Дата и час: 16 Яну 2026, 12:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 21:01 
хромозоми XY
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ми лафим си :lol:

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 09:43 
В началото бе словото

Дъждът върху лицето написа:
религията има значение, защото за мюсюлманите Коранът е основата на закона.. т.е. един консервативен мюсюлманин ще се придържа към законите диктувани от Корана, а това значи по- малко права за жените, смъртно наказание и др. При това турците ще видят ЕС през крив макарон. Според мен мюсюлманите са много по- добри мюсюлмани, отколкото християните- християни. Искам да отбележа, че аз не съм против исляма- напротив, но съм против исляма в политиката, тъй като той не е приспособим за нашето време, докато християнството се е променило много ...

Незнам какво разбираш от "консервативен мюсюлманин", но шариата и законите на Корана са единствените закони на този свят, които дават пълните права, които една жена, майка, сестра, дъщеря, баба, леля и.т.н. е заслужила. На света няма и не е имало до сега друга религия, която да дава толкова права на жената, колкото Исляма. Доказателства за тава са хилядите жени, които приемат Исляма из цял свят и то доброволно. Биха ли го направили, ако това не им даваше повече права???

И къде пише или кой ти каза, че Ислямът не е приспособим за наше време???

Чети, търси, интересувай се, отвори си очите, не вярвай на всеки, а сам учи .... и ако след това си пак на това мнение - в което много се съмнявам - ми обясни, ако обичаш, кое дава по-малко права ня жената.

Казваш, че нямаш нищо против Исляма, но всъщност не е така!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 09:45 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Какви права дава, много ми е интересно? И тъй като нямам време да чета много други източници, ще се радвам да обясниш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 10:40 
Стенограф
Аватар

hina написа:
Дъждът върху лицето написа:
религията има значение, защото за мюсюлманите Коранът е основата на закона.. т.е. един консервативен мюсюлманин ще се придържа към законите диктувани от Корана, а това значи по- малко права за жените, смъртно наказание и др. При това турците ще видят ЕС през крив макарон. Според мен мюсюлманите са много по- добри мюсюлмани, отколкото християните- християни. Искам да отбележа, че аз не съм против исляма- напротив, но съм против исляма в политиката, тъй като той не е приспособим за нашето време, докато християнството се е променило много ...

Незнам какво разбираш от "консервативен мюсюлманин", но шариата и законите на Корана са единствените закони на този свят, които дават пълните права, които една жена, майка, сестра, дъщеря, баба, леля и.т.н. е заслужила. На света няма и не е имало до сега друга религия, която да дава толкова права на жената, колкото Исляма. Доказателства за тава са хилядите жени, които приемат Исляма из цял свят и то доброволно. Биха ли го направили, ако това не им даваше повече права???

И къде пише или кой ти каза, че Ислямът не е приспособим за наше време???

Чети, търси, интересувай се, отвори си очите, не вярвай на всеки, а сам учи .... и ако след това си пак на това мнение - в което много се съмнявам - ми обясни, ако обичаш, кое дава по-малко права ня жената.

Казваш, че нямаш нищо против Исляма, но всъщност не е така!

ми точно защото съм чела и съм се интересувала мога да твърдя това което съм казала.. според Корана жената няма душа и няма право да отиде в рая, извинявай много, но ти чела ли си изобщо Корана? няма да ти цитирам сурите за жените и техните права. Второ исляма е създаден, за да обедини арабските племена, и е пригоден за техния начин на живот, който много се е променил до днес. И ако ти смяташ, че си заслужила да те убият с камъни, защото си изневерила, или да ти вземат детето след развод, си е лично твой проблем. Имам приятели мюсюлмани и уважавам тяхната религия. Но за мен исляма няма място в политиката, най вече защото одобрява джихат.

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 10:53 
Пишете, о, братя
Аватар

В някои страни, където ислямът е твърде краен, е достатъчно мъжът да каже: "Развеждам се с теб" пред свидетели и жената е длъжна да си събере парцалките и да се изнесе.
егаси правата, егаси чудото..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 11:00 
Стенограф
Аватар

Cosa~Nostra написа:
В някои страни, където ислямът е твърде краен, е достатъчно мъжът да каже: "Развеждам се с теб" пред свидетели и жената е длъжна да си събере парцалките и да се изнесе.
егаси правата, егаси чудото..

По точно, навсякъде където основният закон е шериата, мъжа трябва да каже 3 пъти "развждам се с теб" и ако тя не е бременна трябва да си събере парцалките и да се изнесе.

други права на жените според 4- та сура( АН- НИСА) за жените:
Цитат:
11. Повелява ви Аллах за вашите деца: за мъжкото е дял, колкото за две женски. А ако са повече от две жени, за тях са две третини от оставеното. А ако е една, за нея е половината.

