Пускам тази тема, защото откакто съм студент наблюдавам едно и също явление, свързано със студентския съвет на Университета - някакви сърдити хора си пишат писма, правят си партийни кръгчета, участват в игрички.
Преди години и аз бях ангажиран в тези студентско-съветски дейности и когато напусках тези структури осъзнах с горчивина, че там се въпроизвеждат основно най-негативни човешки качества и не-достойнства.
Позволявам си да публикувам писмото долу, защото то е публична комуникация протекла по официални канали -
Писмото е пуснато до всички членове на Студентския съвет на СУ.
Димитър Колев е настоящият председател на Студентски съвет на СУ. Адресати на писмото са членовете на Студентския съвет.
Уважаеми колеги,
във връзка с взето решение на Академически съвет на СУ от месец юни, изборите за всички звена, департаменти и органи на Университета, които имат представители в Общото му събрание, следва да се проведат в срок до 15-ти октомври. В тази връзка, след съдържателно обсъждане на последния СИС, се взе решение изборите за попълване квотата на студентите в ОС на СУ да бъдат на 10-ти октомври, сряда. Регистрацията на кандидатите ще продължи до 9-ти октомври, като допълнително ще бъдете уведомени от ЦСИК (за малко да напиша ЦСКА) за необходимите документи за участие в изборите (предполагам,че уверение, че сте редовен студент ще е достатъчно).
Стягайте редиците, тъй като след нашите избори ще има избори за Ректор и вече надлъгването (и между нас) започна със страшна сила Залогът е огромен - толкова проспериращ и котиращ се университет...
Почти ми е мъчно, че ще пропусна поредното възпроизвеждане на системата, би било крайно любопитно в каква форма този път ще се обективира тя. Но,предпочитам да наблюдавам фарса от едно малко по-дъждовно и студено място
Благодаря за топлите думи и поредния изблик на чувства, на който сме свидетели напоследък. Радвам се, когато се твори, когато се гради. Искаше ми се тази енергия, на която сме свидетели сега, поне 10 % от нея да я бяхме видяли в идеи. Алкохолът обаче не прощава - спрете го от рано, защото иначе ще бъдете заедно за цял живот, а в една връзка трима са много.
Желая на всички Ви успех, енергия, най-вече целеустременост. Бийите ги на изборите, които и да са те. Важното е да ги биете, както казва Мартин Заимов (кандидат-кмет на София).
С този мейл оставям всички правомощия по организирането на изборите в тези оставащи 2 седмици и по администриране на бурната и кипяща дейност на Студентски съвет на избраната Централна студентска избирателна комисия.
За контакти - 0898 34 80 30 - Ивайло Епитропов (Председател на ЦСИК).
В Аулата при откриването на новата Академична година ще говори Георги Георгиев, за ужас на "гражданите" в съвета
Кралят е мъртъв, да живее кралят. Който и да е той и колкото и нерви да има...
С уважение:
Димитър Колев
Не знам какво да кажа и има ли нещо за казване. Следващите хора, като този ще имат право след един месец да избират Ректор на СУ - ректора се избира с мнозинството от 400 члена на Общото събрание на СУ, от които 60 души са студенти, а 4 докторанти....