Дата и час: 16 Яну 2026, 22:26

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Дек 2007, 19:28 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Бъдещи колеги в СУ, виждам, че усилено коментирате възможността тази година да има предварителен изпит по БЕЛ и искам да отбележа, че Факултетът по славянски филологии вече е с нов Декан - проф. дфн Панайот Карагьозов. Нов Декан - нова възможност за предварителен изпит :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2007, 20:54 
бъцкаджия
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
От твоите уста в Божиите уши :) Дано новото хуманитарно насочено ръководство начело с проф. Иван Илчев ни накара да се усмихнем (поне в началото на изпита, за после ноие ще се потрудим, няма как).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2007, 08:10 
Драскач
Аватар

natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: За кандидатстващите през 2008
МнениеПубликувано на: 24 Дек 2007, 16:19 
Пишете, о, братя
Аватар

Здравейте.

Аз съм '89 но кандидатствах миналата година ( какво да се прави амбициозни родители - пращат децата си на даскало на 6 :) )

Айде набори чакам ви в ФКНФ.... Пък ако сте и по случайност в някоя специалност която лекциите й са в ЦИЕК ще се "сдушим" :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2008, 23:04 
изродче:)
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
lisichora написа:
natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...

Това ми звучи като много добра новина :) Значи мога да не се тревожа за матурите, понеже няма да ми влияят на бала, така излиза нали :alien:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2008, 23:56 
One of a kind
Аватар

А пък моят въпрос е следният-ако балообразуваща ще е математиката, може ли да не държа матура по математика и оценката да ми се формира само от оценката от задължителната и профилиращата подготовка?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2008, 08:29 
Драскач
Аватар

Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2008, 14:42 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
lisichora написа:
Ахам...Аз.. :D
Тя(скандинавистиката) ще ми е първо желание с английския, само че ми трябва доста учене...Ей сега се върщам от урок по английски и имам още много много да уча, за да мога да докарам някакъв бал, който да е поне близо до този на скандинавистиката, че тя е с един от най-високите...Ти и ти ли си се насочила към тези "извратени" филологии, както ги наричам аз... :wink:

Ох мило, да да тези :oops:

Ихааа кеф.Яснота...малко :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2008, 18:18 
В началото бе словото
Аватар

Май напливът за "извратените" филологии ще е доста голям като гледам :D :D
Скандинавистиката ми лежи на сърцето от няколко години, ама дали ще стане...времето и немският ми ще покажат :D :roll:
Успех на всички бъдещи колеги и колежки от ФКНФ (и не само) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2008, 21:12 
One of a kind
Аватар

lisichora написа:
Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура. :D

Ами решението в случая е математика като трета матура, защото, ако не си харесаш оценката, не ти я вписват никъде ;) И ще си прежаля английския за втората и готовооо :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Матурите през 2008 (информация)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

Гост

29

3804

28 Апр 2007, 16:44

mimoza89 Преглежда последните мнения