Аз не знам с колко пръста пиша. мисля че с 8. Ей сега се гледам докато пиша този пост и установявам че ползвам левия палец само за интервала и някой клавишни комбинации. Лявото кутре май не го ползвам за нищо, но не съм сигурен, само десния палец със сигурност не ползвам. Дясното кутре е само за ентер, но понякога го праскам и с няколко пръста

С останалите 6 пръста има да ми завиждат кълвачите...
Никога не съм се учил на разни системи и разбира се че пиша на фонетична, дори още откакто бях на Правец 16 си бях намерил такава поради простата причина че е много по удобно смао с няколко различни букви, а и мойта клавиатура няма кирилица, освен това не е стандартна и латиницата също не отговаря съвсем точно, но мен не ми се налага да я гледам или ако гледам то е по навик, не защото гледам надписите по клавишите а по скоро разположението им

Та нещо като 6-8 пръстна система, самоука работа. Ама изпита по скоропис в СУ го минах още преди 10 години

На една игра те изпитват и ако се забавиш те изяжда едно човече.
Та с две думи, ако не те задължат да пишеш на пишеща машина, можеш да минеш и без БДС. Ако друг път имаш проблем с не кирилизиран компютър търсиш injinera+кирилица в google

Ако единствения проблем е че няма фонетична търсиш injinera+bphonxp2.rar
Ако изкараш нормална книжка можеш да си караш всичко с нея. Но ако изкараш само за автоматични, само такава кола ще можеш да караш. А и освен това ще трябва с твоя кола да караш курсовете и да ти боднат още едно кормило за да ги изкараш... Т.е. да си направиш колата на учебана

Разбира се ти и на нормална можеш да ги изкараш курсовете, но какъв е смисъла да се мъчиш на такава и да вземеш после книжка само за автоматик...
С две думи или намираш учебна с автоматик, за което не съм чувал да го има в БГ или ще се поизмъчиш малко на скоростите колкото за изпита