Дата и час: 16 Яну 2026, 13:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1894 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 123, 124, 125, 126, 127  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2009 - География
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2009, 20:59 
All In
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Блазе ви.

1 октомври пък е далеееччч ! :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2009, 22:02 
В началото бе словото

Аз съм география-задочно засега.. т.е чакам 3то класиране :)
Ако не ще сме колежки .. :) Има ли някои други,които са география-задочно..
Имам въпрос- кога започват очните и знае ли се кога са изпити,ала бала :))
Айде успех на всички,които чакат като мене 3то класиране.. Айде да идва,че ми писна от цялото чакане.. !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 15:58 
В началото бе словото

Най-накрая мина и 3то класиране.. Има ли някой вече,които е ГЕоГраФия - задочно.. Поне да се запознаем тука във форума, че гадно е да не познаваш никой на 1ят учебен ден ...
Абе нали на 7 септември започваме ние ???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009, 16:23 
В началото бе словото
Аватар

Ами те не са променили баловете, така че аз си оставам геология :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2009, 08:34 
От дъжд на вятър
Аватар

Ketty написа:
Най-накрая мина и 3то класиране.. Има ли някой вече,които е ГЕоГраФия - задочно.. Поне да се запознаем тука във форума, че гадно е да не познаваш никой на 1ят учебен ден ...
Абе нали на 7 септември започваме ние ???

Кети и аз съм география задочно :) ... мдамз на първи само дет леко не разбрах къде да отидем някакво инфо ?

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2009, 16:06 
В началото бе словото

На мен ми казаха,че на 4ти ни излиза програмата и ако искаме можем да отидем до ректората и да си я видим.. ако не искаме да ходим,на 7ми (когато започват очните) можем от 8:30 да отидем да я погледнем тогава..
Иначе знам, че почваме от 7ми-- а пак незнам кога приключват очните ..
Btw Пр ми да се запознаем Linna :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Авг 2009, 08:11 
От дъжд на вятър
Аватар

от 7 - ми до 30 - ти по мой спомен както каза канцеларката която ме записа. Ммм трябва да видя дали ще мога да излезна малко от работа да отида до ректората да я проверя или ще го оставя направо за 7 - ми. Иначе да знаете дали с учебници некви ще се процедира като повечето вузове второкурсници да препродават учебници, защото на мен много не ми се ръсят пари за нови. :?:

Иначе и на мен ми е изключително приятно да се запознаем Ketty :flower:

По междудругото ми е много интересен въпроса за практиките. Някой да знае как стоят нещата?

Спeциалност - География

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 13:26 
В началото бе словото
Аватар

Здравейте отново! :wink: Купих си учебника на Славейков и Златунова, издание 2009 и скоро започвам да уча.Темите в учебника са 37, а за СУ трябва да се учат само 20 нали?тези от програмата:

ПРОГРАМА ПО ГЕОГРАФИЯ НА БЪЛГАРИЯ

1. Географско положение и граници на България. Същност и особености . Видове географско положение , оценка и значение . Промени в териториалния обхват и границите на България . Съвременна оценка на държавните граници на България
2. Релеф на България. Същност и значение на релефа. Фактори и процеси за формиране на релефа . Характеристика на релефа . Геоморфоложки области . Стопанска оценка на релефа . Антропогенни изменения на релефа
3. Климат на България. Същност и значение . Фактори за формиране на климата . Характеристика на климатичните елементи /температура , валежи и ветрове /. Неблагоприятни климатични явления . Климатични области . Климатични ресурси . Замърсяване на въздуха
4. Води на България. Същност и значение . Фактори за формиране Характеристика на повърхностните и подземните води . Хидроложки области . Водни ресурси . Стопанска оценка – използване и опазване
5. Почви, растителност и животински свят в България. Същност и значение. Фактори за формиране на почвите . Характеристика на почвените типове – зонални и азонални . Почвени зони . Почвени ресурси и проблеми на тяхното използване и опазване . Фактори за формиране на растителността и животинския свят . Характеристика на растителността и животинския свят . Биоресурси - използване и опазване
6. Дунавска равнина - природногеографска характеристика . Стопанска оценка . Използване и опазване на природните ресурси
7. Черноморска област (Черно море и Българско черноморско крайбрежие) - природногеографска характеристика . Стопанска оценка . Използване и опазване на природните ресурси
8. География на населението на България – Брой и териториално разпределение . Движение на населението – анализ и основни тенденции . Структура на населението – анализ , регионални различия и оценка . Работна сила , заетост и безработица . Демографски проблеми и демографска политика в България
9. География на селищата в България. Фактори за възникване и развитие на селищата . Селищна мрежа . Класификация на селищата . Градски селища . Селски селища . Урбанизация - значение и пространствено развитие . Административно - териториално деление
10. География на растениевъдството в България. Същност, особености и значение на растениевъдството . Развитие и отраслова структура на растениевъдството . Зърнени култури - значение и особености , фактори за развитие . Видове и териториално разпространение . Проблеми и тенденции в развитието на зърнените култури
11. География на животновъдството в България. Същност , особености и значение . Фактори за развитие . Структура – отраслова и териториална . Проблеми и тенденции в развитието на животновъдството
12. География на енергетиката в България. Същност , особености и значение . Развитие на енергетиката – фактори и етапи . Структура на енергетиката – отраслова и териториална . Проблеми и тенденции в развитието на енергетиката в България
13. География на химическата промишленост в България. Същност , особености и значение . Развитие на химическата промишленост – фактори и етапи . Структура на химическата промишленост –отраслова и териториална . Проблеми и тенденции в развитието на химическата промишленост
14. География на хранително -вкусовата промишленост в България. Същност , особености и значение . Развитие на хранителновкусовата промишленост – фактори и етапи . Структура на хранителновкусовата промишленост – отраслова и териториална . Тенденции и проблеми в развитието на хранителновкусовата промишленост
15. География на леката промишленост /текстилна , трикотажна , шивашка , кожаро - кожухарска , обувна промишленост и полиграфическа промишленост /. Същност , особености и значение . Развитие – фактори и етапи . Структура на леката промишленост - отраслова и териториална . Проблеми и тенденции в развитието на леката промишленост
16. География на транспорта на България . Същност , особености и значение . Транспортна система . Развитие на транспорта в България – фактори и етапи . Структура на транспортната система . Проблеми и тенденции в развитието на транспорта
17. География на туризма в България . Същност , особености и значение . Фактори за развитие на туризма . Туристически ресурси . Развитие на туризма - етапи . Туристически райони в България . Проблеми и тенденции в развитието на туризма
18. Югозападен социално -икономически регион (София -град , Софийска , Пернишка , Кюстендилска и Благоевградска област )
19. Югоизточен социално -икономически регион (Бургаска , Сливенска и Ямболска област )
20. Северозападен социално -икономически регион (Врачанска област , Видинска област и област Монтана

:) Тъй като съм решила главно да се готвя за СУ, с география и английски език, може евентуално да се пробвам и в УНСС, някой може ли да ми каже колко теми се изискват там?Благодаря предв.
А специалността "Международни икономически отношения" (СУ) в кой факултет се намира и с какво се кандидатства?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 13:57 
От дъжд на вятър
Аватар

Относно учебника, който си купила браво много е хубав :) и аз се готвих по него.

За програмата за изпита по география информация може да намериш тук

Международни отношения е специалност в Юридическия факултет. Тук е информацията за изпитите с които може да кандидатстваш.

За УНСС не мога да ти дам информация. Но доколкото аз знам там са всички теми по география. защото изпита е с тестова форма, което включва и още 2 модула по математика и български език.

Спeциалност - География

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 16:33 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
В УНСС тази година бяха 20 теми
ГП, релеф, Полезни изкопаеми, климат,води,почви,раст. и жив.
население, селища
растениевъдство, животновъдство
енергетика,металургия, химическа, текстилна (+шивашка, обувна и т.н.),ХВП
транспорт, туризъм
ЮЗ,ЮИ и СЗ район
учебникът е на Дончо Дончев и Христо Каракашев

Регионално развитие и политика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 17:19 
От дъжд на вятър
Аватар

Leila_Valera написа:
учебникът е на Дончо Дончев и Христо Каракашев

оо да забравих го аз ... само да те предупредя че между двата учебника има огромна разлика. За УНСС е по - икономическа география, докато за СУ се залага повече на природната.
Зеления учебник е най - подходящ за Свищов и УНСС.

Спeциалност - География

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 17:51 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Всъщност тестът на УНСС включва по 2 въпроса от всяка тема - трябва да подготвиш всички теми еднакво добре :wink:

Регионално развитие и политика

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 22:30 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря за информацията! ...еми какво да се прави,не мога да уча едновременно от два учебника .. ще се готвя главно за Софийския :flower: - РРП и Туризъм с английски, а за МО забраям, тъй като историята не ми е силната страна и нямам намерение да се готвя с нея :)

Последна промяна samodivalady на 21 Авг 2009, 22:53, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 22:41 
All In
Аватар

Това е правилният избор ! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2009, 22:42 
В началото бе словото
Аватар

лелеееее какво ще ми кажете сега.... че темите са 16 :o :cheers: найстина ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1894 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 123, 124, 125, 126, 127  Следваща