Дата и час: 17 Яну 2026, 11:13

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Моля помогнете.....
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 16:53 
Автентичната котка
Аватар

Благодарил (а): 129 пъти.
Е , възможно е бащата да ги е довлякъл в България без желанието на майката, може майката реално да не е толкова пропаднала и толкова зле и например да си е ок, може бащата да не е светец и той да е идиота и кво ли още не.

Ама да допускат да се разиграват такива циркове и такива простотии и то пред децата и те да ги намесват така в цялата работа е пълна идиотщина.

Нямам идея кой е крив, кой прав и ква е истината. Ама случката изглежда потресаваща >.<

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 17:49 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Аз не можах, разкажете като се върнете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 19:39 
Форумен екстремист
Аватар

Благодарил (а): 55 пъти.
мръсница кирлива... щом дечицата искат с татко си нека са с него... не ми се мисли каква травма ще им остави спомена за това... ТОВА СА ДЕЦА БЕ, А НЕ ПАРЦАЛЕНИ КУКЛИ !!!!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 20:49 
scar(r)ed?
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Jamesmagno написа:
Swаy написа:
И за мен и двамата родители са като първата жена, нямаща против да разрежат детето на две...

Това пък защо? И аз да бях, и аз щях да лежа под колата. Горките дечица. Разбира се, допускам да има манипулация на информацията, но кадрите са доста красноречиви и недвусмислени.

Защото всеки тегли децата към себе си - и в буквалния, и в преносния смисъл.
Защото не можеш да ме убедиш, че ако бащата беше седнал с тези деца и да им обясни, че МОЖЕ И ДА СЕ НАЛОЖИ да идат с майка си, но той ще се бори за тях, че няма нищо страшно, че никой няма да ги заколи или пребие, че трябва да са силни и да не плачат и да не се разстройват, защото той никога няма да спре да ги обича и да се опитва да си ги върне и при добър късмет ще бъдат отново заедно съвсем скоро... Ако той ги беше подготвил макар и до някаква степен, те нямаше да изпаднат в истерия. По една слуайност познавам детската психика доста добре и знам, че никое дете няма да реагира така, освен ако не е в тотален шок. На тези деца не само, че не им беше казано, че ще тръгнат с майка си, те вероятно дори са били УБЕЖДАВАНИ, че 'няма, тате, няма да ходите никъде, аз няма да позволя'. Само че човек не може да се бори срещу институциите, защото добри или лоши (по-скоро лоши, факт) -- това е закона в България.
Бащата за мен е виновен наравно с майката, защото и той като нея се държи не като възрастен, разсъдлив, разумен човек, а като дете, което инатливо опъва куклата към себе си. Само че в случая не е кукла, а живо същество и то не едно.
Това да легне под колата ДОПРИНЕСЕ в огромна, огромна степен за шока, травмата, страха и ужаса на дечицата.

Двамата родители за мен са двете майки от притчата на цар Соломон. Само че в тази версия и двамата с готовност дават да им "разрежат децата наполовина"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 20:54 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Цитат:
Защото не можеш да ме убедиш, че ако бащата беше седнал с тези деца и да им обясни, че МОЖЕ И ДА СЕ НАЛОЖИ да идат с майка си, но той ще се бори за тях, че няма нищо страшно, че никой няма да ги заколи или пребие, че трябва да са силни и да не плачат и да не се разстройват, защото той никога няма да спре да ги обича и да се опитва да си ги върне и при добър късмет ще бъдат отново заедно съвсем скоро..

Искаш да ме убедиш, че бащата е виновен, че жена му е отвлякла децата? Че бащата може да подготви толкова малки деца, че евентуално майка им може да ги отвлече. Искаш да ми кажеш, че майката има право да го прави? Един отчаян родител какво може да направи? Легнал бил под колата... А какво да направи, когато взимат детето му насила. Стига с тия миролюбиви методи, тука трябва СИЛА. Ако не е бил шока, за който ти говориш, едва ли момченцето да е успяло да се измъкне, не мислиш ли? Поне то се е спасило от тая Барбара, която ти наричаш виновна, колкото бащата... Моля те...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 22:39 
scar(r)ed?
Аватар

Оф... стига с това 'отвличане', сериозно!!!

Ако се бяхте поинтересували -- навсякъде си пише черно на бяло - това е изпълнение на съдебно решение. Нито повече, нито по-малко.
Децата са присъдени на майката - съдът постановява да живеят с нея. Съответно тя отива да ги прибере. Не вярвам да е очаквала да я посрещне физическа саморазправа и противопоставяне. Както и да е.

И аре, ако обичаш, не ми слагай в устата думи които не съм казала - никъде не защитавам СИЛОВОТО изземане на децата, нито пък подкрепям че майката е трябвало да ги вземе. Точно обратното се пеня да обяснявам от първият ми пост в тази тема - че можеше по много по-цивилизован начин да се разрешат нещата поне временно. Ако поне единият родител си беше направил труда да седне и да говори по темата и да стигне до компромис в името на децата, за Бога! Ама не, трябва да има драма, драги другари, писъци, псувни, кръв и лежане под колата...

