Малко е стара темичката, но тъй като скоро минах на поправка по цитология, да споделя и аз мнение

Първо за редовния, който беше през януари, доколкото помня (аз съм задочно). Изпитваха ни Москова и Топузова, които ни водиха съответно упражненията и лекциите. Аз изобщо не бях учила и ми се падна транслация и авторадиография. По първото писах каквото помнех от кандидат-студентските изпити, а по втората не писах нищо и ме допуснаха до устен. Тъй като изобщо не бях пипвала учебник, въпреки желанието на Топузова да изкопчи от мен някаква информация, да види как съм научила поне нещичко, аз просто не казах нищо

Накрая с усмивка ми каза, че май не съм учила, аз си признах, но й казах, че съм била длъжна да пробвам и й благодаря за шанса и че ще се срещнем наесен. Пет дни преди изпита сега през септември започнах да уча - по 3 теми на ден и последните 2 дни вече нямах никакво време, та ми се наложи по 10-15 теми да науча. За 2 нощи научих бая неща и то най-вече от презентациите и все още ги помня

На следобедните консултации бях само аз и имах време да я питам за всичко, което не съм разбрала, а и тя ме видя, че поназнайвам нещата, защото се занимаваше само с мен. До другия ден донаучих темите и ми се паднаха най-любимата(ЕПР) и най-нежеланата тема(репродукция... нещо още... размножаване при прокариотни, амитоза, апоптоза и некроза). Така се развихрих на ЕПР-то, че още си се кефя

На другата написах отгоре-отгоре, но пак каквото помнех от презентациите. На устния мънках, но повечето неща ги измислих и имам 5. Имаше хора, учили повече от мен, но предимно по учебниците и имаха по-нисък успех. Идеята ми е, че явно е доста важно да се учи от презентациите, по които Топузова дава лекции и до известна степен значение има и да се изявяваш на консултациите. Все пак съм много щастлива, че се намери човек, който да оцени труда ми. Защото 2 нощи не звучи много, но си беше един тридневен безсънен маратон и имах достатъчно адреналин, за да не спя 3 дни без да пия кафета. Едната нощ спах 2 часа де, но това ми беше съня за трите денонощия преди изпита. Извинявам се за многословието

Толкова от мен