Дата и час: 16 Яну 2026, 17:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ДО СТАРА ЗАГОРА И РЕГИОНА!!!
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2009, 11:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, казвам се Динко и съм 2ри курс в ФЗФ към СУ. Пътувам си с личния си автомобил почти всяка седмица до Стара Загора, но това ми идва доста солено. Идеята ми е да пътуваме заедно с някои други колеги от Стара Загора, като си поделяме парите за транспорта. Колата ми е Опел Вектра Б 2000 година, широка, удобна, с голям багажник и с климатроник. Преди дни и сложих 4 чисто нови зимни гуми а и колата като цяло си я поддържам в отлично техническо състояние. НЕ карам на газ, имам книжка от 2 години и около 40 000 навъртяни километра с предишната и тази кола. Цената на човек е 8лв. С нормално каране до Стара Загора стигам за по малко от 2 часа.
тел. 0883 39 42 19 скайп: stronghold89 e-mail: prati@abv.bg
Забравих да спомена, че тръгвам за Стара Загора петък или четвъртък (по предварителна уговорка) и се прибирам за София в неделя вечерта или понеделник сутрин (пак по предварителна уговорка).

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ЗА ПЪТУВАЩИТЕ ДО СТАРА ЗАГОРА И РЕГИОНА!!!
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2009, 14:00 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Matik написа:
НЕ карам на газ

Евала, колега.

Газ, пръ*ня в колата - твърдо не.

По Подбалканския път не ти ли излиза малко по-изгодно в часовете на разтоварен трафик? Пък и пътя е по-интересен, а не скучна магистрала.
За осми ще бъдем в Ягода и твърдо ще си мина през Пирдоп, Карлово, Калофер... ник'ви пазарджици и филибета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2009, 12:50 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Бeтон написа:
Matik написа:
НЕ карам на газ

Евала, колега.

Газ, пръ*ня в колата - твърдо не.

По Подбалканския път не ти ли излиза малко по-изгодно в часовете на разтоварен трафик? Пък и пътя е по-интересен, а не скучна магистрала.
За осми ще бъдем в Ягода и твърдо ще си мина през Пирдоп, Карлово, Калофер... ник'ви пазарджици и филибета.

За Стара Загора Подбалканският не е удобен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2009, 17:05 
Europa League
Аватар

Това е така, но не винаги. Разстоянията са почти едни и същи. От центъра на София до центъра на СТ по Подбалканския е 227 км, през Филибето е 233 км. Така пресмята навигацията ми.
Горе имах предвид Подбалканския да е разтоварен, а магистралата натоварена.
В диапазоните на натоварен трафик (пред/след празнично) опита ми е показал, че сите граждани се юрват в най-различни посоки и то по главните пътища. Излизат за по 10 км и свиват. А могат да си ползват селските пътища изцяло.
Магистрала, магистрала, ама ако е натоварена, ритъма ти ще бъде повлиян от разни изпреварващи със скорост около 110, които изпреварват други, движещи със 100 км/ч, което означава че заемат лявата лента за дълго време. И разход се покача и тн.
Едната причина отсега да си избера Подбалканския е, че до Ягода са 213 км, а през Пловдив 251. Все пак почти 40 км си е разлика.
Другата причина е гореизтъкнатата.
Като минат празнуваниците пак ще си говорим, но подозирам, че като за петък следобед зора ще бъде съвсем логичен до Долни Богров, евентуално натоварен трафик около Елин Пелинските села и след Горна мАлина бърсак празен път ще ме очаква с тук-таме някой решил да превари останалите гости на масата, което е предпоставка за движение с колкото държи колата, ако условията позволяват разбира се.

Дано ракиджиите по релацията да не четат форума и да ми объркат сметките. :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 16:00 
мохикана
Аватар

Не знам дали са взели да пооправят нещо (който знае да казва), но миналата и тая година покрай Златица и Пирдоп пътя беше отвратителен - дупки, ужас... половината чаркаля имах чувството че ще ми изпаднат. Магистралата след ремонтите като че ли е дооста по-добре! Иначе - не виждам проблема какъв е да се кара със 100 или 110, и що се качва разхода, при положение че между 90 и 110 е точно най-малък, като вземеш да юркаш колата ти се увеличава.

