Дата и час: 16 Яну 2026, 17:23

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: компютърни науки или информационни системи?
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 11:09 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ще помоля хората който вече учат в тези специалности да дадат мнения за това кое какви перспективи има, какво е натоварването и т.н. Прочетох програмите, сравнявах обаче отново съм в задънена улица.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 11:32 
Легендарен флуудър
Аватар

Дам, не би било зле...
Иначе като разгледаш учебните планове, би трябвало да придобиеш някаква обща представа.
П.П. То в ИС има само зайци. Те още не са се осъзнали къде се намират сигурно, та ти искаш и обяснения да ти дават ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 14:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Абе не са само зайци...нещо повече.Хубаво можеш да прочетеш програмата и да придобиеш ОБЩА представа ама това не стига. Да не говорим, че сега гледах и кредитите как са и ми стана пълна мъгла.Супер неясно са дадени нещата.Затова и исках мнение от хора дет примерно вече една година са изкарали и са по-запознати с нещата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 14:28 
Пишеща машина
Аватар

От тези двете специалности ако избираш - компютърни науки без да се замисляш

Имам приятели и от двете, знам горе-долу какво учат и ти казвам, че със сигурност няма да направиш грешка ако избереш КН

ИС според мен учат някаква странна смесица от малко математика и малко програмиране + особени за факултета предмети (комуникационни умения wtf), като цяло е особено неориентирана работа и не знам какъв ще излезеш освен ако не се скъсаш да четеш неща извън материала. Не се подлъгвай по името, КН е твоят избор

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 14:38 
Пишете, о, братя
Аватар

[quote="sasoh"]От тези двете специалности ако избираш - компютърни науки без да се замисляш

Имам приятели и от двете, знам горе-долу какво учат и ти казвам, че със сигурност няма да направиш грешка ако избереш КН

ИС според мен учат някаква странна смесица от малко математика и малко програмиране + особени за факултета предмети (комуникационни умения wtf), като цяло е особено неориентирана работа и не знам какъв ще излезеш освен ако не се скъсаш да четеш неща извън материала. Не се подлъгвай по името, КН е твоят избор[/quote]

Добре де а от КН къв ще излезеш?Аз там ми е по неразбираемо щото за ИС от програмата видях че се учи основно уеб програмиране:ASP, XML и т.н.Аз по принцип ми се занимава с такова ама де да знам.А в КН повечето предмети не ми говорят нищо.Има някакви обяснения ама не ги разбирам.На какво се набляга там?Само успях да видя че два предмета(които са от основните майче) се учат основно embbeded system което е много хубаво но малко търсено особено за БГ.А другите предмети не мога да ги разшифровам:(Пак има програмиране ама нз в каква област се набляга а това е много важно.В Информатиката се набляга на приложното програмиране, в ИС доколкото разбрах-уеб програмиране, СИ е пак програмиране с математики и т.н. и КН дет не го знам.Това е проблема.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 14:48 
Пишеща машина
Аватар

КН следва някаква утвърдена по света програма за предмета (в големите университети по света са по същата или поне много близка), така че няма грешка. А СИ за мен е ЗЛЕ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 15:30 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодаря ти за мнението.Все пак:
То хубаво няма грешка...ама колко и да е няма завършили тая специалност още.Просто аз за да я запиша трябва да знам какво ще уча...на какво ще се набляга.Все пак и аз имам някакви предпочитания и т.н.Не е въпроса дали е утвърдена или не.Другите 3 специалности-И,ИС,СИ ги разбрах що годе ама както писах вече КН нищо не ми говори.Знам за двата предмета(единия май беше операционни системи в 4 семестър и системно програмиране в 5 семестър) че са свързани с embbedet system.А това е много високо платено но почти не се търси...да не говорим че в БГ изобщо почти не се търси.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 15:55 
Пишеща машина
Аватар

Е то да не мислиш че скоро ще има завършили ИС, тя от миналата година съществува :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2007, 16:51 
Легендарен флуудър
Аватар

petio написа:
embbedet system

:lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 9 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Библиотечно-информационни науки 2011-2012

в КСК 2011-2012

StickInsect

3

1187

10 Авг 2011, 22:11

Pisobella Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [Приети] Компютърни науки 2010/2011

в КСК 2010-2011

dimobskn

1

742

26 Юли 2010, 22:16

bggashnik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Устен изпит по АС - Информационни системи 1 курс

в ФМИ

Taskov

4

545

03 Фев 2009, 14:57

Taskov Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Магистратура-Географски информационни системи и картография

в ГГФ

miloto_g

0

327

13 Авг 2013, 22:18

miloto_g Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Всички от Информационни Системи.. пишете по нещо

в КСК 2009-2010

uktc

7

776

06 Сеп 2007, 17:09

petio Преглежда последните мнения