|
Бездействието е парализирано действие
Най-сладка е любовта, докато не си я вкусил.
Смъртта е най-вярна на човека, защото никога не го лъже. Ако робуваш на чувства, могат да те направят безчувствен.
Когато най-накрая срещнеш съвършената жена, тя чака съвършения мъж.
Най-сложните проблеми се създават от най-простите хора!
Не се страхувай да направиш (голяма) крачка напред в неизвестното. Не неизвестното ни кара да порасваме, а страхът от него.
За ума на човек можеш да съдиш от начина, по който говори, но повече - от начина, по който мълчи.
Кога умира една мечта - когато ние се откажем от нея или когато тя се откаже от нас?
Ако тъпчеш все на едно място може да пропаднеш.
Източникът на нашата мъдлост е нашият опит. Източникът на нашият опит е нашата глупост.
КОЛКОТО ПО-МАЛКО СА ФАКТИТЕ, ТОЛКОВА ПО-ТВЪРДО Е УБЕЖДЕНИЕТО.
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Е НЕВЯРНО РАЗБРАНАТА ИСТИНА.
АЗ ОЩЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ, НО СЪМ НАПЪЛНО УБЕДЕН, ЧЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМ.
Не забравяйте, че тези, които са по-чувствителни и благородни, са винаги сами - това е необходимо - и поради това те могат да се наслаждават на чистотата на своята собствена атмосфера.
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението - това е най-благородния път, пътят на подражанието - това е най-лекият път, и пътят на опита - това е най-горчивият път.
Късметът е случайност. Да зависиш от късмета, означава да зависиш от незнанията.
Вярвам в слънцето — дори когато не свети; вярвам в любовта — дори когато не е проявена; вярвам в Бога — дори когато мълчи.
Любовта е като пясъчен часовник — пълни сърцето, но изпразва главата.
Има толкова изкушения, които изискват сила и смелост за да им се поддадеш.
Мълчанието не винаги доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.
Робът мечтае не за свобода, а за свои роби.
Повечето хора са добри, но лошите са по-забележими.
_________________ Ако някой се опитва да те засенчи, остави го да слънчаса!!!
|