А това - караш с колко ти държи колата, ай кажи ми какво ще направиш като видиш изведнъж пред себе си един 18-колесен камион, изпреварващ със 60-70 друг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 16:09 
мохикана
Аватар

В момента най-бързо и безпроблемно се стига от София до Стара Загора по магистралата. По принцип магистралата е най-безопасният път за шофиране, разбира се зависи от човека който я ползва. И, поне лично за мен, най-добре се използват предимствата на магистралата през нощта.

Въпреки, че разстоянието по двата пътя е почти еднакво, реално на магистралата се поддържа постоянна скорост 80+ докъм 120, докато при подбалканския път имаме участъци с доста сосни ограничения, които увеличават времето за преминаване почти два пъти. Имаме и няколко участъка с невъзможно изпреварване, с остри завои в планински терен, които допълнително принасят за бавене.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2009, 18:01 
Europa League
Аватар

Ясно. Не говорим различни неща.
Колкото до дупките... Септември един от Бургас ми каза, че Подбалканския е оправен. Доколко това твърдение покрива изрядността... не питах за подробности. Ако бяхме като Румъния, това означава целия номер 6 да е изряден - от Гюешево до Бургас, но понеже сме "по-добре" от тях, нещата не стоят по този начин.

И да спрем, че отместихме темата на колегата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009, 22:01 
В началото бе словото
Аватар

Така и така здраво се отплеснахте от темата... През Калофер и Карлово минавах последно преди година и пътя беше отвратителен, но определено е по разнообразен... Не че магистралата е цвете за мирисане с всичките си неравности и изненадващи дупки. Според мен Тракия хич не е за скорости над 150 (не че не съм се пробвал :)) защото както си на хубава настилка и започват участъците с бъбречна гимнастика. Аз лично слизам на Чирпан... първо защото е по разнообразно до Стара Загора и 2ро защото пътя е по малко като километри.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 17:51 
В началото бе словото
Аватар

някой за стз в сряда има ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Дек 2009, 22:32 
Europa League
Аватар

Matik написа:
някой за стз в сряда има ли?

Едва ли няма да има никой :shock: :shock: :shock: :shock:

Човек, не е възможно.

Иначе и аз щях да пусна тема за някой по северния пък към морето, ама на колата ми й се случи случка.

п.п. До Ягода направих 2 часа и 20-тина минути. Пътя след Горни Богров до Златица си *бал майката... може да откачиш колело в някой трап. :shock: :shock: И това е международен път! Около Саранци са така завойчета... след Пирдоп пътя става стъкло 8) около Калофер има катерения, около Казанлък важни възели, да се хване за СтЗ и това беше. Като цяло много емоционален. Дори на колежката й се хареса. :)

Иначе после бях за Добрич и се качих на Подбалканския на Николаево и карах до Петолъчката. Има усилени ремонтни дейности.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 12:29 
В началото бе словото
Аватар

А защо не минаваш по тракия за морето?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2009, 12:31 
Europa League
Аватар

Казваш за по-напряко през Бургас :lol: :lol: :lol:

За Добрич Тракия не играе.

Не че Родината ни е кой знае колко голяма... Вчера около Севлиево имаше перфектна видимост към връх Ботев. Изглеждаше на един хвърлей разстояние. На още един и си от другата страна :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Carpool-споделено пътуване с кола-до Стара Загора/Пловдив

в Студентски град и общежития, квартири

Evgeny

3

814

23 Апр 2012, 22:28

JJSTAR Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Тракийски Университет - Стара Загора

в КСК 2009-2010

molekulata

8

2604

11 Мар 2009, 21:24

Scorpion Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Транспорт за студенти от Стара Загора (и региона)

в Студенти - общ форум

Matik

5

589

17 Ное 2008, 00:03

Matik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Транспорт за студенти от Стара Загора (и региона)

в Студентски град и общежития, квартири

Matik

0

724

05 Ное 2008, 20:51

Matik Преглежда последните мнения