Ми да, и двамата родители са супер зле за мен, просто защото допуснаха да се случи това, което гледаме на клипчето. 'Щото от тях си зависи! Те, и двамата, го причиниха на децата си. Sad but true!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 23:15 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
За днес. Очаквах по-малко хора да се съберат, заради дъжда, но останах приятно изненадан. Около 120 човека се събрахме(поклон). Пред посолството всичко беше мирно, единственото, което правихме бе да викаме. Дори и няколко случаини минувачи се присъединиха към нас. Към 18:45 дойде Боян Расате с мегафон. Не знам заради какви подбуди, но куките в същия момент започнаха да ни гонят.
Надявам се в неделя да се съберат повече хора. 14:00 часа пред полското посолство.

Мисля, че никой от нас не може да се постави на мястото на този отчаян родител ( бащата ). Не го виня за неговите постъпки. Институциите се позовават на Хагската харта. В нея също така има част, в която има разпоредба, гласяща че ако децата се адаптират към единия от родителите, казусът е приключен.
От юридическа гледна точка казусът е сложен ( поне за мен ). От емоционална гледна точка напълно подкрепям бащата в неговата борба. Тъй като все още съм в началото на юридическото си образование, а мисля, че съм почти изграден човек с нормални ценности и морал се осланям на тях. Дано не греша.

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Май 2009, 23:39 
Форумно зомби

Така....не че искам да ти противоречя,но.....
Не ни изгониха ченгетата....ние си тръгнахме заради това ЛЕКЕ расате!!!
Не желаем да ни намесват в политически игри!!!
Ние сме там заради децата.....не някой да печели популярност на наш гръб.
И не знам дали забеляза,но отново за пореден път наречените от някои хора "пияници","отрепки","наркомани" и т.н футболни фенове бяхме мнозинство.
Защо по дяволите говорите,че имало съдебно решение?Да има....и аз искам да се спазват законите в тая държава,но в този случай става въпрос за ДЕЦА....а и да не отваряме темата,че полската алкохоличка е нямала право да извежда момиченцето извън България.
Неделя 14 часа пред полското посолство!!!

от българите с фес?
Ст. Стамболов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Май 2009, 11:39 
Дръменбейсонафт
Аватар

Расате взе да омръзва...не разбирам как до сега някой не му е теглил подобаващия бой...
...писна ми тоя да разваля всяка гражданска инициатива...
...имам чувството, че му плащат да го прави...
Следващия път просто го освиркайте...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Май 2009, 14:45 
Живее, за да пише
Аватар

Милото дете викаше за помощ и дърпаше братчето си...Аз съм дете на разведени родители и дори и в най-черните си кошмари и песимистични фантазии не съм си представяла да ме изтормозят така! А това че става дума за изпълняване на съдебно решение....да ви се незнае и юристите и чудото! Очевидно имаме рязко разминаване със закони и морал и етика, за какви съдебни решения говорите изобощо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Май 2009, 20:39 
Форумно зомби

Важно за утре....http://bg.altermedia.info/2009/05/30/%d ... %b3%d0%b0/

от българите с фес?
Ст. Стамболов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Май 2009, 17:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Митака написа:
Така....не че искам да ти противоречя,но.....
Не ни изгониха ченгетата....ние си тръгнахме заради това ЛЕКЕ расате!!!
Не желаем да ни намесват в политически игри!!!
Ние сме там заради децата.....не някой да печели популярност на наш гръб.
И не знам дали забеляза,но отново за пореден път наречените от някои хора "пияници","отрепки","наркомани" и т.н футболни фенове бяхме мнозинство.
Защо по дяволите говорите,че имало съдебно решение?Да има....и аз искам да се спазват законите в тая държава,но в този случай става въпрос за ДЕЦА....а и да не отваряме темата,че полската алкохоличка е нямала право да извежда момиченцето извън България.
Неделя 14 часа пред полското посолство!!!

Приемам поправките! :)
Някой да разкаже за днес. Нямах физическата възможност да присъствам. :(

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2009, 00:37 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Дичоу написа:
Расате взе да омръзва...не разбирам как до сега някой не му е теглил подобаващия бой...
...писна ми тоя да разваля всяка гражданска инициатива...
...имам чувството, че му плащат да го прави...
Следващия път просто го освиркайте...

Абсолютно.

Може ли някакви линкове да се образовам по въпроса, щото тук не ми се отваря ви бокса.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2009, 18:09 
От дъжд на вятър
Аватар

http://gong.bg/view_article.php?article_id=79097

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=280157

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Моля, помогнете с малко досадни бюрократски въпроси !

в СтФ

Timster

4

695

25 Фев 2011, 20:35

FloWersOfEviL Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Търся теми за специалност Книгоиздаване МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

в ФЖМК

GalinaLakova

9

939

20 Фев 2010, 12:18

Шепот Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какички и батковци от сп.( И ) моля помогнете и ни кажете~

в ФМИ

Kai

0

702

01 Фев 2008, 21:40

Kai Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Моля помогнете !!! Търся едно момиче...

[ Отиди на страница: 1 ... 9, 10, 11 ]

в Студенти - общ форум

casio

150

6736

17 Фев 2010, 23:34

invisible Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. моля ви, помогнете ми !!! търся една песен

в Други

APOLO™

10

858

14 Сеп 2006, 20:17

Raya_Alexandra Преглежда последните мнения