silveto написа:
Много бързо ме нападнахте.Аз пък исках да съм психолог.Сега да не се записвам ли?Уважавам професията и ако заплащането беше добро бих я работила.Като малка именно това исках да стана.Но сега съм голяма и мисля малко в перспектива.Мен ме е страх да не вземе пък да ми хареса 1-та година и да се откажа от прехвърлянето.Миналата година се отказах в ПУ от специалност,но няма и тази да го направя.Вече съм минала по този път.Кандидатствам за 2-ра година,защото не исках да съм просто студент.Но сега съм твърдо решила да се прехвърлям и боря.Защото учителите трябва да са хора,които стават с кеф за работа и се грижат добре за децата ни.А аз не се смятам за подходяща.Но не се знае нищо:).Успех на всички.Не бъдете толкова нападателни:).

Не им се връзвай на нападките тогава... все пак имаш 3 по бел... не е двойка и все още си в ИГРАТА....
И аз бях в дилема миналата година, мислех да се прехвърлям, но специалността ми хареса и си останах в нея. Не си прави сметки от сега, само това мога да ти кажа - не знаеш какво ще учиш, дали ще ти хареса и дали ще останеш в него. И винаги можеш да се преместиш, стига да искаш (и да имаш успех де)... въпроса е дали местенето ще ти донесе удовлетворение - или и в двете специалности ще си просто студентка, която учи. Защото може би не ставаш за учителка, както казваш сама. Но кой е казал, че ставаш за психоложка? В смисъл, нищо лично, но докато не пробваш, няма как да знаеш за кое те бива
(това се отнася за всички). Просто приеми изпитите като жребии и където се паднеш, това прави, ако не ти хареса - се преместии. Но аз лично ти пожелавам - не просто психология да учиш, а психология ДА РАБОТИШ... защото има голям процент хора, които не си работят по специалността, справка - тези типове в парламента, макар мнозина да са преподаватели в СУ, все пак голяма част не правят нищо....
И успех на другите изпити, ако имаш...