Интересна тема, но наистина късничко публикувана. Аз нямах възможност да присъствам днес на тази среща, т.к. за нея разбрах току-що с влизането си във форума

Но като чета въпросите, които мислите да подложите на обсъждане се успокоих.
1. Несъобразяване на седмичните разписания на занятията и часовете с почивните дни и официалните празници, поради което се налагаше някои колеги да отработват упражнения и всички да взимаме допълнително лекции.Това се случва единствено, когато през годината са се струпали много празнични дни в работно време. Този проблем едва ли може да се реши от ХФ (освен ако СУ не реши да удължи учебната година).
2. Липса на координация между отделните катедри по отношение датите на колоквиумите и несъобразяване на хорариума с количеството на учебния материал и броя на колоквиумите. Поради недостиг на часове колоквиумите ни са всяка събота, а в някои курсове – и в неделя.Тук съм съгласна единствено с първото изречение, наистина е неприятно, когато два колоквиума са много близко.
3. Неясни изисквания по отношение на колоквиумите и формирането на текущите оценки от упражненията, съответно на крайните оценки. Липса на конспекти по някои дисциплини.Конспекти винаги е имало по всички дисциплини, задължително е. Относно неясните критерии за формиране на оценките от упражненията се сещам само за един асистент по аналитична (за когото разбрах, че вече се е пенсионирал), който пишеше оценките си по "несимпатия".
4. Проблеми при провеждането на лятната практика по Химични технолигии – разминаване между условията на фирмите и сроковете на катедрата.Това вече е смешка, каква ти практика би могло да се нарече това.
5. При отсъствие от упражнения поради здравословни причини е трудно тези упражнения да бъдат отработени поради липса на време.Този въпрос не мога да коментирам не ми се е случвало.
6. Прекалено бързо изнасяне на лекционния материал например по Математически анализ в първи курс и Инструментални методи за анализ в трети курс- за специалност Химия.Инструменталните методи се дъвчат до омръзване. По МА каквото и да запомниш все тая, да му мислят теоретиците.
т.7 не искам да коментирам - много или малко, все пак сме студенти трябва да изискваме колкото се може повече материал (лично мнение).
8. Несъответствие между теоретичната и практическата подготовка на студентите.Съгласна съм!
9. Недостатъчно упражнения по основните дисциплини като неорганична, органична и аналитична химия.Отново съгласна, но си мислете как ще се отработват...
Поздрави