Дата и час: 17 Яну 2026, 04:57

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Задължителна матура по математика
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 00:24 
Primus inter pares
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Да взема да отговоря, че много разпалена дискусия стана. Ако не учих математика, а някаква хуманитарна дисциплина или наука, за която се изисква по-добра база, и аз бих сериозно се замислил дали да продължа обучението си в България. В отговор на някой от по-горните постове, не съм отказвал на Princeton, MIT, Cambridge. Не съм от този тип гениални млади математици, които отиват там. Друг проблем на кандидатстващите в тези университети е, че отиват там просто защото са най - престижните. След доста време обаче, прекарано в разговори с професори и студенти именно от тези университети, мога да ви кажа, че най-важното е да се чувствате добре и подходящи за там. Не кандидатсвайте винаги в най-престижните и елитни университети просто заради този факт, има и други също много важни и определящи фактори. Аз не бих се чувствал на мястото си сред младите математици в подобни универистети, затова и не съм кандидатствал там. Що се отнася до обучението по математика, системата в САЩ е такава, че за две години тук аз мога да взема повече курсове отколкото те за цялото си обучение. Говорил съм с докторанти по математика в САЩ и учудващо те са чували доста хубави неща за ФМИ. Що се отнася до Великобритания, там са още по-зле. STEP се изисква само от Cambridge. В никой друг университет не се очаква от студентите да имат това ниво. Съответно и нещата, които им се преподават след това не могат да стигнат това ниво на задълбоченост както във ФМИ. Що се отнася до развитието ти, математиката е наука, която ти позволява да направиш това без значение от място където учиш. Може да се докажеш и тук в България, а начините за това са безброй много.

Ако не съм отговорил на някой конкретен въпрос, питайте пак :) .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 00:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Много хубав и подробен отговор. Благодаря!

Изключвам само фактите за STEP - Warwick e другият университет, който го изисква. И нивото в Bristol на математика също е много високо.

Аз също съм от езикова гимназия (от Варна обаче) и искам да уча математика :) Само че аз се глася за Cam или за Warwick. Ще видим къде ще стане.

Пожелавам ти успехи с математиката. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 00:44 
Primus inter pares
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
yoyo_fen написа:
Много хубав и подробен отговор. Благодаря!

Изключвам само фактите за STEP - Warwick e другият университет, който го изисква. И нивото в Bristol на математика също е много високо.

Аз също съм от езикова гимназия (от Варна обаче) и искам да уча математика :) Само че аз се глася за Cam или за Warwick. Ще видим къде ще стане.

Пожелавам ти успехи с математиката. :)

Warwick e добър избор, Durham също. Препоръчвам ти обаче четиригодишната MMath, другото ми се струва безсмислено. Успех и на теб :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Юни 2009, 01:47 
В началото бе словото

Мерси, ще видим с този STEP какво ще правя...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Юни 2009, 19:31 
В началото бе словото

Значии ако въведат такова чудо просто нямам думи тая година ни убиха с математиката:страшна работа беше ..Не тряяя такова зло да се причинява на младежта :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 110 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Матура по математика 2011

в Матури

iprodanov

14

5596

03 Юни 2011, 10:55

apasho Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Матура по математика

[ Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11 ]

в Матури

predator