Дата и час: 16 Яну 2026, 13:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Магистратура Екологична биотехнология 2009/2010
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2009, 12:32 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте!

Моля, пишете тук относно специалността Екологична биотехнолгия и всичко свързано с нея.

Завършил съм бакалавърска степен спец. Биотехнологии в Университет по хранителни технологии - гр. Пловдив.
След задълбочен преглед на написаното в този форум и сайта на СУ в мен възникват няколко въпроса, на които се надявам някой да може да ми отговори.

1-во, има ли държавна поръчка за тази специалност или само платена форма?

2-ро, в сайта на СУ пише така:

"Състезателният бал се формира от сумата на:
1. оценката от конкурсния изпит, умножена с коефициент 2;
2. средноаритметичната оценка от дипломата за висше образование (среден успех от семестриалните изпити и среден успех от държавните изпити);
3. оценката по Екология и ООС или Биотехнологични методи в екологията – по избор."

Какъв е този конкурсен изпит? Да не би да става въпрос за интервюто или то се провежда отделно от този изпит? Изобщо при коя форма на обучение се провежда това интервю? Опитах да се свържа с някой преподавател от катедрата, но безуспешно, тъй като всички почиват все още!

3-то, от Отдел "Студенти", както и от Учебен отдел не успяха да ми дадат информация дали магистрите, приети платена форма на обучение, имат право да ползват общежитие. Все пак става въпрос за редовна форма и моето предположение е, че би трябвало, нали...

Това са въпросите, които ме вълнуват към този момент! Колеги, моля, помагайте!

Ще се радвам да се запозная и с други желаещи да изучават тази специалност, така че пишете! Винаги е по-леко, когато имаш другарчета, с които да бориш трудностите!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Магистратура Екологична биотехнология 2009/2010
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2009, 14:18 
Il Capitano

Ето и отговорите на въпросите:

1. Всички магистърски програми в БФ имат както държавна, така и платена форма на обучение. Местата за държавна поръчка за 2009/2010 в направление "Биотехнологии" са 16 и ще бъдат разпределени между магистърските програми "Генно и клетъчно инженерство", "Индустриални биотехнологии", "Екологични биотехнологии" и "Растителни биотехнологии". За платено обучение няма ограничение в местата.

2. Под "оценка от конкурсния изпит" се разбира оценката от интервюто, но доколкото си спомням, колегите, които са в тази магистърска програма решаваха и някакъв тест на събеседването. Повечето въпроси изискваха да дадеш твоето лично мнение по глобални екологични проблеми и ролята на екологичните биотехнологии за справяне с тях. За платено обучение не е необходимо интервю.

3. И магистрантите платено обучение имат право на общежитие, но нямат право на стипендия.

Надявам се, че ти помогнах. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2009, 20:29 
В началото бе словото

Europa, изключително съм ти благодарен за подробния и точен отговор! Изглежда си доста наясно с нещата в СУ, моите адмирации за което! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юни 2010, 12:10 
В началото бе словото

В магистърска степен по околната среда курс Биотехнологии е предназначена както за част време и редовни студенти. Вие ще проучи теми, свързани с предмета, като се започне от екологични биотехнологии за политиката за околната среда, с възможности, включително възможности за придобиване на други умения, например в развитието на бизнеса, екологичното законодателство и управление на водите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2011, 21:19 
В началото бе словото

а може ли някой, който вече го е завършил да ми каже дали си заслужава тази магистратура(има ли разлика преподаването от бакалавър) и има ли реализация и къде например?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]