Дата и час: 16 Яну 2026, 21:07

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: [Гюл, Абдулах Гюл] Игри на избори
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 12:45 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Вече няколко седмици наблюдаваме една и съща сцена - турският министър, представител на много, ама много консервативна проислямистка партия се напъва да стане турски президент, но все не успява. Според социолози и политолози ще успее да получи поста на третия тур от изборите. Как мислите, ако бъде избран толкова консервативен по отношение на исляма президент, как ще се отрази това на местни избори в България.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 12:53 
Баварец по душа
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не виждам какво общо има избора за президент на Турция с местните избори в България?Става дума за България,не за Турция...тук си имаме други проблеми

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 13:55 
Неебателна.
Аватар

Гледаната ми точка е тази:
По какъв начин избирането на президент, който твърдо ще стои зад каноните и дори прекаления национализъм в турската политика, ще се отрази на избориня туризъм в България, ще се отрази ли изобщо по някакъв начин?

Според мен на Гюл ще му е изгодно да има в граничните български райони протурска местна власт от една страна, от друга това показва страната му в много лоша светлина.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 14:13 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
отразяването е незбежно при положоние, че има цели общини в България, които няма българи... като Дулово например ... в много от тях не се говори български, администрацията е изцяло от турци...и ако това стане, се чудя след колко време ще станем провинция на Турция .... там хората се кълнат, че ще си върнат територията, подобно изказване има още кемал Ататюрк ... така че ще чакаме ... и без това не зависи нищо от нас :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 14:46 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Nukta написа:
отразяването е незбежно при положоние, че има цели общини в България, които няма българи... като Дулово например ... в много от тях не се говори български, администрацията е изцяло от турци...и ако това стане, се чудя след колко време ще станем провинция на Турция .... там хората се кълнат, че ще си върнат територията, подобно изказване има още кемал Ататюрк ... така че ще чакаме ... и без това не зависи нищо от нас :evil:

Ей, ЧШШШШШ! Аз съм от Дуловска община и съм БЪЛГАРКА! Натурална и без примеси :wink: ! Не ни отписвайте все още!! Борим се със зъби и нокти да оцелеем!

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:02 
Дръменбейсонафт
Аватар

Мила написа:

Според мен на Гюл ще му е изгодно да има в граничните български райони протурска местна власт от една страна

Не само на Гюл би му било изгодно, но и на коя да е Турска администрация...както и обратното щеше да е изгодно за нас...интересно защо не насърчаваме политика в тази посока...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:08 
Неебателна.
Аватар

Нали?! ..... му винаги ми е било интересно, какво аджеба се прави за запазване на някакви остатъци от българско самосъзнание в хората, населяващи тези области. Блъди, ти какво можеш да кажеш по въпроса?

Един път попитах моя приятелка от с. Падина как учат за Батак, за Априлското въстание, как четат Ботев... знаете ли какво ми отговори - миии не знам, аз от догодина няма да ходя на училище. И двете бяхме 6ти клас.

За сметка на това тя владее свободно писмено и говоримо турски език и прекарваше всяка зимна вакацния в Турция.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:18 
Resurrected
Аватар

Абе учат се всички тези неща, трябва да ти кажа!! Може да сме останали шепа хора, но сме си супер патриотично настроени!! Само се надявам сега на местните избори да не се случи най-лошото и да ни сложат някакъв "ибрик" за кмет!! :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:18 
Стенограф
Аватар

може и да не се отрази особено, защото Турция иска да влезе в Европейския Съюз, а там са простив жената на президента да носи забрадка.. ще трябва да отменят и смъртното наказание. Според мен не е много вероятно да се избере такъв консервативен президент, а ако това стане все пак България е член на ЕС, което все пак също оказва влияние...

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:22 
Неебателна.
Аватар

Blood Countess написа:
Абе учат се всички тези неща, трябва да ти кажа!! Може да сме останали шепа хора, но сме си супер патриотично настроени!! Само се надявам сега на местните избори да не се случи най-лошото и да ни сложат някакъв "ибрик" за кмет!! :evil:

Мацка, ти говориш само за българите. В училищата имате ли деца, които да отказват да учат Ботев? Защото чичо ми, който е бил преподавател по история в с. Искра ми е разквзвал, че влиза той в час и казва - Априлско въстание. При което 4ма човека стават и си излизат. А районът не е с такова население и никога не е бил.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 15:25 
Resurrected
Аватар

Брей! Чак такива ексцесии няма! И мангуларите си учат наравно с нас, няма "искам- не искам"... Ще си излязат те, ама ще получат тиктакащо колетче по пощата! :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:02 
Дръменбейсонафт
Аватар

Миналата седмица участвах в проект за толерантност към етническите групи, населяващи България...имаше както Българи- християни , така и мюсолмани, турци и циганета....
Наблюденията ми бяха, че турците владееха перфектен български, но предпочитаха помежду да комуникират на турски (и не виждам нищо нередно...това е майчиният им език), циганетата говориха на български но бяха най - простата измет която можеше да се намери. Бяха от китния столичен квартал "Обеля" и напук не се включвха в коя да е от инициативите на проекта...за капак се скараха за едното от 2те мангалчета, затвориха си се в стаята и си викаха цяла нощ...
Ако питате мен...турците не са никакъв проблем за милата ни родина... все пак те са едни от малкото хорра, които се наемат на тежък физически труд за немного пари (тютюн, строителство и т.н)...плащат си данъци, ток и т.н... а ако аз бях българин и учех в Турция, сигурно и аз щях да си излезна на урока за поробването на IIрото Българско Царство...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:05 
Resurrected
Аватар

Ама те не са турци,а българи от турски произход. Тъй че ще правят каквото им се казва, иначе... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:06 
Дръменбейсонафт
Аватар

Blood Countess написа:
Ама те не са турци,а българи от турски произход. Тъй че ще правят каквото им се казва, иначе... :evil:

Какви са??? Я ми разясни това понятие????

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:08 
Resurrected
Аватар

Т. е.- имат БГ гражданство, постоянният им адрес е тук, но са от друга етническа група (не-българска).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща