|
Зависи от човека. Според мен си заслужава, но имай предвид, че аз знаех, че ЩЕ запиша социология като втора специалност още през пролетта на първи курс (нямаше "ако" или "може би"). Оттам нататък всичките ми усилия в ученето във ФЖМК (и аз съм оттам) отидоха не за успех за стипендия или общежитие, а за да изкарам достатъчно за социологията. Епопеите, историите и подобните ронди капричози ще ги спестя, щото включваха совалки Русе-Стара Загора-София в най-големите жеги. Не мога да ви кажа минималния бал за прием в социологията като 2ра специалност, защото така и не ги видях лично тия списъци, но бях 3та в класирането, а балът ми беше 5.82.
Пак повтарям - не съжалявам, че съм записала социология. Но да знаеш, че ще пада четене. И, да, каквото понятие имаш от социологията на Кирилов, да знаеш, че ще ти го избият насилствено от главата (при все, че при мен не успяха, де). Както казва един доцент там: "Ааа, Светльо... даааа, той е мой студент, ама... материалът, който преподава е малко по-различен". И после за изпита - баааам, 15 автора с текстове, дълги около 500 страници, без да броим лекциите и допълнителната литература. Но пък е интересно, стига наистина да го вършиш със желание. Ако след първият семестър се окаже, че "не е твойта бира", бягай надалеч, ще си спестиш нерви.
Успехът на специалността не го знам, аз не съм си давала зор и двата семестъра имам по една петица (първият беше незаслужена, но я преживях) и един изпит, на който не се явих, защото нямаше как да бъда в София на датата - другото са 6. Не късат много, на тоя, уж най-зверския изпит с многото автори, оценките тръгваха от 3.50, ако не се лъжа, май имаше 3-4 скъсани, не повече.
Леле, що се разписах толкова...
_________________ "Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
|