Дата и час: 16 Яну 2026, 14:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Kakvo da izbera?
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2009, 22:00 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Zdraveite,az sum 11 klas i spored vsichki e vreme da se orientiram kakvo da ucha.Samata az sum mnogo zatrudnena,vinagi mi e vyrvqla literaturata i istoriqta,zatova mislq da kandidatstvam s dvata predmeta.Vuprosa e obache kyde i kakvo.Moite poznati se izbivat da stavat lekari,ikonomisti i advokati.Spored tqh poslednata profesiq idealno mi prilqga,dosta komunikativna lichnost sum i spored vsichki imam dobri oratorski umeniq,no ne stanaha li mnogo pravistite?Posavetvaite me kum kakva specialnost da se orientiram,SU mi e mechta :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Kakvo da izbera?
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2009, 22:22 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Ами щом искаш да кандидатстваш с литература и история, и , по мнения на очевидци :mrgreen: , "правото е за теб" - пробвай с него. Прависти има много, да, обаче и много се търсят. Така че смятам, че си заслужава :)
Иначе отделно с история имаш немалко варианти - политология, социология и тн, които не са лоши, но ти сма трябва да си прецениш дали те влече въпросната материя и как се виждаш за в бъдеще практикувайки дадената професия.
С изпит по литература можеш да учиш Психология да речем, според мен тази професия тепърва ще се развива в България.
Но най-важното е сама да си помислиш сериозно, да разгледаш специалностите, койот СУ предлага и да си помислиш дали наиситна искаш да се занимаваш с това.
Желая ти успех :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 08:41 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Moje li malko informaciq za politologiqta,kakva profesiq moje da se praktikuva s neq poprincip?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 09:10 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
И аз подкрепям мнението на sonrisa. :flower:

Последна промяна white.swallow на 13 Фев 2010, 20:25, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 09:42 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Gershi написа:
Zdraveite,az sum 11 klas i spored vsichki e vreme da se orientiram kakvo da ucha.Samata az sum mnogo zatrudnena,vinagi mi e vyrvqla literaturata i istoriqta,zatova mislq da kandidatstvam s dvata predmeta.Vuprosa e obache kyde i kakvo.Moite poznati se izbivat da stavat lekari,ikonomisti i advokati.Spored tqh poslednata profesiq idealno mi prilqga,dosta komunikativna lichnost sum i spored vsichki imam dobri oratorski umeniq,no ne stanaha li mnogo pravistite?Posavetvaite me kum kakva specialnost da se orientiram,SU mi e mechta :)

Помисли си още малко и избери това, което ти е на сърце, а не което другите ти препоръчват, защото може после да съжаляваш :wink:

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 09:46 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Да учиш право не значи да станеш "адвокат". Но, ако ти се учи за юрист - учи. Смятам, че политологията е по-трудна от правото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 09:59 
В началото бе словото
Аватар

Според мен се насочи към онова, което ти се струва интересно и което ще ти е приятно както да учиш, така и да работиш след това . Разбира се трябва да имаш предвид, че отсрани нещата понякога изглеждат различно и според мен е хубаво да поговориш с някой, който например работи дадената професия.
Освен това, не е казано, че след като завършиш непременно ще се реализираш в дадената област, например част от журналиситите са завършили някаква филология, а не журналистика.Така че - възможности после много има.
А както казват и дугите - прависти има много, но това не бива да те спира.
Предлагам ти и вариант международни отношения ( там се кандидатства с история и език обаче ) - специалност, която също никак не лоша. Там учат и езици и някак си програмата ми се струва по - раздвижена.
Аз също много се колебаех какво да избера, но се спрях не на онова, което харесвам най - много, а на онова, което ми се струва по - перспективно.
Надявам се, че съм ти помогнала поне малко.
Успех. :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:02 
Alter Schwede
Аватар

Е, това за приятното няма особено голямо значение. Аз знам, че по-добри специалисти стават хората, на които им е трудно та даже и неприятно да учат разни неща, защото като ти е неприятно нещо ти се налага да го учиш повече, по-дълго време => приятните неща си мислиш, че ги знаеш и се оказва на изпита, че нищо не знаеш. Имай предвид, че един ден трябва да си намериш работа и в тоя ред на мисли трябва да е нещо, с което по-лесно да се котираш. Примерно не може всички да учат в Минно-геоложкия, щото ще си останат гладни...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:11 
В началото бе словото
Аватар

Искаш да кажеш, че трябва да ти е гадно като учиш, та после да станеш по - добър специалист ли? Много странно.За пръв път чувам такова нещо.
Интересно ми е обаче като ти е гадно, после как ще работиш тая професия и доколко ще имаш желание да си свършиш работата добре.
А че е важно да е перспективна - така е, обаче да ти кажа имам познати, които са завършили право и после не могат да си намерят работа.Всичко е много индивидуално.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:15 
Пишете, о, братя
Аватар

Мен щяха да ме убият като не кандидатствах с история и БЕЛ за право :lol:
Съветът ми е да не слушаш близките и познатите си, а себе си. Избери си специалност, която смяташ за интересна и учи нещо, което ще ти бъде приятно :D
Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:18 
Alter Schwede
Аватар

lora_m написа:
Искаш да кажеш, че трябва да ти е гадно като учиш, та после да станеш по - добър специалист ли? Много странно.За пръв път чувам такова нещо.
Интересно ми е обаче като ти е гадно, после как ще работиш тая професия и доколко ще имаш желание да си свършиш работата добре.
А че е важно да е перспективна - така е, обаче да ти кажа имам познати, които са завършили право и после не могат да си намерят работа.Всичко е много индивидуално.

Става въпрос за самото учене. Мен специалността ми ме кефи - но е бая трудна. Та колкото повече усилия полагаш над гадните предмети - толкова по-добре. Но имайте предвид че повечето хора с висше, които познавам, не си бачкат по специалността. Има го и тоя парадокс.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:19 
Истинска измамница
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Май никой по-нагоре не е предложил Публична администрация : ) Тази специалност според мен също е добре котираща се, пък и се влиза с история, което май е твой приоритет.
ОулШел, ти каква специалност си?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:21 
Alter Schwede
Аватар

Славянска филология, с полски език.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:26 
Истинска измамница
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Знаех си! Разбираемо, че е сложно - езици и всичко, свързано с тях : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2009, 10:28 
мечтател
Аватар

Благодарил (а): 150 пъти.
на първо време избери кирилицата ;) успех иначе от мен в избора на специалност :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща