Здравейте и честито

Предполагам, че сте шашнати и не знаете какво да очаквате, което си е супер нормално.
Само да кажа - моята първа година мина и бих могла да кажа няколко напътствени слова.
Подгответе се, че отначало е много стряскащо, има много за четене, нещата са съвсем различни от тези в училище... но пък си е доста вълнуващо и интересно, ако все пак си се настроил по този начин. Говорете, питайте, взимайте участие - няма нищо страшно, във ваша полза е! Ходете редовно на всичко, особено на семинарите (програмата е доста натоварена и няма мърдане, но няма как иначе да стане).
Може би най-трудното е лингвистиката (особено втория семестър)... общество и култура на Великобритания (2-ри семестър) също е леко плашещо, но съвсем не е толкова трудно всъщност, ако успееш да схванеш цялата картинка и да изградиш собствено мнение... друго, което изисква повече внимание и доста четене е литературознанието - не се успокоявайте от това, че е на български. Практически английски изисква много постоянство, пишете си всички малки неща, които се очакват (есета, презентации, домашни и т.н.) и нямате грижи. Май стряскащото в университета отначало е, че се очаква да имаш собствено мнение, а не да повтаряш като папагал, имайте го предвид, това за доста хора е трудно и непознато. (Но това не е само за университета..както и да е, това е друга тема) Гледайте да извлечете опит и полезни знания за себе си, а не да блъскате за оценки.
Има много интересни и креативни курсове, особено от избираемите!
Преподавателите са чудесни, аз лично съм много доволна (има 1-2 изключения, разбира се, но това е в реда на нещата).
Друго много яко е, че сме основно в ректората - тази сграда си е преживяване сама по себе си!
Кажете какви избираеми курсове са ви предложили тази година, ще ми бъде интересно.
Успех!