^PrincessA^ написа:
Хубав пост

Ще ми се да се запознаем някой път

Е, аз съм казала - да мине сесията, да ми се отвори малко повече свободно време, и ще щукна пак на някоя форумна

valandin написа:
Силве, Ники ще участва във Форт Бояр
Искам да ми опишеш перфектната вечеря-манджи, питиета, обстановка, компания, музика, всиииичко
Знам, че ще участва - даже пльокнах линка с новината в темата "Какво ви направи щастливи днес" =D
Да видим сега, перфектната вечеря... Не говорим за купон, нали?

Само вечеря. Значииии...
Да започнем от хората. Що се отнася лично за мен - важно е да са добри събеседници. Хора с различни интереси, които могат да споделят своя опит и да забавляват останалите, докато говорят. Лично за себе си бих предпочела да съм в компанията на един човек, който ми е по-близък, а останалите да са просто познати, с които ми е приятно да общувам.
След това, обстановката. Аз лично бих предпочела ресторант Крим в София само заради интериора. Е, и сервитьорите не са за изпускане. :Р
Ако говорим за домашна обстановка - идеално място би била стая с голяма правоъгълна маса, така че гостите да не се налага да се гъчкат на нея. Добре би било да е разположена в единия край на голям хол, а в другия му край да има разположени диван и фотьойли - обаче от тези, големите и много меките. Мдаамм...

Тъй де, няма през цялата вечер да се ръмбим на едни столове!
Кулинарната част - не харесвам особено много този тип трапеза, в който в началото ти нареждат 832476592 ордьовъра на масата и ти връчват празна чинийка, да си сипваш каквото си поискаш. Първо, тази част от вечерята обикновено се проточва твъъъъъъърде дълго и вследствие на това аз успявам да се заситя преди основното ястие.
Бих предпочела да си има ордьоври - салатки и други подобни, но предястието направо да се сервира, пък който иска допълнително гарнитура - да си слага. За предястие бих предпочела нещо зеленчуково, даже по моите лични предпочитания - картофено. Нещо леко, но малко - и за кратко време, така че само да ти отвори апетита, но не и да те остави да гладуваш. Смятам, че основното ястие е добре да бъде поднесено бързо след предястието.
Та-дааам, основно... Трябва да е месно. Не върви да не е, въпреки моите предпочитания към постни храни. Като идея ми харесва нещо от индийската кухня - тя е с много подправки и много силен вкус. (Дори салатите им...

) Месото - пилешко. Гарнитурата към него - някакви задушени зеленчуци. Също така като идея за основно ястие ми допада френската/италианската кухня. Или пък съчетание от двете - От майка ми съм се научила да приготвям един страхотен сметанов сос с гъби, към който могат да се добавят различни колбаси и/или пилешко месо. Комбиниран с някаква италианска паста би било просто прекрасно.
След основното ястие не ми се минава директно на десерта... На някои от официалните вечери, на които съм присъствала, на този етап минава някакво плато с ордьоври. Бих избрала запечени хапки бял хляб, намазани с един специален сос, който не го знам от какво се прави, и отгоре... сьомга... мммммм
Десерт. Десерт! Чийзкейк! Не, просто ми се е приял чийзкейк, пък майка ми вкъщи не ще да направи.

Всъщност, защо пък не? Чийзкейк!
Напитки... Хммм.... Абе, това е
моята перфектна вечеря, нали? Без алкохол! Бих заложила на безалкохолни коктейли и шейкове, нещо по-изчанчено, по-фънки, с някоя луда бъркалка вътре. Абе, купон да става.
Музика - бих подбрала съчетание от плейлиста на Радио 1, малко българска музика и рок, както и класически рок. Може и малко рокендрол, но по-бавните и нежните неща.
Допълнителни детайли - бих изолирала изцяло всякакви компютри и телевизори. Бих изключила и мобилните телефони. Прекрасно би било, ако имаме жива музика - музикален инструмент и някой, който може да свири на него. Задължително бих запазила настрана фотоапарат със заредени батерии - може и да не се стигне до снимки, но е хубаво човек да се презастрахова.