията относно радиото. Някой нещо интересно каза ли? Моля те, общо взето да ми разкажеш това, което си успял да разбереш за радиото. Много ще съм ти благодарен! Изключително съм се нахъсал да се направи една голяма, работеща, слушаема медиа на студентите!

Много поздрави,
Наско
2ри курс Философия

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009, 00:11 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Да, радиото е вечно.

Надявам се радиото да го пребъде.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009, 19:37 
Драскач
Аватар

KisaVorobyaninov, аз не присъствах на срещата. Точно него ден ми се случиха проблеми с банката, обслужваща дебитната ми карта, и не можах да отида.

Разбрах, че плакатът ми не е бил свален с лоши помисли, а за да бъде показан на Ректора, както и станало. Общо взето Ректорът харесал плаката. А относно самото радио не знам нищо повече. В последния брой на "Свободен вестник" можеш да прочетеш повече за цялата история около радиото, както и малко инфо за случилото се на срещата. За съжаление нямам интернет, за да видя дали броят е качен в блога на вестника (ползвам локалната мрежа на Студ.град и мога да влизам само в този форум и в пощата си). Адресът на блога е: http://svobodenvestnik.blogspot.com/. Можеш да видиш дали броят не е онлайн вече, ако не успееш да го намериш на хартия. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2009, 11:53 
В началото бе словото

Срамно решение на Факултетен съвет: гласувано е договорът с "Кантус Фирмус" да не се прекратява. Или радиото остава в настоящ вид, с притурката Класик ФМ, обслужвайки нечий комерчески интерес. В момента група студенти подготвя предаване за БНР - записват се сюжети, пишат се проекти. Другата концепция е за интернет радио. Идеята за студентско радио е жива!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2009, 23:03 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
А какъв е проблемът с Кантус Фирмус, всъщност? Имам предвид, как е разделено програмното време? Защото студентско радио (предвид ситуацията във ФЖМК) не може да захрани 24 часа излъчване, Нито дори 12, без това да се отрази на качеството на продукцията. Нали идеята не е да се прави каквото дойде и както дойде? Нека има 4-5 часа предавания, но да са изпипани, отколкото да разкарат Classic FM от честотите му и да се почнат всевъзможни... така де...

И понеже говоря леко наизуст, моля да ме светнете какво толкова има да се спасява на "Алма Матер"? Колко часа дневно излъчват в момента?

Допълнено: намерих програмната схема. Не виждам какъв е проблемът, сериозно. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. конкурс "Алма Матер"

в Студенти - общ форум

anatar

4

343

21 Ное 2012, 00:46

anatar Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Вътрешен турнир по тенис "Алма Матер"

в Спорт

RuseF

11

1003

12 Май 2007, 11:44

зловон Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Посегателството върху Алма Матер е позор за България...

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в България

Бавария

24

2288

14 Сеп 2007, 18:14

Derek Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. За ТВ Алма Матер и този форум - www.amtv.bg

в ТВ Алма Матер

alhimikat

0

997

15 Юли 2008, 21:43

alhimikat Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Конкурс за екип на ТВ Алма Матер [приключил]

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в ТВ Алма Матер

alhimikat

51

26914

03 Яну 2012, 23:47

fluffy cloud Преглежда последните мнения