Дата и час: 16 Яну 2026, 17:24

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Възраждане- Пламен Митев
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 15:42 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Така.. :cry:
Някой дали ще може да даде малко инфо за този изпит, защото меко казано нищо не знаем как ще протече. Още повече,че не сме имали упражнения. Писахме курсови работи около 20стр, но дори и за тях нямаме представа доколко оказват влияние за оценката.. изобщо.. мъка :|
Та, отчаяно моля преживели тоя изпит да коментират...
МОЛЯ ВИ :headbang:s :worried:s :shaking:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Възраждане- Пламен Митев
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 15:48 
Пишете, о, братя
Аватар

rachence, на нас повече за изпита ни е казвала асистентката. Тегли се билетче с 2 въпроса - единия е от конспекта, а другия е някаква извадка от извор, който трябва да анализираш. От 4 курс ни казаха, че скъсаните били малко в сравнение с Нова балканска (изпита ми е утре :? ). Не знам като не сте имали упражнания дали ще протича и при вас по същия начин, но общо взето ни казаха, че не е много труден изпита. Обаче само като си погледна тухлата, от която уча и ми угасват добрите надежди. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 15:54 
Паисий
Аватар

ИЗВОРИ ли :shock: :shock: :shock: ние не сме взимали никакви извори :( сега чувам за пръв път :shock:
Малко ме успокои,като каза,че не е толкова трудно... Ние по никоя от историите нямаме упражнения,но изпитите ни са същите като на другите спец,които имат,така че.. това за изворите нищо чудно да ни го тресне и на нас :scratch: :pukeright:

Относно Нова Балканска- ние имахме две дати за него. На първата се явиха 4 човека,като 1 е скъсал. Въпросите са били формулирани точно както са в конспекта. Изпитвал е с асистентката си. На човек около час е отделял. Като основно е питал ЗАЩО.. :( Не иска само сухо разказване,но и да се обоснове..
Примерно за реформите в ОИ,като са въвели еди какви си облекла и тн. Попитал е как точно е изглеждал един чиновник :)
Ако не можеш да говориш по изтеглената тема,теглиш др билетче,но веднага ти сваля с единица оценката :)
Така поне е процедирал при нас..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:02 
Пишете, о, братя
Аватар

Отделял е на човек около чааааааас ???? :shock: Е ние сме 15-20 човека група 1 работен ден няма да му стигне да ни изпита всички. :shock: Ужас мен от по-горните курсове ми казаха, че максимум по 15 минути говориш и то само основни неща, без подробности. Ааааа депресирах се. :cry:

А за Възраждането и ние не сме взимали извори. И не знам точно какво представлява този въпрос на изпита, но така ни каза В.Рачева. Предполагам, че ще е нещо свързано с курсовите, които писахме, т.е. да разсъждаваш еди какво си защо се е случило точно в еди коя си година и еди къде си ...
А колкото до курсовите при нас максимума точки беше 15 и ще оказва влияние при крайната оценка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:10 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 218 пъти.
Какъв час бе, хора?!?!Последния път каза,че изпитва бързо, максимум 20 мин :roll:

А за курсовите, на нас Рачева ни каза, че не влияят на оценката :scratch: Само за допускане до изпит били.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:16 
Пишете, о, братя
Аватар

Mira, не познаваш ли някой от първа група ... те днес са минали ? Да получим малко инфо. Аз за съжаление нямам телефона на никого. А яко се депресирах и аз разбрах, че бързо изпитвал и държал да нахвърляш само основните неща от въпроса, например ако са битки или войни - между кого, защо, коя година и как завършва. Без много задълбочаване ...

А за Рачева... не съм много сигурна. При нас мисля, че имаше и такива, които не предадоха курсова, тоест имат 0 точки и пак получиха заверки. А в началото каза, че имат някаква табличка с Митев, на която по точкова система се отбелязва резултата от курсовата и присъствието на упражнения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:20 
Стенограф
Аватар

Това за точковата система не беше ли само при Баръмова?С Първев вече изкараха таблицата пред кабинета.

Аз чакам новини сега от първа група, като разбера нещо ще пиша. Ти кога ще ходиш? Аз мисля утре... :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:38 
Пишете, о, братя
Аватар

И Рачева на първото упражнание говори за точкова система ... но пък на едно упражнание, на което никой от нас не беше чел се скара и ни пита за какво идваме след като присъствието не ни носи нищо ... та, не знам сега. Аз дори не знам колко имам на курсовата, защото я предадох по пощата и все още си чакам резултата. :mrgreen:

Аз утре ще ходя на Балканска, защото съм 2-ра група... нали за това има 4 дати, за всяка група съответна дата ... освен ако не съм разбрала грешно де. :|
Сподели после новините да знам да спя ли спокойно тая нощ... ако изобщо лягам. :pukeright:

А всъщност и при Баръмова не знам тия точки играят ли няква роля. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:53 
Стенограф
Аватар

Да, има 4 дати, но аз не мога да чакам повече, ще се явя утре с вас. А пък мои колеги от 3-та група ще ходят в петък чак...Явно няма да се спазва реда.

Иначе засега само знам, че Стойна има 6, но едва ли някой се е съмнявал :mrgreen:

А точките оказват огрооооомно влияние по Балканска, могат да ти намалят оценката и евентуално повишат, ако имаш 12 от 12 :roll: То има табличка при каква оценка от изпита и какви точки от упр. колко ще е крайната оценка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 16:56 
Пишете, о, братя
Аватар

Това за Стойна на всеки е ясно. :lol:
А за точките ... ти колко имаш ? А май 8 или 8,5 ...на презентацията имам 6, но присъствията явно са ми малко... и не знам това добре или зле е .. :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:01 
В началото бе словото
Аватар

на мен ми казаха , че изпитвал по доста време Първев и днеска не са успели да минат всички хора от 1 група...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:02 
Стенограф
Аватар

И аз имам 8, което значи, че ако изкараш 6, автоматично падаш на 5...т.е. май беше с около 80 стотни надолу :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:07 
Пишете, о, братя
Аватар

О ми аз като гледам вече инфото какво е и не се надявам на 6 ... имам предвид като си минал половината точки и говориш малко (но не достатъчно) дали поне ти гарантира 3 :?: :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:10 
Стенограф
Аватар

Опитай се да вкараш малко разсъждения освен сухите факти. Май държат повече на това :scratch: Не знам, аз се панирах вече :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2009, 17:14 
Пишете, о, братя
Аватар

Аз вече си глътнах граматиката. Има въпроси, които изобщо не съм чела и затова се притеснявам... там и да искам няма как да вкарам разсъждания... айде отивам да преговарям, някой ако получи повече инфо да пише.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща