Дата и час: 16 Яну 2026, 19:46

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Световно първенство по Снукър 2009
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 19:05 
All In
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Започна се :!: 8)
Ако има фенове на снукъра нека напишат фаворитите си,какво очаквате от турнира и т.н.
И стига с този Рони... :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Световно първенство по Снукър 2009
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 20:36 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Гледала съм Снукър няколко пъти по Евроспорт... Нищо не разбрах. Що не обясниш малко правилата и да кажеш ти фаворити? Да знаем кво да очакваме :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Апр 2009, 22:49 
All In
Аватар

Eто тук видях,че ги има написани набързо правилата : http://blog.emyto.net/?p=175
Oсновният фаворит за титлата е ей този симпатяга :

Изображение
Рони О'Съливан.В момента е настоящ световен шампион и номер 1 в рангклистата.Едва ли някой ще отрече,че той е най-добрият.Общо взето,ако не си гледала Съливан,не си гледала снукър. :) Въпреки всичко се съмнявам отново да стане световен шампион.
Иначе моят фаворит ми е на аватара - Марк Селби.
Дано успееш да гледаш някой двубой.Заслужава си. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2009, 00:05 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Няма стига с този Рони. :Р Аз си го следя момчето от самото начало, още оттогава ми е фаворит...

Що се отнася до правилата, Емуто не ги е обяснил много добре (познавам го човека, свестен е, обича играта, дал е пълно описание, но ако аз трябваше да се ръководя по него, щях много да се объркам.) Когато започнах да гледам снукър, си нямах понятие от правилата. След няколко мача зеене в телевизора вече започнах да ги схващам и така. Беше по-лесно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Апр 2009, 13:19 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Принципно не се интересувам от снуукър, но съм гледал Рони О'Съливан и бих казал, че определено е зъл! 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 06:01 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Рони си е Рони. Той е от друга планета. Може да не го харесвате, но не можете да отречете гения му. Kакто съм казвала и друг път - не съм виждала да го бият. За сметка на това съм виждала да губи мачове многократно. Като не му се играе, не му се играе. Ама вие оня блуждаещ поглед и безцеремонното и крайно отегчено чесане, скубане и прочее го знаете...

Както и да е. Моят фаворит за титлата отпадна още снощи (уви) - проклятието на Крусибъл явно действа. Нищо де, ще стискам палци поне Бонд да стигне по-далеч (че ми е симпатичен).

Прогноза - Рони шампион. Али е колеблив, Магуайър на Чайна Оупън се проби лошо, пък да видим довечера какво ще прави. Много искам Стийв Дейвис да продължи напред, ама нещата снощи се закучиха и при него (страшна сейфти игра обаче - само да не бяха тия кикове на всеки втори удар :? ).

Но да - след отпадането на Ебдън (който ми е вторият "любимец" (кавичките са просто щото изглежда странно, написано така - иначе наистина си го обичам ужасно много) и формата на Али Картър и (вероятно) на Стивън Магуайър - титла за Рони. Живот и здраве... :king:

* Колкото до правилата (поне основните, колкото да се зарибиш) - играе се първо по червена топка. След вкарването на червена топка (която носи 1 точка), се играе по някой от другите цветове на масата (от същия играч). Въпросните цветни топки носят от 2 до 7 точки (в реда: жълта, зелена, кафява, синя, розова, черна). Ако играчът я вкара, играе пак по червена. И така - докато спре да вкарва (поради пропуск или ако реши, че няма добра позиция и играе сейфти - това е удар, при който пак играе по топката, по която трябва, но не с цел да я вкара, а с цел да затрудни максимално противника си, чийто ред идва).
Снукърът е ситуация, в която някой от играчите оставя бялата топка в такова положение, че противникът му няма пряка видимост към топката, която трябва да играе (съответно може да бъде пълен или частичен) и при пропуск му се отсъжда фал, което носи различен брой точки на съперника (т.е. на този, който е поставил въпросния снукър). Фал е и ако някой от играчите вкара бялата топка, но това вече са неща, които се учат след "зарибяването".
Тъъъъй... Така се редуват червена-цветна-червена-цветна (червените не се вадят от джобовете след попадение, но цветните се вадят и се връщат на оригиналните им места). Като свършат червените (след последната комбинация от червена и цветна), се започва разчистване на цветните, които трябва да бъдат вкарани в реда: жълта, зелена, кафява, синя, розова, черна.
И това е. Понякога не е нужно да се стига до пълно разчистване на масата - ако някой от играчите натрупа преднина, по-голяма от сбора точки, оставащи на масата, фреймът (партията) на теория свършва (там вече се борят за поставяне на снукъри, ама това още не ти трябва - първо се зариби, пък после...)