Цитат:
34. Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2007, 11:12 
Шеф на матрицата

С риск пак да не заформя спорове покрай моите мнения, понеже се убеждавам че съм скандална личност, напоследък :) и тъй като имах подобни спорове с двама съфорумци чийто мнения уважавам, но не симпатизирам, искам само да кажа че и аз съм против изборния туризъм, но след това което разбрах за българските ни управници, смея да твърдя че мнението ми съвсем се промени. Сега разбирам че Няма добро за България, а само Много Зли. И нашите спорове са кое зло е по-малко от другото. За съжаление това е положението за в момента.
А иначе по въпроса за религията в политиката и това че религията трябвало да е лично изживяване-не съм съгласен. Историята показва че няма такива филми като разделяне на религия, политика и човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 08:21 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Е, вече е официално, Абдулах Гюл е новият президент на Турция. Вече няма защо да гадаем, съвсем скоро ще видим каква ще я свърши.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 08:46 
В началото бе словото

"Дъждът върху лицето",

чела съм Корана, но от цитатите ти се вижда че ти не си го чела, най-много да си чела само статии за Исляма и части от Корана, но не и целия Коран.

Първата цитирана Ая (Част от Сура на Корана) е за разпределянето на наследството. Ако прочетеш наистина всичко и се замислиш от колко мъже една жена получава и на колко жени един мъж трябва да дава, т.е. за колко жени е отговорен, ще видиш, че не може и дума да става за неравноправно разделяне на имането.

Втората - първо не е преведена буквално, но даже и с този превод от "Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си" - не се разбира по какво, може и по задължения да стоят над жените. Замисляла ли си се? "Целомъдрените жени са послушни" (qânitât) означава - послушни, отдадени на Бог, както и мюсюлманин означава отдаден на Бог.

А това "[ако трябва] ги удряйте" нарочно няма да ти го обясня. Сама търси и чети!

Има едно достоверна история, която разказва как при едно празненство жената на пророка Мухаммад - Аиша - се ядосала за нещо и бутнала тенджерата с крака си, така че тя се разляла пред гостите - приятелите на Мухаммад. Пророка започнал да събира яденето и казал съвсем спокойно: "Майка ви ревнува." Ако беше позволено удрянето нямаше ли да я напляска???

сега ти давам няколко цитата от Корана и ако имаш още въпроси пиши на лични (нали знаеш положителното говорене „на глас” за Исляма е „държавно предателство”) или пък първо почети малко, както вече ти бях казала - човек цял живот се учи... И не забравяй, в темата става въпрос за това как турската политика може да се отрази на България...

Цитат:
…Не ще погубя деяние на никого от вас, нито на мъж, нито на жена ­ вие сте един от друг… (3:195)

Цитат:
А който върши праведни дела, мъж или жена, и е вярващ, тези ще влязат в Рая и не ще бъдат угнететени дори с браздица по костилка на фурма. (4:124)

Цитат:
Аллах обеща на вярващите мъже и жени Градините, сред които реки текат ­ там ще пребивават вечно, ­ и приятна обител в Градините на Адн. Благоволението на Аллах е още по-голямо. Това е великото спасение. (9:72)

Цитат:
О, хора, Ние ви сътворихме от един мъж и една жена, и ви сторихме народи и племена, за да се опознавате. Най-достоен измежду вас при Аллах е най-богобоязливият. Аллах е всезнаещ, сведущ. (49:13)

Изказване на пророка:

Цитат:
“Най-добрият измежду вас е този, който е най-добър към съпругата си”.

PS. "джихат" означава "да се напрегнеш", "да се бориш в името на Аллах" - което означава, че хората трябва да се борят с лошите си навици.

И както мила каза:
Мила написа:
Е, вече е официално, Абдулах Гюл е новият президент на Турция. Вече няма защо да гадаем, съвсем скоро ще видим каква ще я свърши.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 09:04 
Шеф на матрицата

Аллах е фалшив бог

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 11:00 
най-голем
Аватар

Хина,
честито, фанатик като теб взе властта в Турция.
Адио, Европейски съюз! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Ще видите как Саркози ще си наложи тезата за "Асоциирано членство" на рязаните "европейци" :wink: :wink: :wink: :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 12:12 
Легендарен флуудър

ЕС трябва да бъде съюз САМО на християнски държави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 12:59 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Къде пише?:)
Според мен трябва да е за страни само на територията на Европа...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 13:13 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Мила написа:
Къде пише?:)
Според мен трябва да е за страни само на територията на Европа...

По тази логика Кипър не трябва да е в ЕС, защото не са на територията на континента Европа, а иначе Кипър е супер страна, живял съм там 8 години и са си заслужили мястото в ЕС. А Турция, въпреки, че имат и Европейска част, няма да влезнат в ЕС. Трябва да освободят северен Кипър, а това те няма да направят. Съответно Гърция и Кипър ще кажат "не", Франция също. А за да получи членство, трябва всеки член да каже "да".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2007, 14:38 
Легендарен флуудър
Аватар

A, hina пак се появи! :lol:

Турция има 1/20 част в Европа.
Освен това столицата й е дълбоко в Анадола.
Така че ЕС, ама друг път!

Вчера говорих с един турист, който е посетил много места.
За турция каза: "Well... it's so... Turkish!" :P

П.П. За тези, които не знаят в превод "Толкова е... турско!" :thefinger:

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща