Здравейте
Ами не помня кой каза, че е голямото учене, но аз съм втори курс и така и не го видях това учене

На дали ми се събират повече от 24h учене в първи курс, а имам 4-ки, 5-ци и 6-ца, а и втори започна с много смешни предмети, на които ако имам под 4 ще се призная за малоумна. Наистина в 3 курс вече почва гадното, защото има страшно много предмети, а и са важни, защото са си баш екологичната част... ама някакси отказвам да повярвам, че се учи много. Може би това е защото го сравнявам с други специалности, а може би защото още не е дошло гадното :\ Иначе аз много си харесвам специалността и мисля другата година да минавам редовно, ако това въобще е възможно, а за реализация... ще има стига наистина да имаш желание, а и не е лошо от рано да започваме да се интересуваме от работата. Не да се тръшкаме за глобалното затопляне и замърсяването на планетата, а да се интересуваме от по-локалната екология, защото нали се сещате, че един човек не може да оправи света, а и да може, трябва да тръгне от някъде и винаги се тръгва от нулата... почти винаги

Ако имате познати еколози, ако ви се отвори шанс да участвате в някакви проекти(някакви сериозни, чиито цели са ясни и се предприеимат конкретни действия, а не някакви безплодни лигни), оглеждайте се за нещата, защото за жалост все още не може да се разчита на СУ за намиране на стаж и т.н., но пък който е с глава на раменете си и има и известна доза късмет, би трябвало да успее да си намери хубава работа, но това отнема време. Ако искаш да завършиш и изведнъж да почнат да падат пачки...

То всеки иска де, ама шансът да стане е малък.

Другото, което ще ви посъветвам, е да учите английски. Вече навсякъде, дори и в държавните службици искат да знаеш език, защото основните екологични изисквания нали ни идват от запад,а и не само това и работодателите си искат да знаеш език, а и компютърна грамотност, защото за повечето работи се използва и специализиран софтуер, с който се надявам скоро да се запозная. Отделно от това е хубаво да имаш познания в много области като строителство, хранително-вкусова промишленост и т.н., защото никой не наема, за да те обучава тепърва, а общо взето искат да знаеш всичко и е хубаво това да се научи още докато си в университета, за да може, излизайки от него, да знаеш за какво става въпрос и да не почваш да прохождаш, а по възможност да си станал вече атлет

образно казано

Не знам какво ще става с нас, но си мисля, че всеки, който иска да се занимава сериозно с това, ще намери реализация. Колеги, пожелавам на вас, както и на себе си успех, пък ще видим какво ще става в действителност