Не знам дали нещо е станало ясно, ама по-кратко от това не мога да го обясня. :| Не съм чела онзи сайт, нещо не ми го отваря, но основите са тези.

Oт това по-добра илюстрация на принципа на "вкарване" няма (е, няма снукъри и фалове, ама е изпълнение-еталон в тая игра, ювелирна работа :) ) - играе само с черната не защото трябва, а защото комбинациите с нея му носят най-много точки (червена - 1т. + черна - 7 т. = 8 ), затова и така му се радват - прави максималния възможен сбор точки от 1 фрейм - 147 (комбинации само червена-черна) и разчистване на всички цветни топки:

А, и едно необходимо прозрение от един от коментаторите: "Дами и господа, снукърът е единствената материя, където червеното не се смята за цвят" ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 11:11 
All In
Аватар

Аз Рони го харесвам.Просто ми се иска малко разнообразие на върха. :)
Така като гледам схемата без проблеми може да стигне поне до 1/2 финал и чак там евентуално да има по-тежък съперник в лицето на Хигинс , Коуп или моят човек - Селби. :wink:
Иначе преди 12 години за последен път шампионът в Крусибъл успява да защити световната си титла (тогава даже са 4 подред :) ).По тази логика,според мен ще му се размине четвъртата титла.
Моята прогноза е финал за Марко Фу.Много добра игра показа срещу английския вариант на Мартин Петров. :mrgreen: На 1/8 ще играе най-вероятно с Мърфи,който е доста колеблив този сезон.Ако успее да надлее над Мърфи ще срещне Динг или Хендри,които са голяма криза последните няколко сезона.И вече евентуално на полуфинал срещу Картър,Робъртсън или Магуайър.Но това са само общи приказки и предположения.Може да отпадне още на осминафинала.
Важното е Селби шампион :!: :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 11:27 
My kinda heaven
Аватар

О, Марко Фу ще стигне далеч, но вярвам, че точно на полуфинала ще бъде спрян - и то не толкова от Робъртсън, колкото от Картър или Магуайър (който се случи, в момента не гледам схемата). Струва ми се, че един от тях двамата ще играе на финал, но не знам дали и доколко са готови наистина да го направят (на последния турнир шотландецът беше просто неузнаваем).
Колкото до Рони и проклятието - еми, единият ми любимец отпадна, станал жертва на едното проклятие. Дано другият да спечели турнира, преборвайки второто. :) Не мисля, че Селби може да спре Рони, ако Ракетата играе, а не се почесва, разглежда, чопли и прочее. Смятам, че само Хигинс може да го надиграе, но се надявам да не се случи.

Разбира се, с настроенията на Рони е напълно възможно да беснея тук още през уикенда, ако реши, че повече не му се играе и отпадне във втория кръг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 11:57 
All In
Аватар

Рони може да бие Алън сигурно и на 60 %.Алън постигна убедителна победа,но играта му не беше на ниво.Рони може да проспи някой друг фрейм,но вероятно ще го бие с лекота. :D
За Картър се съмнявам да повтори успеха си от миналата година.Магуайър скоро не съм го гледал и не знам какво да очаквам от него.
Мисля,че точно Селби е един от хората,които могат да накарат Рони да се изнерви,да почне да прави глупости и да загуби интерес към мача.Макар,че Селби вече не играе такъв снукър,както в Уелс примерно.Както и да е,могат да се срещнат чак на полуфинал,а пътят до там е дълъг. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 15:49 
My kinda heaven
Аватар

Абе... Робъртсън съсипва Дейвис. Не е честно, никво уважение нямат към него, значи. То вярно, че е от играчите, дето не върви да им пуснеш 2-3 фрейма гювеч, щото могат да ти обърнат мача като нищо, ама 7-2 си е унижение направо. :|
И много се надявах, че Хигинсън ще удържи срещу Мърфи, ама не би - СГ (Свинята Гадна - сори, твърде противен ми е :pukeright: (може и ШМ - Шопарът Мазен, ама да не ставам зла) се измъкна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 16:18 
All In
Аватар

Търговецът на кристал написа:
Абе... Робъртсън съсипва Дейвис. Не е честно, никво уважение нямат към него, значи. То вярно, че е от играчите, дето не върви да им пуснеш 2-3 фрейма гювеч, щото могат да ти обърнат мача като нищо, ама 7-2 си е унижение направо. :|
И много се надявах, че Хигинсън ще удържи срещу Мърфи, ама не би - СГ (Свинята Гадна - сори, твърде противен ми е :pukeright: (може и ШМ - Шопарът Мазен, ама да не ставам зла) се измъкна.

Тцтц,каква омраза срещу Мърфи.На мен ми е симпатичен,но определено ще съм за Фу.
Жалко за Дейвис.Просто само със сейфти игра не става.На световно пък още по-малко.Много хора казват,че трябва да се откаже докато още в елита.През другия сезон ще е извън топ 16 и е много вероятно да затъва все повече в ранглистата.На мен ми се иска да го гледам още няколко сезона,но такива мачове като с Робъртсън може би ще зачестяват,което е жалко..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 16:28 
My kinda heaven
Аватар

Мърфи не ми беше симпатичен, още когато се появи. Ама тогава все си казвах, че не може така, нищо не ми е направило момчето. После разбрах за оная история с кредата, дето Магуайър е загубил служебно фрейм срещу него, щото тоя (тук си редя епитети, не ме слушай) се размрънкал. Чувал си го, няма смисъл да разправям. Недостойна работа - най-малкото, издава страх, че не можеш да си спечелиш фреймовете по друг начин. :?
Наистина ми е безкрайно антипатичен, може би ми е най-противният сред играчите. Има и други, които не са ми симпатични, но това е нормално (не харесвам Дей, Робъртсън, Хендри, Динг (и много се радвам на онзи финал, в който Рони го размаза, защото имаше нужда малко да слезе на земята), Фу - хубаво играе, не му го отричам, просто винаги съм срещу него, освен ако не играе срещу ШМ).
То по-лесно е да кажа кои харесвам - Рони, Ебдън, Матю Стивънс (ей, как ме е яд за това момче!), Али Картър, Магуайър и Дейвис. Също и Бонд и Хигинсън. Но във всеки мач между двама "други" си имам фаворити, естествено. Мисълта ми е, че не може всички да са ми/ни симпатични, макар да уважавам/е труда и таланта им. Но виж, за ШМ... :Gigakach_02: :hysteric: (иначе с майка ми се бяхме изпокарали заради онзи финал между Ебдън и Дот, ама как се скарахме самоооо... :mrgreen: )

Последно за Дейвис - той и преди е изпадал от Топ 16, май даже снощи Йордан Божинов говори за тоя период (2000-2003, ако не се лъжа). Така че принципно може да се върне, а и ми изглежда мотивиран да го стори - надявам се, че няма да се предаде без бой, защото спортът ще загуби много с неговото оттегляне. :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009, 18:02 
All In
Аватар

Оо,те двамата се мразят от доста време.Има шанс да се срещнат на полуфинал чак.Направо ще е война. :D
И като сме почнали темата с любимците и омразните играчи - не харесвам Магуайър,Динг,Пери,Дот.Любимците ми - на първо място Селби,след това са Коуп,Робъртсън,Ебдън.Малко са ни различни вкусовете. :D

Хигинс доста се измъчва в момента срещу Холт.Надявам се това да е още една от изненадите.Така и схемата на Селби ще стане по-лесна. :P А и Холт е пич.

Матю за трети пореден сезон ще бъде извън топ 16.И аз го харесвам.Иска ми се да го гледам по-често в турнирите.Имаше не лош шанс да го видим на световното,но падна от Мартин Гулд с 10:4. :shock: При класиране за световното и едно добро представяне,а той винаги играе добре на световно(с изключение на минaлата година,където за първи път отпадна в 1 кръг) можеше отново да влезе в топ 16. Не знам от какво е породена тази криза при него.Дано скоро тръгне нагоре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 23:35 
Легендарен флуудър

Аз съм фен на Снуукъра. Рони О'Съливан не ми е любимец, но не мога да отрека, че е най-добрият в момента. Моят любим играч е Кен Дохърти, но той претърпява голям спад в кариерата си. Иначе от по-младото поколение ми харесват Марк Селби и Райън Дей. Иначе за самия турнир какво да ви кажа, иска ми се играч, който не е печелил световната титла да я вземе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2009, 08:38 
All In
Аватар

И аз искам нов шампион.Предлагам Селби. 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Европейско първенство по художествена гимнастика, Баку 2009

в Спорт

Cecilia Lisbon

6

832

18 Май 2009, 13:02

Бeтон Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Снукър 2009/2010

[ Отиди на страница: 1 ... 17, 18, 19 ]

в Спорт

SeLby

272

5577